Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: sob 16.01.2021 13:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3017
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
TomasC píše:
Kouření by se mi taky líbilo.


Keď to budeš riešiť, tak už máme nejaké skúsenosti, radi sa podelíme.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: čtv 28.01.2021 14:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2021
Příspěvky: 7
Zdar ve spolek,tak jsem dle rady objednal tenhle zvukáč https://www.banggood.com/DasMikro-TBS-M ... search,ale bohužel k němu neni programovací kabel,takže budu muset doobjednat :x ,zase čekat do pr....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: čtv 28.01.2021 20:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
Habishek píše:
Zdar ve spolek,tak jsem dle rady objednal tenhle zvukáč https://www.banggood.com/DasMikro-TBS-M ... search,ale bohužel k němu neni programovací kabel,takže budu muset doobjednat :x ,zase čekat do pr....

Habishku, neházej flintu do žita!
Jestli najdeš někde ten malý bílý konektůrek (dá se i koupir v tuzemsku) a máš FTDI programovadlo (taky se dá koupit v tuzemsku, za půl darma), tak nekupuj ten origo programátor.
Třeba tady:
https://www.hadex.cz/m435b-prevodnik-us ... bdEALw_wcB
.. a mimochodem, v tom Hadexu jsem koupil taky takový maličký 3W repráček, a hraje to s ním náramně...

Tady máš obrázek jak to propojit:
Příloha:
FTDI programovadlo.JPG
FTDI programovadlo.JPG
[ 121.77 KiB | Zobrazeno 2453 krát ]


... a tady máš postup (bacha na to napájení, dodrž to tak jak píšu, já jsem napoprvé DasMiMikro odpálil, protože jsem neměl znalosti - tak ty je teď máš 8) ):

Propojení pro programování:
• K modulu připoj FTDI převodník, třemi vodiči: TxD, RxD, GND, Čtvrtý vývod je nezapojen. Viz obrázky.

• Modul napájet separátně, do 3. portu zleva, tj. PROP1, spodní a prostřední pin.
5V (nebo dvoučlánek – pozor original Benedina max. 6V),

• Do prvního portu zleva do horních dvou pinů zapoj pomocný repráček.

Programuje se softwarem TBS-Flash.exe
Vybrat COM port, dát Connect.
File – Open sound file.
Záložka Sounds, Write Sounds. Po zápisu jednou krátce pípne.
Záložka Parameter, Volume Engine, šoupátko úplně doprava.
Záložka Parameter, Inputs, Prop1 input =RC, Prop1Type=Gas.
Write param. Jednou krátce pípne.
Disconnect
****** Je naprogramováno.*********
Nastavení módu AUTOSTART:
Zapni napájení při stisknutém tlačítku, pak tlačíto uvolni.
Pak ťukej tlačítkem a poslouchej pípnutí.
1 x píp – autostart
2 x píp – 2-pólový kodér
3 x píp – 12-ti pólový enkodér.
Takže ťukej tlačítkem, až pípne jednou. Pak vypni napájení a je hotovo.
***************

Ve vysílačce vytvořit speciální kanál pro zvuk, který půjde s plynem od poloviny do maxima, Offsetem 50% a Váhou 50%, případně křivkou (to je lepší, aby se mohl zvuk přizpůsobit při nízkých otáčkách).
Zvukový kanál zapoj do PROP1 (in), druhý konektor zleva.
Pokud je použit Reproduktor, zapoj ho do prvního konektoru zleva, DO DVOU HORNÍCH PINŮ.
Pokud je použit Zesilovač, tak ten se připojí do prvního konektoru zleva, DO SPODNÍCH DVOU PINŮ.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: čtv 28.01.2021 22:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2021
Příspěvky: 7
Bezvadny. Dík moc za 9nfo ,odkaz a návod. Ještě jednou moc díky. Kdyby náhodou...můžu se na tebe obrátit pro radu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: čtv 28.01.2021 23:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3017
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Aj ja ďakujem!
Práve s tým laborujem...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: pát 29.01.2021 14:06 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
Habishek píše:
Bezvadny. Dík moc za 9nfo ,odkaz a návod. Ještě jednou moc díky. Kdyby náhodou...můžu se na tebe obrátit pro radu?

Samozřejmě!

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: čtv 18.02.2021 16:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3017
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Tak mi dnes prišiel z Banggoodu ten "akože original" programátor
https://www.banggood.com/DasMikro-Micro ... rehouse=CN

Zapojím ho do PC a nič. LED na ňom síce svieti, ale nepýta žiadny driver. Ani v správcovi zariadení nič nehlási, dokonca ani neznáme USB zariadenie.
Takže je to asi vadný kus, či?

