Nový vysílač

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
tondas2

Nový vysílač

#1 Příspěvek od tondas2 »

Možná tedˇpoložím špatnou otázku ,ale zkusím to kdyby jste si měli vybrat nový vysílač po jaké značce byste sáhli?
Omlouvám se ale například Jeti vyloučím protože je to cenová relace kterou nemíním akceptovat.
Jsem rekreační modelář tudíž nic speciálního ,jen snad aby za rok nebo dva nebyl zase konec dodávek například přijímačů.
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový vysílač

#2 Příspěvek od Libor »

Neexistuje univerzální odpověď. Už víme, že máš nějaký cenový limit, ale co létáš (s čím) a co k tomu létání potřebuješ jasné není. Také není zřejmé, jak moc jsi ochotný zabývat elektronikou, instalacemi verzí firmware atp.
prikrylm

#3 Příspěvek od prikrylm »

"Vybrat nový vysílač" - nějaký už vlastníte? Pokud ano, co na něm nevyhovuje? Co by měl nový umět?

V poslední době jsem 3x sáhnul po RadioMasteru a zatím nezklamal. ALE! EdgeTX ne každému sedne.
Dál je TO na hódně dlouhou debatu. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
tondas2

#4 Příspěvek od tondas2 »

Odpověd na obě odpovědi,létám většinou hornoplochy typu Citabria ,větroně prostě klasika pro staršího modeláře.
Proč nový vysílač ?odpověd jednoduchá začínám pociťovat nedostatek přijímačů a nové nejsou ke koupi,zatím mám Hitec Aurora a Optic.
A výše investice ,rozhodně nechci dát 20 tis za Jeti i když ano to je prostě špička .
blesk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od blesk »

Možností je několik, cenově dostupné a dobře vybavené je třeba Frsky, výhodou je velká komunita uživatelů. Jen na ukázku zde v inzerátech momentálně inzeruji mou X10S Express, je tam i multimodul, takže fungují i jiné Rx, třeba FlySky, nebo i zmíněné Hitec. Nevýhoda Frsky je jiný systém než na který je člověk zvyklý (nemá šablony) ale to se dá částečně vyřešit přehráním oficiálního systému ethos (lze to udělat doma, ale dělá to za nějaký drobný obnos třeba p. Urbánek v RC Studiu).
tondas2

#6 Příspěvek od tondas2 »

Kolegové ve svém snažení o navýšení počtu přijímačů jsem postoupil k myšlence koupě nového vysílače a prosím Vás o osvětlení pojmu multiprotokolový vysílač.
Chápu to dobře že koupím vysílač např FRSKY kde je tento typ modulu a budou na to fungovat i přijímače od Hitecu?
Napadlo mě koupit tento vysílač a provozovat ho se stávajícímy přijímači a začít dokupovat jiné přijímače.
Funguje to tak?
blesk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od blesk »

tondas2 píše:Kolegové ve svém snažení o navýšení počtu přijímačů jsem postoupil k myšlence koupě nového vysílače a prosím Vás o osvětlení pojmu multiprotokolový vysílač.
Chápu to dobře že koupím vysílač např FRSKY kde je tento typ modulu a budou na to fungovat i přijímače od Hitecu?
Napadlo mě koupit tento vysílač a provozovat ho se stávajícímy přijímači a začít dokupovat jiné přijímače.
Funguje to tak?

Ano, pokud ho má vysílač v sobě (některé tuším radiomastry to mají) nebo je jako externí v šachtě rádia (třeba mnou inzerována X10) tak ano. Tabulka všech co to umí je tady:

https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... Details.md
jaroslav.falcon

#8 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Frsky Tandem s Ethos dnes naprosto super. Používám X20 tandem a je to luxus.
můžeš vložit TX modul 4 in 1 a jsi neomezenej, popřípadě Expres LRS je již v ethosu integrované.
prikrylm

#9 Příspěvek od prikrylm »

Už ETHOS umí s 4in1 telemetrii?
blesk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od blesk »

Co jsem pochopil z rozhovoru s p. Urbánkem, tak ano, jen to není jak v OTX, že to jelo hned, tady se musí nahrát nějaký LUA Skript, který se implementuje do rádia a pak by to mělo jet.
prikrylm

#11 Příspěvek od prikrylm »

Jo, nastavit 4in1 už ETHOS umí poměrně dlouho, ale dlouho neuměl z 4in1 číst a zobrazovat telemetrii. Ale co jsem zahlédl na github, tak TO vypadá, že už opravdu ETHOS telemetrii z 4in1 umí.
Pak FrSky s ETHOSem může být hodně dobrá volba.
Nejsem "pultový", ale včera jsem si sáhnul na FrSky pultovku. Vypadá moc hezky, FrSky HW umí a spolu s ETHOSem by na tom FrSky mezi pultovkama asi mohl být dost dobře.
HONZIK 22

#12 Příspěvek od HONZIK 22 »

Kterou jsi mel v ruce ,pultovku. Jsou dve ,me se libi to cerne sklo.Uz jsem to mel taky povesene na krku. Jsem zmrzlinar a pomer cena velikost je paradni :mrgreen:
Pozn.vtip.
Samozrejme bez tech ,,bagro,,kniplu viz obr.
Stejne ty palcovky pomalu kazdy do tech plexisklovych pultu cpe.
Kdyz uz mam hadriky na tablet a mobil ,tak proc bych si neutrel i XE tandemika.
Přílohy
frsky-tandem-xe-eu-lbt-glossy-black-panel-frsky-senderset-24ghz-akku-softcase-3d-gimbal-taste-audio-bluetooth~6.jpg
prikrylm

#13 Příspěvek od prikrylm »

Barvu moc nevnímám, byla asi šedá(?) se std kniply.
HONZIK 22

#14 Příspěvek od HONZIK 22 »

Hmm. :mrgreen:
blembondo

#15 Příspěvek od blembondo »

prikrylm píše:Už ETHOS umí s 4in1 telemetrii?

Ano.
https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... ry-support
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“