Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1554 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 104  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 23:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 7542
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Já právě vím, že jsem to nejspíš pochopil blbě a tak proto se zkouším ptát. Blbý je, že s jakoukoliv stabilizací v mým okolí nikdo nelítá a tak není s kým konzultovat její principy a funkce. Chtělo by to na letiště a jednotlivý funkce postupně zkoušet. Jenže na to už asi delší dobu nebude počasí. Dnes jsem vyrazil ráno v 10.30 a byl tak hnusnej studenej vítr navíc kolmo na plochu že jsem to ani nevyndal z auta. :(


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2018 23:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 18.4.2017
Příspěvky: 229
Dobrý den,

máte již někdo odzkoušené všechny funkce Geolinku pro heli a pro plošníky???

Narazili jste na nějaké nesrovnalosti či neduhy???


Honza


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 09.12.2018 20:22 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2009
Příspěvky: 1456
Právě byla vydána verze 2.6.0!

  • Spojení s modulem GeoLink:
    • Stabilita spojení v programu Spirit Settings byla u menších jednotek vylepšena.
    • Aktualizace hlášení v letovém záznamu během výpadku spojení s GeoLink modulem.
  • Přesnost řízení modulem GeoLink:
    • Přesnost modulu lze volitelně vylepšit parametrem Korekce úhlu kompasu.
    • Je-li modul zkalibrován, ale model se během aktivních GeoLink funkcí neustále pohybuje, lze využít tuto novou korekci.
    • V případě, že model z jakéhokoli důvodu neletí ve správném směru, aktivuje se nový algoritmus pro korekci.
  • GeoLink Auto. přistání:
    • Nová funkce pro autonomní přistání modelu!
    • Model automaticky zastaví a přistane na místě, kde došlo k aktivaci funkce.
    • POZNÁMKA: Více podrobností na GeoLink manuál.
  • GeoLink Návrat domů:
    • Programování nové domovské pozice nebude aktivní, je-li funkce zapnuta během létání a poté model přistane.
    • Programování bude funkční pouze pokud se funkce Návrat domů předtím deaktivuje.
  • GeoLink Bezpečná zóna:
    • Programování nových bodů zóny nebude aktivní, je-li funkce zapnuta během létání a poté model přistane.
    • Programování bude funkční pouze pokud se funkce Bezpečná zóna předtím deaktivuje.
  • GeoLink Výškové omezení:
    • Nový algoritmus pro spínání výškového omezení.
    • Přesnost měření výšky byla na všech modelech vylepšena.
    • Záchranný režim se vypne po dosažení nastavené minimální hladiny.
    • Kolektiv záchranného režimu je nyní možné upravit v kartě GeoLink/Funkce.
  • Spirit Settings - Přiřazení kanálů:
    • Podpora až 16 kanálů u všech digitálních protokolů!
    • Podpora 16 kanálů u protokolů Spektrum DSM2/X, SRXL/SUMD, SBUS, EX BUS.
  • Spirit Settings - Speciální funkce:
    • Možnost libovolného přiřazení až 6 speciálních funkcí!
    • Lze řídit až dvojnásobek funkcí přiřazenými kanály.
    • Konfigurace speciálních funkcí je nyní přehlednější. Nevyužité možnosti nejsou zobrazeny.
    • POZNÁMKA: Po aktualizaci je nutné znovu nastavit přiřazení speciálních funkcí.
  • Spirit Settings - Překlad programu:
    • Aplikace je nyní přeložena do německého jazyka (Velké díky Erik Graus).
  • Podpora Jeti UDI-16 a SRXL-16 protokolů:
    • Byla implementována podpora 16 kanálů.
  • Nové ověření zapojení Futaba S.BUS2:
    • Spojení S.BUS2 je nyní automaticky detektováno před i po procesu inicializace.
  • Aktualizace Futaba S.BUS2 telemetrie:
    • Telemetrie je kompatibilní se všemi vysílači Futaba FASSTest.
  • Spektrum telemetrie:
    • Spektrum telemetrie nyní nezobrazuje nevyužité telemetrické proměnné. Hlasové oznámení nebude pro tyto proměnné aktivní.
  • JETI integrace:
    • Import a export souborů s nastavením je nyní podporován.
  • OpenTX integrace:
    • Prohlížeč záznamů obsahuje český překlad.
  • Nová Kontronik TelMe ESC telemetrie:
    • Nový protokol pro regulátory Kontronik je podporován všemi jednotkami Spirit.
    • Protokol TelMe spolupracuje s regulátory Kontronik Kolibri, Jive Pro a Kosmik.
    • Přístupné se soupravami Spektrum, Futaba, Jeti, Graupner a FrSky.
    • Telemetrická propojka s JST konektorem se připojuje na pozici primárního satelitu Spektrum.
    • PROPOJKA: Propojka se dodává spolu s regulátory, je zapotřebí také JST-Servo adaptér.
    • PROPOJKA: Staré propojky Telem KONTRONIK lze využít spolu s adaptérem JST-Servo a drobnou modifikací.
    • PROPOJKA: Nové propojky Telem KONTRONIK v2 je možné objednat z našeho eshopu.
    • POZNÁMKA: Není zapotřebí žádný Kontronik TelMe modul. K fungování je nutná pouze propojka mezi regulátorem a Spirit jednotkou.
  • Aktualizace ESC telemetrie:
    • Proudové zatížení BECu je dostupné jako telemetrická proměnná u vybraných regulátorů Castle, YGE a Kontronik.
    • Podporováno soupravami Spektrum a HoTT.
  • Záložní oscilátor:
    • Letový záznam nyní obsahuje událost o použití záložního frekvenčního oscilátoru.

