Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: úte 23.10.2018 10:51 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
7x4 bude pomalé a budeš létat pořád pod plynem. To bych dal spíše 6x5.

Stabilizaci REX 7A v jednom pyloňáku mám. Pro let to není nijak potřeba a tak jsem to zatím neměl odvahu zapnout :oops: . Pro přistání je to příjemné, ale jen za velkého a nárazového větru. Tam přijímač koriguje prostě rychleji než člověk, co se kouká na model. Ale není to nic nezbytného, speciálně pro piloty rychlejších letadel. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: úte 23.10.2018 15:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
ok tak stabilizaci asi potrebovat nebudu.. beztak sem jeste nekoupil jeti vysilacku tak by se mi to blbe nastavovalo.
co se tyce vrtule, tak jako tak koupim kuzel a par listu a bude se experimentovat. z tech motoru - sel bys do toho Axi nebo radsi do ty Megy?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2018 7:39 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Pokud je výběr z těchto dvou, tak jednoznačně MEGA. A to hlavně z konstrukčních důvodů. Je v tom opravdu málo místa.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2018 8:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
ok, v tom pripade vyjezd z ecalku na Megu s 7/6 viz nize. co ty na to?


Přílohy:
MEGA_16_15_6.pdf [851.59 KiB]
7 krát
MEGA_16_15_6.jpg
MEGA_16_15_6.jpg [ 81.95 KiB | Zobrazeno 404 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2018 9:53 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Pokud ten motor máš, tak je to jedině. Jinak je příkon 130W nedostatečný. S maximální rychlostí 105km/h.

Když Mega, tak 16/15/3 ... Létal jsem tuto konfiguraci ve Spitfiru a velmi dobré.


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png [ 376.63 KiB | Zobrazeno 390 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2018 21:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.8.2011
Příspěvky: 928
Bydliště: Náchod-nedaleko
Prosím prosím, mohl by mi někdo hodit do eCalcu HET 3W, regl 45A, accu Dualsky 3S 2100, vrtule 4,7x4,7, hmotnost modelu řekněme do 600g
Moc děkuji :wink:

_________________
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 9:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
TomasC píše:
Pokud ten motor máš, tak je to jedině. Jinak je příkon 130W nedostatečný. S maximální rychlostí 105km/h.

Když Mega, tak 16/15/3 ... Létal jsem tuto konfiguraci ve Spitfiru a velmi dobré.


jeste se v tom porad stouram.. chci vyuzit tu Megu co mam. co takhle s vrtuli 7x6 to bude litat stovkou a prikon 150W.. a vrtuli sem chtel dat sklopku nebo radeji pevnou?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 10:25 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Pevná je lepší vrtule, ale pro jednodušší přistání bych dal sklopku. Vždycky je něco za něco..


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 10:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
presne ty sem mel na mysli. kuzel mi vychazi 30mm akorat nevim ktery bude pro cam nejvhodnejsi, jaky tramec.
co tento? https://www.peckamodel.cz/604756-super- ... -3-2-cep-2

druha vec jsou serva do kridla- spekuluji jak to udelat.. chci dat dve serva. za sebou tak jak se to dela do voodoo https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... OO/page161 se to asi nevejde, pokud pod tim bude baterka, tak sem premyslel ze zariznu do kridla a zapustim je (bud budou vycnivat jen malo nebo vubec) co ty na to z hlediska pevnosti?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 11:33 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 8464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Konkrétní kužel a vrtuli budeš muset vyzkoušet.
Rozhodně bych neřezal do křídla v centroplánu.
Dál, směrem ke konci křídla je to v pohodě. blog.php?u=8&b=95


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 14:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
Do sprinta vejdou 1250mAh 3S lipoly, ale musí být ty prodloužené a vejde nad ně i servo. Tuším že jsem kdysi viděl i sprinta s dvěma servama, ale k čemu to?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: pát 02.11.2018 17:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
nechci kupovat novy baterky jen pro tohle letadlo.. vetsinu mensich poletuch sem sjednotil na standardni 3S/1300 (obyc turnigy a bolty) takze ty mam doma, kdyz sem to zkousel tak by to s tim servem bylo na krev nebo by se to neveslo.
dve serva protoze kridelka jako brzdy, abych s tim vubec dokazal pristat na letisti kam chodim litat. pod kridlo jak to mas ty by se vesly jen v pripade ze bych musel dat baterku hodne dopredu a jelikoz tam chci dat tu Megu tak nevim jak s dovazenim.. musim to jeste zkusmo tak vsechno nacpat a podivat se jak vychazi teziste. kridlo je v nejtlustsim bode skoro centimetr, takze pocitam ze ty dymondy tam asi nacpu aby moc nevycnivaly.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 8:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
Ze zkušeností s Ariane (takový přerostlý Sprint :D ) bych se na to vykvakl, tam mám křidélka nahoru a nemám nějak pocit ze by to pomohlo... Rozhodne jsem si od toho sliboval víc...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 17:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1156
Bydliště: Doma
mimochodem jakou si tam dal prepazku motorovou? me to vychazi ze by mela byt 30-32mm


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pylonovy sprint - cim osadit
PříspěvekNapsal: ned 04.11.2018 18:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5419
Bydliště: Vsetín
origo od výrobce i kužel, jaký průměr nevím, můžu zítra změřit, ale byla tak 2-3mm utopená.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: HONZIK 22 a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz