STAŽENÍ MONDLY - kurz angličtiny

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vidlák

STAŽENÍ MONDLY - kurz angličtiny

#1 Příspěvek od Vidlák »

Zravím, mám takový dotaz, Vnuk si stáhnul inzerovanou údajně bezplatnou verzi kurzu angličtiny do telefonu a pak teprve zjistil, že chtějí platit, proto ji během pěti minut odinstaloval aniž ji použil. Nikde nezadal žádný souhlas použití a pod. Vznik nějaký finanční nárok pro poskytovatele kurzu.
Dík za rady.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: STAŽENÍ MONDLY - kurz angličtiny

#2 Příspěvek od DAF »

Otázkou také bude, co všechno před stažením odsouhlasil. To je to bezhlavě a bezmyšlenkové odkliknutí cookies apod. Možná si tohle ani neuvědomil. Dával tam číslo svého telefonu? Doporučuji prostudovat stránky poskytovatele, mělo by tam být něco k tomu uvedeno. V podmínkách by také mělo být uvedeno podle čeho (jurisdikce) se budou případné spory řešit. Obecně nezletilec nemá právní subjektivitu (nemůže uzavírat smlouvy a zavazovat se k nějakým plněním) a jedná za něj zákonný zástupce. Ber to jako informaci, podrobnosti u poskytovatele.
Hitec Aurora 9X
Vidlák

#3 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
ptal jsem se ho, a zadal do vyhledání kurzy zdarma, pak kliknul na ikonku a ta se ho zeptala, jestli chce aplikaci instalovat, to potvrdil. žádné tel. číslo nikde neuváděl ani jiné informace. Odinstalovat to šlo bez problémů
srabsrab

#4 Příspěvek od srabsrab »

A jak přesně se při instalaci prokazoval? Jakože ten telefon je napojený na nějakou kontrolu identity, která byla použita během instalace a je tam, že se uživatel zavazuje konkrétní a ověřený, že podepisuje smlouvu a uhradí předem za používání apky? A když jej zahodí či apka je odinstalovaná tak co? Jak někdo prokáže, že ji vůbec nainstaloval, a že se zaváže k uhrazení služeb předem bez identifikačních údajů a podpisu na smlouvě uzavřené dobrovolně mezi dvěma subjekty? Nevyskočila náhodou pouze reklama, které se zaleknul s tím, že si má zakoupit placený produkt, nebo placené služby? Apky jsou takových reklamních banerů hpdně agresivních plné... obzvláště takové, které nefungují a nedělají vůbec nic jiného nakonec, než jen nalákají uživatele, aby si je nainstaloval a ten pak kouká a čte podobné negativní zkušenosti v recenzích k apce ... například ovladač televize pomocí mobilu .. nefunguje žádný na žádnou Tv, kteoru jsem zkoušel spárovat... ale reklamních banerů to vyhodí při každém spuštění milion .. tedy apky k ničemu .... takový apkový clickbait ... (jo bejvávalo . .pamatujete bez telefonu registrace na youtube a nahrání co chcete, přehrávání bez reklam apod ... apky fungovaly i ty zadara ... reklama maximálně při spuštění neagresivní snadno odkliknuvší a poté apka běžela tak jak slibovala ...když zrovna nehledáte jak zavřít agresivní reklamu tak zase hledáte jak odmítnout cookies, kdy se tyto 2 otravné věci neustále střídají a obsah nakonec nula ... zajímavé že všude návody jak cookies automaticky dovolit, ale nikde není jak je automaticky odmítnout ...či blokovat otravné stále se opakující vlezlé javascript reklaní nebo blokační kódy ... nebo to vyskakovací okno přihlásit se do facebooku .. já se nehcu přihlásit mít účet já chci jen koukat na některá veřejná videa .. ale ouha .. vyskočí okno yo jde zavřít .. pak vyskočí druhé a okmažitě mu zmizí zavírací symbol a nejde odstřelit a zastaví se načítání stránky ...... atdatdatd ... čím modernější soft tím méně funkčnosti a obsahu a více neodstranitelných otravných prvků ... včetně těch nových vyhledávacích algoritmů že ... nenajde to co chcete a co jste milionkrát našli předtím ale ukáže to ve výsledku co chce, aby jste viděli jako výsledek hledání jen to .. podle toho kdo si co zaplatí nebo tajně nařídí jako cenzurované... aneb doba kdy se člověk těšil na nového poskytovatele s rychlejším netem a novej Hw a lepší operační systém že jako stihne za méně času udělat více práce na PC a více a lepší zábavy si užije ja dávno tatam ... čím rychlejší větší paměť a rychlejší net tím víc reklamy a ve větším rozlišení se stáhne a rychleji se vyřadí funkce, které agresivní cenzor, nebo reklamník vyřadit uživateli chce ... viz co je to za de..u vyřadit myší kopírování textu stránky, když to stejně buce vždy fungovat klávesovou zkratkou ....tyhle hovadiny ještě sebedestruktivně autoři prohlížečů podporují ...tím nutí uživatele koukat se po jiném prohlížeči ... )
Linj

#5 Příspěvek od Linj »

Přímo na stránkách Mondly jsou Podmínky, kde je mimo jiné uvedeno:
4.1 Uživatel může používat aplikaci se základními funkcemi uvedenými v popisu služby zdarma.
4.2 Pro použití prémiových funkcí aplikace, které přesahují základní funkce aplikace, musí uživatel zaplatit poplatky zobrazené během procesu objednávky.
Z toho mně vyplývá, že pokud aplikace chtěla po vnukovi úhradu, patrně se již pohyboval v bodu 4.2. Tím, že k úhradě nedošlo, společnost nepoškodil, protože mu asi ani neumožnila placenou část stáhnout a využívat a tím pádem se není čeho bát. Ale to je jen můj názor, situaci vyhodnocuji pouze "selským rozumem" a na základě mně dostupných informací.
Vidlák

#6 Příspěvek od Vidlák »

to Linj :
Zdravím,
znovu jsem se ho ptal, zřejmě si asi opravdu stáhnul jen aplikaci , která byla zdarma, ale když se dostal k bodu 4.2 do stavu objednání, tak ji odinstaloval. Myslím si, že pokud je to tak jak říká,tak nikde nevznik žádný nárok úhrady.
Díky
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

Bavil jsem se s ajťákem, pokud nedošlo k uvedení tel čísla (aby bylo možno náklady fakturovat na něj u operátora) nebo uvedení platební karty a appka byla odinstalována ještě před spuštěním, neměly by z toho vyplývat nějaké nároky poskytovatele služby.
Hitec Aurora 9X
Vidlák

#8 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
určitě neuvedl telefoní číslo a platební kartu nedávám z ruky. Tak už začínám být klidný. Pokud se něco změní, určitě dám vědět.
Všem děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“