Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: čtv 19.06.2014 11:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.7.2004
Příspěvky: 3546
Bydliště: kousek od Hradec Králové
vojbarz píše:
Nechci rozpoutavat flame na mod vysilace, takze by se mi hodila odpoved typu:
- Mode X je na ovladani koptery nejvhodnejsi (protoze ma idealne rozloneni pro ovladani)
- Mode X se na ovladani koptery u nas pouziva nejcasteji (protoze kdyz budes mit problem, tak ti to kdokoliv ukaze v praxi jak na to)


Zkus to v nějakém simulátoru, ten mód který ti bude připadat lepší tak je lepší :-)

Univerzální řešení podle mě není, ti pro které nebyl copter první model mají vysílač tak jak jsou zvyklí z letadla/vrtulníku, ti u kterých byl copter první model budou mít nejspíš vysílač v tom módu jak ho koupili a prostě si na to tak zvykli. Je to prostě otázkou zvyku.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: čtv 19.06.2014 11:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1202
Bydliště: Hlučín, CZ
vojbarz píše:
Ahoj, zrovna resim v jakem modu si poridit vysilac. U Taranise se da sice mod zmenit pouhym utazenim/povolenim sroubku, ale rad bych si to poridil v modu ktery je pro ovladani koptery lepsi anebo rozsirenejsi abych se pak v tom nemusel vrtat, ci si to menit v hlave.

Pokud už s něčím lítáš, použij stejný mód. V krizovce člověk podvědomě použije to, co je dlouhodobě naučený, takže zavádět si pro koptéru jiný mód mi nepřijde jako dobrý nápad.
Pokud zatím s ničím nelítáš, použij stejný mód, jaký používá ten, kdo ti s tím případně bude radit. Bude pak jednodušší mu třeba dát do ruky TX pro účely záletu a/nebo pomoci apod.

Nejspíš se rozhoduješ mezi 1 a 2, neznám žádné jednoznačné kritérium pro volbu jednoho nebo druhého. Já osobně lítám 1, protože jsem tak začal a nehodlám to měnit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: pon 06.10.2014 16:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2010
Příspěvky: 454
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Ahoj Jakou by jste doporučili aktuálně nejlepší aku do 450ky vzhledem k váze,ceně, výdrži. Respektive kterou konkrétně bych si měl aku koupit (značka, kapacita, céčka) aby to bylo pro tuto kopteru nejefetivnější.
A ještě by mě zajímalo, lítá někdo v 450ce Li-Fe? Třeba konkrétně tuto http://eshop.satria.cz/satria/eshop/1-1 ... 3-2V-2-5Ah
respektive 4S 2500mAh má tato aku vůbec smysl pro copteru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: úte 07.10.2014 19:49 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.10.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Třebíč
Jaké baterie používáte pro NAZA F450 s Gimbalem a Gopro? Jaké vrtule používáte? jakou máte hmotnost? A jaká tomu odpovídá doba letu?
Moje konfigurace je: Naza F450(setový rám motory řídící jednotka V1), PMU2, Iosd, GPS, zenmuse h3-3d, gopro Hero3, videovysílač 400mW, vrtule Graupner 10*5", Jeti MUI 75A, baterie 3S 3600mAh. Hmotnost mi vyšla 1230g + baterie 317g =celkem 1547g Doba letu jen 6 min. Chtěl bych ale minimálmě 12 min letu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: pát 02.01.2015 21:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.7.2013
Příspěvky: 120
Bydliště: Olomouc/Ostrava
Zdravím,
taky bych chtěl poprosit o info s jakými bateriemi kdo létáte s f450tkou?

