Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dá se řídit 6ch jako 4ch
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 18:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 379
Bydliště: Blansko
Myslim tim ze jsem zvyklej na 4Ch a nepotrebuju letat akrobacii a chci jen poletovat tzn plyn vlevo klopeni vlevo a otaceni kolem osy vpravo a dopredu/dozadu taky vpravo na packach ovladace......
Myslim to spravne nebo je to u 6ch uplne jinak?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Šestikanál se řídí úplně stejně jako čtyřkanál. Jaký si kdo zvolí mód ovládání je věc každého jednotlivého soudruha. :D

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 18:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1914
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
Ještě si může nastavit pevný úhel náběhu listů a vše řídit jen zvyšováním a snižováním otáček rotoru :mrgreen:

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ Hotwing 1200/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 18:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6477
Bydliště: Dubai, UAE
Tomu co popisujes se rika MOD. Ty jsou podle funkci co na kterem kniplu ctyri. To co jsi zvykly je MOD 4 (alespon doufam ). A ano, muzes to tak mit i u sestikanalu.
Rozdil bude ale velky a to v pilotazi. To ze umis se ctyrkanalem skoro nic neznamena. Ctyrkanal musis nutit aby nekam letel. Sestikanal musis nutit aby nikam neletel. A to je sakra rozdil. Vyrazne doporucuji si to alespon vyzkouset u nejakeho kamarada na modelarskem simulatoru.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 19:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.3.2010
Příspěvky: 684
Bydliště: Praha 10
Opravdu skvělé popsání dvou technologií :D naprosto přesná odpověď.
pkotatko píše:
Ctyrkanal musis nutit aby nekam letel. Sestikanal musis nutit aby nikam neletel.

Velká výhoda pro začátky s heli je opravdu simulátor, páč ovládání plnokrevníku vyžaduje proti 4ch mnohem citlivější a rychlejší reakce na páčkování.

_________________
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 1294
Bydliště: Ostrava
Omlouvam se, je to uplne off topic, ale uz sem to nevydrzel a musel sem to napsat...Ja vas vsechny, kteri s necim litate obdivuju. Silene obdivuju, bezmezne obdivuju...Pred vsemi letavci hluuuuboce smekam. Omlouvam se za "zasmradeni" vlakna.

_________________
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 21:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1914
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
to:Xenomorfus sry ale blbě pindat umí každý, ale účelně poradit to už je docela problém VIĎ takových jako ty jsem kdysi potkal mraky a jsem rád, že jsem je neposlouchal,bo bych už dneska nepoletoval!!!

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ Hotwing 1200/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 21:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 1294
Bydliště: Ostrava
Ale jo, mozna se certis pravem, ja sem to fakt myslel dobre, drzim se s modely jen na zemi, ve vzduchu bych neudrzel ani balon. Omlouvam se, zkratka vzdy, kdyz nekde u silnice vidim nekoho litat, zastavim, jdu bliz a koukam, jaka je to krasa. Ste borci, kluci. At vam to lita.

_________________
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1914
Bydliště: www.LMKTrinec.cz
Blog: Zobrazit blog (1)
to:Xenomorfus a co treba prijit mrzi nas:

viewtopic.php?f=111&t=54525&start=1485#p1001846

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ Hotwing 1200/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 21:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.6.2013
Příspěvky: 1294
Bydliště: Ostrava
Dekuji za pozvani, uz tam po vas pokukuju a ctu par dnu....tak jeste jednou se omlouvam a priste budu prispivat tam.

_________________
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: stř 17.07.2013 22:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2412
Bydliště: Liberec
Tsisters píše:
to:Xenomorfus sry ale blbě pindat umí každý, ale účelně poradit to už je docela problém VIĎ takových jako ty jsem kdysi potkal mraky a jsem rád, že jsem je neposlouchal,bo bych už dneska nepoletoval!!!

Ses spatne vyspal nebo co?

Jinak primer 4ch se musi ridit aby nekam letel; 6ch se musi ridit aby nikam neletel je docela vtipnej a plne vystihuje mou zkusenost s hrackoidnima 6kanalama.
Jsem ale presvedcen, ze kvalitni a dobre serizeny stroj se chova kultivovane.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: čtv 18.07.2013 9:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.3.2011
Příspěvky: 16
Bydliště: Cesky Tesin
To prirovnani krasne sedi pro cloveka co predtim lital na 4CH...

Proste nejde litat s 6CH stejne jako s 4CH... to ze si muzes dat packy jak chces neni to same...

4CH je proste takove klidne litani... pokud s nim nesvihnes o zem tak prakticky nema proc padat... s 6CH je pomalu tezke se i otocit a letet cumakem k sobe :D ten prechod je fakt "kruty"

_________________
Vulture 848b (modry) :)
V911 + (mam jeden na prodej bez vysilacky)
V922


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: čtv 18.07.2013 9:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 410
Bydliště: Praha 8
Ticcino píše:
Jinak primer 4ch se musi ridit aby nekam letel; 6ch se musi ridit aby nikam neletel je docela vtipnej a plne vystihuje mou zkusenost s hrackoidnima 6kanalama.
Jsem ale presvedcen, ze kvalitni a dobre serizeny stroj se chova kultivovane.


No, dobře seřízený...

Libovolná poletucha může být buď plně manévrovatelná a nestabilní, nebo stabilní, ale s omezenou manévrovatelností. U šestikanálů je typicky cílem plná manévrovatelnost a tedy i potřeba řídit i ve visu. Šestikanál, co visí sám, bych považoval spíš za špatně seřízený.

_________________
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: čtv 18.07.2013 10:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6477
Bydliště: Dubai, UAE
Litani s sestikanalem neni nic co by bylo nezvladnutelneho. Jen to chce nejaky ten trenink. Bez toho to proste nejde. A navyky z rizeni ctyrkanalu ti moc nepomuzou. Max. si nepletes strany, ale to je asi tak vsechno.
Proto alespon pro zacatek ten simulator. Usetri penize.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
PříspěvekNapsal: čtv 18.07.2013 19:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2009
Příspěvky: 170
Bydliště: Liberec
Obrázky: 1
Ano a opravdu hodně peněz :D většinou pak zbíráš rotor vysavačem :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz