Primární myšlenky:
- - ergonomičtější plyn (viz odkaz nahoře)
- D.A.S. volant, možná nějaké inovace typu tvar, ovládání na volantu i pod volantem....
- nějaké rozumné ovládací prvky - možná něco analogového na palci na řízení jednou rukou (nejen dosáhnout na volant)
- primárně jen něco jako "dokina" na RM Pocket, možn později i jako samostatný přístroj.
Nápady vítány.
Podrobněji:
Kdysi jsem spáchal předělávku FrSky X9-lite na volantovku. Celá vznikla v Blenderu (ne úplně vhodný SW, ale evidentně TO šlo). Postupem času jsem zjistil, co by se mi na volantovce líbilo. Taky jsem čichnul k CAD programům, takže jsem zjistil, že Blender je dobrý, ale ne na návrhy tohoto typu.
Takže touha po zdokonalování se v CADu a nastřádané myšlenky, jak by mohla taková volantovka fungovat vedly k praktickému CAD cvičení - stvořím další volantovku.
Chytil jsem se toho "ergonomického triggeru/plynu" (viz link nahoře) a principy začal přetavovat na něco, co by (snad) mohlo fungovat.
Primárně jako "dokina" na RM Pocket (či něco podobně skladného), tedy bude nutné mít uvnitř nějakou elektroniku, co se vůči připojenému rádiu bude tvářit jako "žákovská" vysílačka. Nejspíš něco, co vyhrabu z "bordelbedny" (BluePill). Napájet se bude z rádia, takže zatím baterky netřeba.
Někde pod palcem jsem uvažoval o potenciometru, jedna stránka mě navedla, že by TO mohl být i "celý" joystick. A když celý joystick, možná by nebylo úplně od věci, kdyby byl jakoby nahoře na páce, jak to mají std letadla (myšlenka ještě není na obrázcích).
Zatím tak, nechám myšlenky zrát, přimíchám k nim případné další nápady...
Takže zatím úplně primární myšlenka "trochu ergonomičtějšího plynu v podání Fusion360 (obr - je hýbací, rozkliknout)