Zkoušel jsem zatím 4S 35C 2200mah, ale při letu mi hned o 1V klesne napětí takže hledám jiné baterie. Přemýšlím o turnigy nanotech 4500 nebo 5000mah 35c ale 3s.

edit: i přes ten pokles napětí který je s vybitější baterií ještě horší létám do 12ti minut (ale žádná divočina).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: úte 06.01.2015 21:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2010
Příspěvky: 1
Bydliště: Vsetín
Zdravím pánové, koukám že nám tady téma poněkud umřelo, tak se jej pokusím obnovit.
Pořídil jsem si F450 s 2d gimbalem zenmuse, IoSD a FPV. jsem ale začátečník tak možná bych potřeboval pár rad, jak tu zaznělo co baterky, jaké největší to bezpečně unese? cca 6000mAh může být?
Dále co dosah ovladače? rád bych do budoucna létal za hranici viditelnosti tzn. na monitor, nicméně obé má své limity co do výkonu, je tedy nějaká možnost jej zesílit? rád bych bezpečně cca 3km (cirkulární antény zatím nemám, ale jsou v plánu) prosím diskuse na téma nesmí se to apod. tu teď neřešme. jde mi tedy o zesílení signálu 2,4Ghz a 5,8Ghz na FPV.
dále jaké nejlepší vrtule máte vyzkoušené? kde se dají nechat vyvážit popř. kde se dá koupit vyvažovačka? a co unašeče?

Protože jsem koupil starší kousek a má nějaké šrámy tak mne bude čekat výměna držáků motorů. máte někdo zkušenosti s allu pazourama co drží motory? viz tohle.: http://www.ebay.com/itm/DJI-F550-Alumin ... 5192&rt=nc nebo raději koupit originál plast?

předem děkuji za odpovědi

Richard


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 14:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2958
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Jaké největší baterky to unese musíš vyzkoušet sám. na to neexistuje přesná a vždy platná odpověď. Čím těžší to je, tím hůře se s tím lítá. A každý má tu hranci přijatelnosti někde jinde. Takže postupně přidávej nějakou zátěž , létej a uvidíš. Podle dodané váhy pak pořiď baterky. Nejlepší řešení pro zvýšení dosahu jsou lepší antény. Cirkulární anténa nezvýší dosah, ta jenom vylepší stabilitu signálu takže odstraní takové ty výpadky signálu. Její zisk není lepší než u obyčejných antén. Na zvýšení dosahu potřebuješ antény s vyšší ziskem = směrové. Ty ale zase dobře přijímají jenom v relativně úzkém směru. Vždy je něco za něco. :wink: Taky se dá zvýšit výkon vysílače, u FPV to jde,( pamatuj, že dosah signálu klesá s druhou mocninou vzdálenosti a tudíž bys musel posílit dosti podstatně) u řízení je to obtížnější. Obvykle se používá výměnný modul vysílače a jiný přijímač ( LRS systémy) který funguje na jiných frekvencích , funguje to dobře ale u nás zcela nelegálně. Vrtule si vyzkoušej sám, je to snadné. Kup jich pár, udělej měření s Tvým motorem ( potřebuješ měřit proud a tah) a hned bude jasno. Vrtule nejsou moc drahé, tohle je sranda proti vylepšování dosahu. A nakonec bych doporučil obírat se trochu i možnými následky Tvého počínání i když to slyšet nechceš. Coptery obecně nejsou nijak extrémně spolehlivé, obzvláště pokud se budeš pohybovat na hranicích dosahu. je tady celkem slušná pravděpodobnost, že o něho po čase přijdeš ( v takové dálce nemáš šanci to najít) a také ještě horší možnost , že to někomu způsobí škodu protože to už nebude pod Tvou kontrolou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 14:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2958
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
hanessh4 píše:
Zdravím,
taky bych chtěl poprosit o info s jakými bateriemi kdo létáte s f450tkou?

Zkoušel jsem zatím 4S 35C 2200mah, ale při letu mi hned o 1V klesne napětí takže hledám jiné baterie. Přemýšlím o turnigy nanotech 4500 nebo 5000mah 35c ale 3s.

edit: i přes ten pokles napětí který je s vybitější baterií ještě horší létám do 12ti minut (ale žádná divočina).