Správa sa vám to rovnako?
Mám Win10.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: čtv 18.02.2021 19:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
mior píše:
..... Zapojím ho do PC a nič. LED na ňom síce svieti, ale nepýta žiadny driver. Ani v správcovi zariadení nič nehlási, dokonca ani neznáme USB zariadenie.
Takže je to asi vadný kus, či?

Správa sa vám to rovnako?
Mám Win10.

Originál adaptér nemám, jen FTDI, a to taky při připojení ani nepípne, ale ve správci zařízení se mi objeví COM port, myslím že ten origo by se měl chovat stejně, určitě by měl vytvořit COM port:
Příloha:
FTDI COM6.jpg
FTDI COM6.jpg
[ 63.74 KiB | Zobrazeno 2157 krát ]


_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3017
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Skúsim ho rozchodiť a ak nie, doma hádam nejaký iný mám a aspoň použijem ten káblik, ktorý nemám.

A chcel by som Ťa poprosiť - nemáš nejaké ukážkové nastavenie? Stačí sken obrazovky.

Ďakujem veľmi!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 10:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6981
Bydliště: Písek, ČR
mior píše:
...... A chcel by som Ťa poprosiť - nemáš nejaké ukážkové nastavenie? Stačí sken obrazovky.

Ďakujem veľmi!

Screenshoty udělané nemám, zvukovky mám zabudované v letadlech, tak by to byl pro mne trochu problém to připojovat k počítači kvůli screenshotům, a z hlavy už si ty parametry nepamatuju, ale parametry co jsem nastavoval jsou v tom mém modrém návodu nahoře, víc myslím není třeba nastavovat.
Nápad: Zkus napsat uživateli Habishek (je zde ve vlákně). Ten právě td rozchodil tank, a možná to bude mít ještě v hlavě.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: pát 19.02.2021 12:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3017
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Jasne, nevyberaj z modelu.
Keby niečo, tak ja čosi vyskúšam a prípadne naskenujem moju obrazovku a poprosím o konzultáciu.

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: pon 08.03.2021 23:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 3017
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Woita píše:

Ve vysílačce vytvořit speciální kanál pro zvuk, který půjde s plynem od poloviny do maxima, Offsetem 50% a Váhou 50%, případně křivkou (to je lepší, aby se mohl zvuk přizpůsobit při nízkých otáčkách).


Tak som zistil, že sa dá nakalibrovať plyn so zvukom tak, že pôjde pekne od dolnej polohy po hornú:
1) zapneme vysielač a prijímač.
(Ledka rýchlo bliká a modul vydáva nejaký zvuk.)
2) stiahneme plyn na minimum
3) stlačíme tlačítko a keď pípne, tak pustíme
(Ledka trvale svieti a minimálna hodnota plynu je uložená)
4) presunieme plyn na hodnotu, kde chceme, aby prebehla zvuková štartovacia sekvencia.
5) počkáme až pípne a presunieme na maximálnu hodnotu plynu
6) pípne 3x, čo značí uloženie maxima plynu
7) modul prejde do normálneho režimu

Tak snáď vám to pomôže.

A nemáte niekto náhodou zaujímavé zvuky, ktoré nie sú v zložke Sound Library?

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: úte 09.03.2021 18:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 22.6.2012
Příspěvky: 154
Bydliště: Jihlava
Vedle v příbuzném tématu "King Tiger II. - 3D tisk" jsem začal popisovat můj zvukový modul. Je to postavené na Raspberry PI a dával jsem tam i kompletní odkaz s popisem na obraz SD karty. Taktéž je tam blokové schéma zapojení.

Tady je ukázka co to umí: https://www.youtube.com/watch?v=uO6NdOmKZDU&t=151s




Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Zdenek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: stř 26.05.2021 20:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2021
Příspěvky: 13
Bydliště: Stropkov
Woita píše:
Jestli najdeš někde ten malý bílý konektůrek (dá se i koupir v tuzemsku) a máš FTDI programovadlo (taky se dá koupit v tuzemsku, za půl darma), tak nekupuj ten origo programátor.

Aký je to typ ten malý biely konektor k programatoru DasMikro? Nikde ho nemôžem nájsť. Vie mi niekto poradiť? Ak mám povedať pravdu ani neviem ako ho hľadať. Skúšal som ICS, 4pin, Molex... bohužiaľ nič.

_________________
FrSky Taranis QX7, OpenTx
RC Modely: T34, King Tiger II, Tatra 813.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Osazení T34 zvukem
PříspěvekNapsal: stř 26.05.2021 20:41 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.1.2021
Příspěvky: 7
Měl by to být tenhle ... https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/88 ... 50-mm.html
Zapojují se jen 3 dráty, RX, TX, GND.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: REX a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz