Lepicí páska na kormidla
Lepicí páska na kormidla
Ahoj všem
Prosím o radu, jakou lepicí pásku používáte na kormidla a křidélka jako pant?
Dotisknul jsem od Eclipson jejich model A ,je tištěno z PLA-LW a klasická lepicí páska na tom moc nedrží. Nebo se ještě třeba lehce použije lepidlo pod tu pásku, třeba vteřinové? Díky za rady. Zdar David
Dotisknul jsem od Eclipson jejich model A ,je tištěno z PLA-LW a klasická lepicí páska na tom moc nedrží. Nebo se ještě třeba lehce použije lepidlo pod tu pásku, třeba vteřinové? Díky za rady. Zdar David
Re: Lepicí páska na kormidla
Na výtiscích nedrží spolehlivě žádná páska. Ani samolepky.davido píše: ned 23.11.2025 12:18 Ahoj všem
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Někdo tady zmiňoval podmázniut UHU porem nebo LS tmelem.
Na balsu se mně z několika pásek nejlépe osvědčila "Skytex závěs".
Na videu o stavbě dotyčného modelu to podmazávají vteřinovkou.
Já jsem to u podobného řešil UHUporem.
Podmazání UhuPorem funguje dobře.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Eclipson se musí lepit kormidla páskou?
Planeprint používá 1mm proužky tištěné z TPU, zalepené CA do štěrbin.
jyrry.webnode.cz
3Dlabprint má v plochách a kormidlech vytištěný tunýlek, plochy se spojí a pant vznikne zastrčením kusu filamentu. Za mě to nejlepší, protože cokoliv lepeného ja v tomto případě problém s údržbou a opravami.jyrry píše: ned 23.11.2025 19:09 Eclipson se musí lepit kormidla páskou?
Na eclipsona jsem vytisknul panty z PET a fungují... viz https://rcmania.cz/viewtopic.php?p=1571139#p1571139
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
To mi přijde na menších modelech tak trochu (dost) humpolácké.zdzd píše: ned 23.11.2025 19:38 3Dlabprint má v plochách a kormidlech vytištěný tunýlek, plochy se spojí a pant vznikne zastrčením kusu filamentu...
Opravy? Proč? Provozem se to neopotřebí a při ráně je to pak už stejně jedno
jyrry.webnode.cz
Přijde ti to humpolácké?jyrry píše: pon 24.11.2025 6:29 To mi přijde na menších modelech tak trochu (dost) humpolácké.
Opravy? Proč? Provozem se to neopotřebí a při ráně je to pak už stejně jedno![]()
Mně to naopak připadá celkem elegantní a velmi funkční.
A při ráně to taky úplně jedno není - kormidlům se téměř nikdy nic nestane a v pohodě je použiješ znovu. Mně to vyhovuje více jak ty lepené závěsy.
Mimochodem, OwlPlane to má taky tak.
https://owlplane.com/plane-owl-l39/