Jak zkombinovat mixy se stabilizací?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
satcen

Jak zkombinovat mixy se stabilizací?

#1 Příspěvek od satcen »

Pánové zdravím a připojuji takovou lamovskou otázku, kterou jsem dosud nemusel řešit .... a proto teď nevím: do Vipera bych si rád namíchal butterfly a tailerony (samo o sobě není problém) ... jenže současně bych v něm rád použil i stabilizaci. Jak tyhle dvě věci nakombinovat, když gyro (FMS Reflex) má standardně po jednom výstupu na řízenou plochu? Běžně totiž, když řeším tyhle mixy bez stabilizace, mám pro každý servo vlastní kanál.
mior
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zkombinovat mixy se stabilizací?

#2 Příspěvek od mior »

Pokiaľ budeme riešiť všeobecne mixy a stabilizácia, tak v tom nie je problém - stabilizácia sa s tým nejako vyrovná.

Sám mám (vo všetkých modeloch) stabilizáciu a konkrétne vo vetroni Lentus používam aj butterfly so stabilizáciou. V podstate stabilizáciu zapínam pred štartom a vypínam po pristátí u všetkých modeloch. Počas letu stabilizáciu vypínam len keď chcem model vytrimovať alebo odhaliť neštandardné správanie sa modelu...

Čo sa týka tej Tvojej stabilizácie, tú nepoznám. Používať také, kde je výstup pre obe krídelká zvlášť.

Mňa skôr zarazilo použitie butterfly u modelu Viper!
Teda neviem, aký Viper máš na mysli, ale ak je to Viper ako stíhačka, tak tam by som butterfly nepoužil!!!

Ak je to nejaký vetroň (ktorý nepoznám), tak v pohode...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
satcen

#3 Příspěvek od satcen »

Samozřejmě máš pravdu - je to jet, asi ten poslední typ letadla, u kterýho by mě tenhle mix napadl. Jenže jsem na YT viděl, jak skvěle to umí funguovat na přistání a chtěl jsem to prostě vyzkoušet. Zdá se mi ale, že volba "buď a nebo" je pro mě nevyhnutelná.
mior
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mior »

No keďže sám mám Vipera (teda dvoch, jeden je ešte v krabici), tak ma to dosť zaujalo.

Máš link na to video?

Ešte by sa dalo nastaviť to na vysielači a vo veľmi dostatočnej výške vyskúšať... Ale bacha, môže to byť zradné, model sa môže skokosiť po krídle a u stíhačky žiadna výška nie je dostatočná....
Či?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
satcen

#5 Příspěvek od satcen »

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Toto video má rozdělené do kapitol a je tam i názorně srovnání "normálního" přiblížení a přistání na klapkách a toho namixovaného. Dost se tomu věnuje taky v debatě k Viperu na rcgroups. Všiml jsem si, že ten mix má rád a má ho na každém druhém jetu.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“