Po aktualizaci z předchozí verze 2.5.2 je nutné znovu nastavit speciální funkce (pokud byly nakonfigurované).

Aktualizace pro jednotky Spirit, Wifi-Link moduly, integrace je dostupná na našem webu.

POZNÁMKA: Vysílače Spektrum je nutné spárovat v režimu 22ms pro přenos více než 10 kanálů.

_________________
Spirit System


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 16.12.2018 19:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1228
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Potřeboval bych pomoci z rozběháním telemetrie. regulátor Kontronik Kosmik 160HV verze firmwaru 4.14, Spirit Pro Firmware 2.6.0, telemetrický dvožilový propojovací kablík verze V2. vysílač Jeti DC 24 firmware 4.28. Bin soubor do vysílače jsem stáhnul poslední aktuální. Propojení Spirita s primátním satelitním pinem, Kosmik krajní konektor na straně co se připojuje kabel master a slave Ve vysílači dám hledat telemetrická čidla a vysílač najde všech 6. Dám je zobrazit na obrazovce vysílače. Normálně se objeví. Po zapnutí vysílače na displeji naskočí telemetrické udáje napětí, proud, kapacita. samé nuly. Po zapnutí regulátoru na pohonou baterii se přijímač spáruje , avšak telemetrie ukazuje stále nulové hodnoty. ve vysílači je telemetrie zapnutá .Ve Spiritu v pokročilém nastavení mám nastavenu teleletriii Telme Kontronik. No už nevím kde dělám chybu :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 16.12.2018 19:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 489
Spirit Pro


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: ned 16.12.2018 21:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 27.4.2014
Příspěvky: 123
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 0
Prosím, helipali můžeš mi jako lamě vysvětlit tvůj příspěvek - odpověď tazateli dub. Nechci trávit vánoce jako neználek.
Pro dub - kdybych věděl, rád odpovím.

_________________
Horus X12S+FrSkyOS, MiniTitanE325S+Spirit, Goblin500+Spirit, Devil380+Spirit, HD502 CELL+Spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 17.12.2018 6:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6672
Bydliště: Dubai, UAE
dub píše:
....Ve Spiritu v pokročilém nastavení mám nastavenu teleletriii Telme Kontronik.....


S timhle jsem si jeste nehral, tak jen hadam...
Proc tam mas Telme, kdyz je tam moznost primo Kosmik a Jive ? Nebude problem v tom ?
http://manual.spirit-system.com/index.p ... 1_propojka

