Rozbočovač
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Rozbočovač
Kolegové,jde na jeden přívod signálu od O2 dát rozbočovač a připojit dva modemy? Pořád řeším signál do dílny, Internet od O2 po drátě DSL zavedený do 1patra, Když do té zásuvky kam je připojen modem dám rozbočovač půjdou dva modemy?
Re: Rozbočovač
Zdravím, nemyslím, že toto je cesta. Provider monitoruje koncová zařízení a pokud by zjistil, že na dané adrese jsou najednou dva modemy, asi by se mu to moc nelíbilo.
Spíš bych šel cestou připojit výstup z modemu do switche a z něj si signál roztahat kam je potřeba.
Spíš bych šel cestou připojit výstup z modemu do switche a z něj si signál roztahat kam je potřeba.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A dokážeš vedle toho do 1 patra kabelu dát ještě jeden? Pak bych si dolu přitáhl kabel a v dílně dal druhou WIFI. Když dáš stejné jmeno a heslo, tak to docela funguje. Není to Mesh, ale funguje.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Tak ony dva modemy na jednom drátě hlavně nebudou fungovat, technicky je to nesmysl. Řešení je dotáhnout od stávajícího modemu UTP drát do dílny a tam druhý access point na Wifi.
OK2WY
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti stačí 100 Mbps, můžeš použít jeden kabel UTP. Pro jedno zařízení stačí 2 páry. Mám už asi 8 let v jednom cca 20m kabelu Cat5 přívod DSL do routeru a zároveň z toho routeru jednu LAN zpátky. Žádnej problém s tím není, jen se musí udělat "rozdvojky" na kostkách RJ11 (DSL) a RJ45 (LAN).
● ? Není to tak, že u dodavatele potřebuji dostat vybavení pro funkci sítě bezdrátové/drátové? U drátové se zásuvkami pro koncová zařízení? https://www.dsl.cz/jak-na-to/jak-se-pripojit-k-adsl
● Popis vlastními slovy by byl dlouhý. A nejspíš by se rozpoutaly spory o správnost použitých slov - pojmů, a jejich významů.
● Popis vlastními slovy by byl dlouhý. A nejspíš by se rozpoutaly spory o správnost použitých slov - pojmů, a jejich významů.
Ahoj, 2 modemy určitě ne. Idealni je dotáhnout ze stavajícího modemu do dílny další UTP, a jestli tam potřebuješ WiFi, tak tam připojit nejaké AP. A jestli nechceš tahat nová UTP kabel, tak koukni na PowerLine adaptéry které přenáší data po el.rozvodu. Ty základní zvládají 100Mb/s + WiFi, ale nejaký lepší už i 1Gb/s + 600Mb/s Wifi
●@tondas2 Jak jsem si zlepšoval vzdělanost v otázkách O2 - GMS Opakovač (Repeater) narazil jsem snad na jednu možností jak "posunout" signál z prvního patra až do dílny. Tedy tebou popsaná potíž/otázka.
● Wireless Wifi Repeater, 370,00 Kč à la ZS-Man
● Wireless Wifi Repeater, 370,00 Kč à la ZS-Man
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Guchare to není dobrej nápad. Pokud tam signál není, opakovač ho nemá z čeho vykouzlit, nebude to fungovat. Navíc ti klesne propustnost sítě na polovinu.
Poměrně použitelná možnost v rámci baráku je táhnout ethernet po síti nízkého napětí, hledej výraz Powerline. Chce to ale, aby obě zařízení byla na stejné fázi a aby v cestě nebyl elektroměr, přes ten to neproleze. V domku třeba mezi patry to může fungovat v pohodě.
Poměrně použitelná možnost v rámci baráku je táhnout ethernet po síti nízkého napětí, hledej výraz Powerline. Chce to ale, aby obě zařízení byla na stejné fázi a aby v cestě nebyl elektroměr, přes ten to neproleze. V domku třeba mezi patry to může fungovat v pohodě.
OK2WY
@JirkaA Už mi měkne mozek. Ulétlo mi, že Wireless Wifi Repeater nejde "konfigurovat" do funkce Switch TP-Link Pokud tondas2 bude spokojen s kabelovým (metalickým) propojením obou míst. Neozývá se.
Sledoval jsem vyjádření lidí znalých problému,natáhnout kabel by sice bylo super ,ale z určitých důvodů nemožné.Koupil jsem Tp Link powerline ,ale moc se tomu nechce.
@tondas2 Prosím zkus pro mé info upřesnit, díky. Stačí do SZ.
MIRONET: TP-LINK Powerline - Startovací sady
TP-LINK Powerline - Adaptéry
Možná toto TL-WPA4220KIT Startovací sada AV600 Wi-Fi Powerline Extender s rychlostí 300 Mb/s /-/ TP-LINK TL-PA7017 KIT bílá
MIRONET: TP-LINK Powerline - Startovací sady
Kód: Vybrat vše
https://www.mironet.cz/powerline/startovaci-sady+fc32554/?pn4293[]=TP-LINK&sort=1TP-LINK Powerline - Adaptéry
Kód: Vybrat vše
https://www.mironet.cz/powerline/adaptery+fc25113/?pn4293[]=TP-LINK&sort=1Možná toto TL-WPA4220KIT Startovací sada AV600 Wi-Fi Powerline Extender s rychlostí 300 Mb/s /-/ TP-LINK TL-PA7017 KIT bílá
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
tondas2 píše:Sledoval jsem vyjádření lidí znalých problému,natáhnout kabel by sice bylo super ,ale z určitých důvodů nemožné.Koupil jsem Tp Link powerline ,ale moc se tomu nechce.
musí to být na stejné fázi, jinak to nefunguje. Elektroměrem to neproleze.
OK2WY