Kapátko-lahvička na vteřiňák

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Kapátko-lahvička na vteřiňák

#1 Příspěvek od Celeron »

Kámoš před časem koupil u Pelikána sadu tří silikonových lahviček velikosti 20g vteřiňáku (možná menší) s kovovou jehlou a silikonovým špuntíkem. Proti těm nestisknutelnejm plastovým lahvičkám, ve kterých jsou dodávány vteřiňáky plněný ve fy Bupack se s nima suprově přesně dávkuje a navíc mají kovovou jehlu, která když zatvrdne, tak se vypálí zapalovačem a víčku lahvičky to vypálení nic neudělá.
Poptával jsem to v Jinu, majitel ani nevěděl, že to Pelikán někdy prodával. V Modelcentru v Semtíně nemají skladem, u Pelikána jsem to nikde nenašel. Pecka nedostupný a všechno, co našla Heureka vyprodáno. Je to tohle:https://www.modelcentrum.cz/produkt/Lahvicky-s-ocelovym-hrotem-PRO-vterinova-lepidla-3ks--10ml--prazdne-i158673
Nemáte někdo tip, kde by to ještě měli?
HONZIK 22

Re: Kapátko-lahvička na vteřiňák

#2 Příspěvek od HONZIK 22 »

https://www.elektro-cigareta.cz/plnici- ... -s-jehlou/
Ja kupuju tyto. A cena zda se byt ,,normalni,,.

Lahvicek je tam habakuk.
https://www.elektro-cigareta.cz/prazdne ... -cigarety/
guchar

#3 Příspěvek od guchar »

● Jednou jedinkrát jsem ve slevové akci alias "hrabce" v kamenné drogérii koupil za pusu klasickou "neznámou značku" CA lepidla v tubě s oranžovým uzávěrem.
● Všechna místa dokonale těsnila. Dovnitř nešla vlhkost. Po sundání čepičky její otvor byl vždy průchozí a lepidlo šlo dobře dávkovat.
● Celý vršek (ač se nesundával) šel z prázdné tuby odšroubovat. Bylo šetřeno = sice často užíváno, ale jen pro malá množství. Přesto víc než po roce, obsah tuby nevytuhl. Tuba šla vyprázdnit do "nuly".
● Tuba nebyla plastová proto nemělo cenu ji uschovat pro opakovaná naplnění. Ten typ jsem už nikdy nepotkal.

● Pelikán lahvičky (31. 01. 2024) nemá. U prodejce ELEKTRO-CIGARETA (El.-Ci.) mne mate označení PRÁZDNÉ MĚKKÉ ... versus Prázdné tvrdé plastové ...
● Aplikátor (u El.-Ci.) je na odšroubování? Nebo je na lahvičku přes "lem" těsně nasunut?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Celeron »

HONZIK 22 píše:https://www.elektro-cigareta.cz/plnici-lahvicky-mekke-s-jehlou/
Ja kupuju tyto. A cena zda se byt ,,normalni,,.

To jsem netušil, že je používají taky e-cigáristi. Takže ty lahvičky vteřiňáky nežerou ani nelepí? Kolikátka je u toho jehla, taky 0,8 mm? A je to silikon a nebo nějaký PE či něco podobnýho?
macil

#5 Příspěvek od macil »

Ja som to kúpil na Aliexpresse, ale sekunďák som do toho dávať neskúšal.
https://vi.aliexpress.com/w/wholesale-M ... t.search.0
Linj

#6 Příspěvek od Linj »

Včera jsem objednal zde: https://www.rchobbyracing.cz/lahvicky-s-ocelovym-hrotem-pro-vterinova-lepidla-3ks-10ml-prazdne-rp-0458

Tak dnes mně přišel email, že ani oni zboží nemají skladem a není ani u výrobce...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

Já dnes navštívil tři trafiky a i když jsem ty lahvičky měl fotku v mobilu, tak na to všude prodavačky koukaly jak vyvoraný myši. A hned mi vnucovaly asi bambilión plnejch lahviček náplní do e-čmoudu. Takže zbejvá jen internet.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasC »

Objednal jsem si nějaké na elektro-cigareta, jak přijdou, tak dám vědět.
varok

#9 Příspěvek od varok »

Celeron: To spíše někde, kde přímo prodávají e-cigarety. Tam budou mít i náplně a tudíž i lahvičky. Nebo někdo kdo takové cigarety kouří, to je nejlepší
guchar

#10 Příspěvek od guchar »

● Široký výběr na "Alíkovi" (frm macil) byl úchvatný. Jen mi vadilo, že jsem nerozeznal použitý materiá (PET) Polyethylentereftalát vs silikon (pokud tam je). V té nabídce jsou i u nás nabízené Bralenky a skleněné lékovky s kapacím uzávěrem.
● Po překladu NEEDLE = JEHLA lze i v tuzemsku najít některé z typů těchto výrobků Google pro klíčová slova = (plastové lahvičky s jehlou)
● Také PET nebo PE určené pro lepidla např. za 22,- Kč 10ml, plastová lahvička z PET, opatřená kovovou tupou jehlou, a HDPE uzávěrem nebo Lahvička = obal pro lepidla. PE, Objem: 10 ml - obal, jehla, víko=uzávěr (Na trysku může být nasazena UV kuželová jehla pro přesnější aplikaci), Kulatý tvar, Materiál: PE = Lahvička je lehce stlačitelná. Tentýž prodejce i Lahvička pro lepidla 50 ml
HONZIK 22

#11 Příspěvek od HONZIK 22 »

Jak jsem uz psal. Zkuste ty E cigaretove lahvicky. Me fungujou. Do tech ucpavek hrotu na trminkach si na zacatku prdnu krapet kachlickoveho sikonu ,aby to lepe tesnilo po napichnuti. To je vse. :mrgreen: To je jedina alchymie.

Ja mam e cigaretku na dosah. Takze kupuju z kramu . Neni co resit.
Zacal jsem s nema uz davno,kdyz jsem resil,, injektaz ,,balzy na jedne dvacentince ,kdyz jsem chtel zpevnit odtokovku. Metodou pichnes a zmacknes. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne úte 06.02.2024 15:47, celkem upraveno 1 x.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Celeron »

varok píše:Celeron: To spíše někde, kde přímo prodávají e-cigarety. Tam budou mít i náplně a tudíž i lahvičky. Nebo někdo kdo takové cigarety kouří, to je nejlepší

No kdyť jsem psal, že mě nabízeli bambilión náplní, tak prodávají i ty e-cigára. Ale o těch lahvičkách neměli ani šajnu.
Olin

#13 Příspěvek od Olin »

Celeron píše:No kdyť jsem psal, že mě nabízeli bambilión náplní, tak prodávají i ty e-cigára. Ale o těch lahvičkách neměli ani šajnu.

na Temu 10 lahviček s jehlou za 53,-
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TomasC »

Přišlo. První dojem docela dobrý. Lahvička je měkká , kryt "silikon". Jehla má vnější průměr 1,1mm. Dovedl bych si představit tenčí, ale na střední docela OK.
Udělal jsem video. Dotazy rád zodpovím.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zjOcQtKD6CI[/youtube]

edit: příště vypnu rádio. Sorry.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Celeron »

To v tom máš střední vteřiňák? Tak to musí být větší průměr jehly, kámoš, co si koupil před časem tu trojci u Pelikána mi tvrdil, že na středním to neprotlačí, jen na řídkým. Dík za info.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“