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 17.12.2018 8:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1228
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Ahoj , k propojení Spirita Pro a Kontroniku jem použil tuhle propojku :
http://store.spirit-system.com/cs/prisl ... cable.html
Tato propojka by měla přenášet telemetri, jen s tím rozdílem, že se druhý konec propojky zasouvá do primárního satelitního portu na Spiritu Pro a tím je uvolněn port SYS do kterého se strkala propojka, kterou popisuješ Ty. Port SYS je tedy volný a muže se do něj zastrčit kabel pro konfiguraci jednotky a nemusí se nic přepojovat. Po upgrade Spirita na verzi 2.6.0 se v rolovacím okénku nastavování telemetrie objeví nabídka Kontronik TeLme pro kterou je právě tato propojka určena. Dále jsem se někde dočetl, ale nemůžu to teď najít, že je jedno do jakého telemetrického portu na reglu Kosmic propojku zastrčíme.
Jedno je však divné, že podle návodu by se i při vypnuté telemetrii ve Spiritu , měla do vysílače přenášet data vibrací a otáček ze senzoru. A to když je Spirit připojen k přijímači Jeti pomocí propojky EX bus.. Toto se však neděje. Když resetuji telemetrii ve vysílači, tak to žádné čidlo ve Spiritu nenajde. Věřím, že to bude nějaká blbost v nastavení, ale kde . Spirit normálně funguje, jde pomocí Jeti integrace normálně pomocí vysílačky nakonfigurovat a změny uložit. Vyzkoušel jsem i přijímač přehodit z výstupu EXbus na PPM a zpět, jak někde radily a že tato změna pomohla a telemetrie naskočila. Ale bohužel ani toto nepomohlo :-( Věnoval jsem tomu 5 nedělních hodin zkoušení a nastavováni a nic. Mám pocit, že se točím stále dokola :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 17.12.2018 8:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1228
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
ivkucera píše:
Pro dub - kdybych věděl, rád odpovím.

Díky :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 17.12.2018 8:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6672
Bydliště: Dubai, UAE
Asi nejrychlejsi bude se zeptat primo u vyrobce na jeho foru. Reaguje rychle a urcite to vyresite.

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 17.12.2018 9:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1228
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
pkotatko píše:
Asi nejrychlejsi bude se zeptat primo u vyrobce na jeho foru. Reaguje rychle a urcite to vyresite.

Už jsem to udělal, tak uvidíme
Jinak našel jsem ten odkaz na novou telemetrickou propojku
http://manual.spirit-system.com/index.p ... _Telemetry
Podle toho jsem vše udělal a nic :-(

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 17.12.2018 12:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 489
ivkucera píše:
Prosím, helipali můžeš mi jako lamě vysvětlit tvůj příspěvek - odpověď tazateli dub. Nechci trávit vánoce jako neználek.
Pro dub - kdybych věděl, rád odpovím.


Nechcel som zobrat priestor od vazeneho duba, prepacte! Ma asi viac narok dostat odpoved, ako trebars helipali, to uz davno vieme. .................. Nuz, to video patri sem, za tym stojim, velmi dobra ukazka, na co je schopny Spirit.

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: pon 17.12.2018 12:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1228
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
V pohodě , Spirit je super a umí toho opravdu hodně , proto jsem ho pořídil i do mé druhé heliny. A ta telemetrie to se vychytá, věřím, že to bude nějaká maličkost :-)

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 19.12.2018 12:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2006
Příspěvky: 1228
Bydliště: Litoměřice
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (6)
Jupí už to jede, volty, proud , otáčky, spotřebovaná energie na displeji jetiny no prostě paráda co více si přát. A přitom taková blbost :-) Propojovací kablík se musel strčit do prostředního výstupu na Kosmiku. Návod ke Kosmiku říká, že prostřední výstup je pro Futabu, tak jsem zkoušel oba krajní až nakonec tohle. Ale zase o jednu zkušenost víc , trochu jsem se zdokonalil v hledání na netu :-). Jo a taky po radě Tomáše se musí u Spirita Pro vypnout podpora Geolinku, když není připojen . Jinak ho Spirit při inicializaci stále hledá. Spirit Pro má dva satelitní výstupy Primární je určen pro telemetrii a nebo satelit Spektrum a Sekundární pro Geolink a nebo taky satelit Spektrum. Vůbec by mě nenapadlo, že když v konektoru není nic strčeno nesmí být v nastavení povolen.

_________________
Jeti DC-24 CrossAlps 2.8, Power 1.1 Fox1.5 a 2.6 , Samba, T-REX 500X, Logo 700 Spirit Pro + GeoLink


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
PříspěvekNapsal: stř 19.12.2018 22:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 489
Dobry den!, mam take otazky:


Na Spirite (BE) s jednym vyvodom pre satelit ako sa pouziva Geolink a satelit? S adapterom?

µSpirit a Spirit Pro ma rovnaky senzor a procesor. Tie dva maju teda uplne rovnake letove vlastnosti?

Da sa pouzivat Geolink aj s µSpirit-om?

Aky maximalny prud, kolko Amperov moze prejst cez µSpirit, pre napajanie serv?

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1554 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 104  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz