Kolegové kdo provozuje venkovní kameru na RD.?
Prohlížel jsem nějaké a upoutala mě se solárním panelem a WiFi. Líbí se mi že bych nemusel natahovat napájení a datový kabel, má s tím někdo zkušenosti?
Případně co provozujete za typ a vaše zkušenosti.
Děkuji.
Venkovní kamera
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Venkovní kamera
Ja mám kameru. Niekoľko dní/týždňov som rozmýšľal nad kamerou napájanú batériou + solárny člen, ale nakoniec som do toho nešiel. Mám WIFI kameru, ktorá je napájaná tenučkou dvojlinkou /ako káblik od starých nabíjačiek na telefón/. Ten káblik v pohode prejde cez okenné tesnenia bez ich poškodenia. Spotreba sa pohybuje okolo 2,3W cez deň a 3,3W cez noc /IR prísvit/.
Rozmýšľal som aj nad otáčacou kamerou, ale trochu ma zneistilo, či to nebude poruchové, napr. v zime pri hlboko mínusových teplotách, tak som zvolil nakoniec pevnú, ktorú mám na malej konzolke o balkónové zábradlie /nechcel som vŕtať do nového zateplenia na dome/.
Mám TP-link TAPO C320WS.
WIFI na noc vypínam, ale kamera nahráva stále na svoju vlastnú kartu. Mám nastavený záznam až pri pohybe, takže kľudne si doobeda v práci pozriem, či tam v noci niečo nebolo, prípadne ju môžem nadiaľku ovládať, alarm, mikrofón, prísvit a tak.
Rozmýšľal som aj nad otáčacou kamerou, ale trochu ma zneistilo, či to nebude poruchové, napr. v zime pri hlboko mínusových teplotách, tak som zvolil nakoniec pevnú, ktorú mám na malej konzolke o balkónové zábradlie /nechcel som vŕtať do nového zateplenia na dome/.
Mám TP-link TAPO C320WS.
WIFI na noc vypínam, ale kamera nahráva stále na svoju vlastnú kartu. Mám nastavený záznam až pri pohybe, takže kľudne si doobeda v práci pozriem, či tam v noci niečo nebolo, prípadne ju môžem nadiaľku ovládať, alarm, mikrofón, prísvit a tak.
... používam V-TAC HD Smart Solárna PTZ kamera s PIR, WiFi [/b] už asi tretí rok. Solárny panel mi stačí aj v zime. Po cca dvoch rokoch odišlo Infra prisvetlenie (možno by išlo opraviť) ale pridal som IR reflektor a v pohode. jediná nevýhoda - neviem ju rozchodiť cez PC, z mobilu bez problémov.
Tak jako venkovní nebo vniřní je celkem pro samotnou funkci wifi kamerky putna ono se to dá teoreticky i pod přístřeškem mimo zimní měsíce i tu indoor provozovat "venku" teoreticky, či akvarijní boudičku s ohřevem jí udělat naven ..... problém je že místo zrcadla (ono by to stejně nešlo je tam dávat a štelovat ...) jsem chtěl známé udělat kamerovej sledovák do mobilu nebo tabletu wifi kamerkou na místo určení aby mohla hrát na varhana podle toho kde se zrovna duchovní nachází a ouha ... objednal jsem merkuryse docela se mi líbily parametry MC210 a koukám na to jako blázen ... absolutně to nefunguje jak by mělo a jak jsem tedy čekal že by to mělo normálně fungovat s tím zacházet a provozovat .. kdepak nějaké jejich routry kde se normálně prostě přes prohlížeč připojíte a dáte std na něm zadané heslo pro admina a potom si ho nastavíte v jakémkoliv prohlížeči dle potřeby a normálně to funguje jak má ... nene .. tohle prostě se tváří že to bez slavného merkury app nefunguje a nepřipojí se to ani náhodou a po 2 dnech hraní s tím zázrakem softem když sem to nějak rozchodil jakože virtuální wifina na kterou se to prostě muselo připojit žádný prohlížečový rozhranní se na tom nekoná na tabletu do které jsem nějak tu kamerku nastavil aby se připojila na ten virtuální router (tea to umí i na normální router ale to bych musel mít další zařízení k tomu což je kontraproduktivní když to umí připojit se na ten virtuální kterej umí udělat každej mobil taky...).. tak to s tím merkury app jakože fungovalo . nic moc ale účel by to splnilo ... co bylo ale překvapení, že jakmile jsem to chtěl zkusit na místě samotném mimo barák a mimo internetové připojení. . samozřejmě to po mě chtělo si vytvořit hendle účet u nich přes net s uvedením aktivačního mailu a maijlové schránky kde jsem musel kliknout ani to normálně nešlo jakej je to parazit a normání schránka to ani aktivovat neuměla musel jsem to dělat přes fake email který mi ten odkaz nevyfiltroval aktivační takže pěkně podezřelé cosi když to std mailové klidněti blokují takové kódy podivné klikací a nezobrazují se ani v mailech od merkuryho ... no tak ouha ten jejich slavnej apku jsem prostě nerozběhnul zahlásilo to prostě nemám internetové připojení a takže smůla apku kteou bych mohl prohlížet co kamerka vidí a ovládat ji i jinak jsem nerozchodil bez netu tím je pro mě ta kamerka naprosto nepoužitlená ... nevím proč bych měl mít imrvére internet abych mohl ůpoužívat nějaký kus HW který nechci a nepotřebuji provozovat s internetem ...... takže fakt bacha na merkuryho a také bych nerad zakládal nové téma hledám levnou kamerku wifi aby prostě se na ní dalo sprostě prostě koukat přes mobila tabletu nebo PCčko bez jakýchkliv registrcí a podobně ...... (fakt dovná věc jinak totiž obraz má docela vobstojej za ty prachy mile mě ten obraz překvapil..neočekával jsem po zkušenostech s miliardou vnitřních kamerek apod na zařízení či levných šuntů nic ... obzvláště v horšách světelných podmínkách bez zapnutí nočního vidění...... a celkem si s šerem umí poradit i když tok ompenzuje nízkým FPS...) či nevíte co za soft k prohlížení obrazu se dá na tuhle kamerku použít abych teda nemusel pořizovat daší použitelnou?
PS: Veškerá zařízení, která nejdou nastavit a provozovat bez internetu a bez registrace skrze internety si laskavě páni výrobci i paní a prodávající strčte někam .. třeba do kolonky pozor toto zařízení vyžaduje interentové připojení jinak s ním můžete měřit maximálně tíhové zrychlení nebo zabezpčeti papír proti odfouknutí ze stolu .... jinak je to podvodné jednání a klamavá reklama když to nikde není uvedeno u popisků ....
PS: Veškerá zařízení, která nejdou nastavit a provozovat bez internetu a bez registrace skrze internety si laskavě páni výrobci i paní a prodávající strčte někam .. třeba do kolonky pozor toto zařízení vyžaduje interentové připojení jinak s ním můžete měřit maximálně tíhové zrychlení nebo zabezpčeti papír proti odfouknutí ze stolu .... jinak je to podvodné jednání a klamavá reklama když to nikde není uvedeno u popisků ....
zdzd
Chcešli v dnešní době výrobek splňujcí tvoje požadavky naprosto logické základní jasné a důležité očekávatelné od takového výrobku .. udělej si ho sám ... no to jsme to dopracovaly...
Chcešli v dnešní době výrobek splňujcí tvoje požadavky naprosto logické základní jasné a důležité očekávatelné od takového výrobku .. udělej si ho sám ... no to jsme to dopracovaly...
Jo, holky, musíte si to udělat samy.