Pro další projekt bych k motoru GARRT potřeboval delší hřídel (místo 38mm cca 55mm - viz obr). Můžete mi prosím poradit kdo by mohl vyrobit, či kde by mohl být k sehnání.
Díky
Delší hřídel GARRT HF700
Re: Delší hřídel GARRT HF700
Asi nejjednodušší cesta je nechat si přebrousit kalený válcový kolík, jestli potřebuješ vyčnívající část průměr 6mm, pokud nevadí 8mm, můžeš použít rovnou jak je. Nic rovnějšího asi neseženeš.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Díky moc - teď jsem to přeměřil a efektivně potřebuji hřídel, kde 40mm je o průměru 6mm a 75mm má průměr 8mm (tj. celková délka 115mm) - přechod z 6 na 8 může být i trochu posunut/nebo postupný (cca +/- 4mm - tj. min. délka průměru 6 mm je 36 mm a pak zachovat celkovou délku 115mm). Plošky/zápichy nejsou třeba.
Když by byl i tip kde nechat vyrobit, tak by to bylo super
Když by byl i tip kde nechat vyrobit, tak by to bylo super
MSF - Sniper(s) & Logo(s) & LA700’s
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
jakub37 píše: Nic rovnějšího asi neseženeš.
Kouknul jsem ze zvědavosti na průměry 5 a 6 mm co by mě zajímaly do mých motorů. Nejde jen o rovnost ale asi i nějakou přesnost a další vlastnosti které nedokážu posoudit. Cena 3kč za kus moc důvěry nevzbuzuje.Nebo že by byly original hřídele tak předražené? Máš s těmi kalenými kolíky zkušenost v motorech?
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
[/quote]
Cena 3kč za kus moc důvěry nevzbuzuje.Nebo že by byly original hřídele tak předražené? Máš s těmi kalenými kolíky zkušenost v motorech?[/quote]
Je to velkosériově vyráběný normalizovaný strojní díl z kalené oceli, bezhrotě broušený na průměr +0.01. S originál hřídelí bych to moc nesrovnával, ta je hlavně z důvodu levnější výroby dost měkká, zkus jí líznout pilníkem a uvidíš jak bude brát. Na tomhle kolíku si ani neškrtneš. Zrovna z takového kolíku jsem dělal novou hřídel pro motor outrunner 5065 pro 3list unašeč sklopné vrtule.
Cena 3kč za kus moc důvěry nevzbuzuje.Nebo že by byly original hřídele tak předražené? Máš s těmi kalenými kolíky zkušenost v motorech?[/quote]
Je to velkosériově vyráběný normalizovaný strojní díl z kalené oceli, bezhrotě broušený na průměr +0.01. S originál hřídelí bych to moc nesrovnával, ta je hlavně z důvodu levnější výroby dost měkká, zkus jí líznout pilníkem a uvidíš jak bude brát. Na tomhle kolíku si ani neškrtneš. Zrovna z takového kolíku jsem dělal novou hřídel pro motor outrunner 5065 pro 3list unašeč sklopné vrtule.
MSP píše:Když by byl i tip kde nechat vyrobit, tak by to bylo super
Výroba není problém kdybys nesehnal někoho v okolí, je to práce tak na půl hodiny, ale dražší by bylo poštovný.