Pokud by napětí baterky za letu nepokleslo, byl by to zázrak, pokles je normální a standardní věc. A ten 1V ani není moc. To je zcela v pohodě. Pokud přejdeš ze 4S na 3S, stane se pár věcí. motory se budou točit pomaleji, takže by to chtělo větší vrtule aby zůstal zachován tah. No a protože to, co drží copter ve vzduchu není proud ale výkon a ten je součinem napětí baterky a jejího proudu, když snížíš napětí o čtvrtinu, tak proud musí stoupnout o čtvrtinu aby byl zachová stejný výkon. Tudíž ten vyšší proud vycucne baterky dříve a tak si větší kapacitou sice trochu pomůžeš ale nebude to žádný extra zázrak. Ve skutečnosti je to poněkud složitější než jsem to právě teď popsal,( nelze použít pouhou aritmetiku) ale obecně to platí. Taky větší baterka více hmotí a tím opět stoupne odběr. Mně se zdá 12 min s takovým strojem a baterkou docela solidní výsledek. Osobně bych do toho bez skutečně vážného důvodu nevrtal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 15:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
Pro porovnání je lepší kapacitu baterie udávat rovnou ve Wh a ne v Ah. Např. dvoučlánek 4500 mAh má stejnou kapacitu jako tříčlánek 3000 mAh. Obě mají cca 33 Wh.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 15:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.7.2013
Příspěvky: 120
Bydliště: Olomouc/Ostrava
To že klesne napětí vždy je mi jasný, ale tohle bylo už extrémní. Ten 1V to kleslo ve visu metr nad zemí - při letu to bylo klidně o 2V a víc (zjistil jsem až dodatečně) a a jak se článek vybíjel, tak se v podstatě z 4s bazerky stala 3s a pak to spadlo z oblohy (z cca 2m našťestí)....
Z toho co vím tak v době letu ta baterka při přepočtu místo 35c měla tak 5c (z části i díky nižší teplotě).
Vím že to není jednoduchý, ale u dji e300 setu jsem vázán v podstatě na jedny vrtule kvůli těm de.ilním samoutahovacím unašečům a k těm je doporučován 3s...
Uvidíme chce to odzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 15:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.7.2008
Příspěvky: 23
Troll:
děkuji! zesilovač nehodlám používat doma res. v čr. ale rád cestuju, chci výhledově podniknout nějakou cestu hluboko na východ a v těch místech civilizace opravdu téměř není, takže pravděpodonost že by to někomu spadlo na hlavu je relativně minimální, nicméně nějaká je vždy a jsem si toho plně vědom. u nás mi 500m stačí naprosto zcela. jde mi tedy o video panenské přírody a atd. proto řeším baterky, dostah a dobu letu. vím že větší baterka = větší hmotnost atd. doma si je budu kldně rád měnit po 7min.apod. ale je to začarovaný kruh, musí ale existovat nějaký vyzkoušený poměr... a tomuto zkoušení bych se aspoň částečně rád vyhnul, nerad vymýšlím vymyšlené.
Dále samozřejmě že o něj přijít mohu, ale pokud nenastane nějaká opravdu průserovka a nespadne někam do propasti tak bych ho najít měl, mám objednán mini gps lokátor a koptéra má jendotku naza M tak by měla umět i návrat... jaké jsou tedy prosím konkrétní možnosti na znásobení dosahu 2,4 i 5,8ghz nebo nahradit jinou frekvencí a jakou a jaké tedy požít díly? případně kokrétní antény. teď tam mám AVL58. ještě jendou díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 15:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2008
Příspěvky: 2958
Bydliště: Prostějov
Blog: Zobrazit blog (1)
Na zvýšení dosahu vysílače se prohrabej tady http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... F_LRS.html . Hledáš frekvenci 433 MHz. Existují i jiné obchody a lepší výrobky, ten odkaz je pro ilustraci co potřebuješ. Také potřebuješ rádio s možností výměny vysílacího modulu. Jinak je to dost obtížné překopat. Ten vyjmeš a nasadíš tam nový . K tomu je třeba odpovídající přijímač. Na video bych použil kvalitní cirkulární anténu na vysílač a na přjimač helical. Pokud bude mít víc jako 5 závitů, tak určitě i s antenna trackerem.Pokud osolíš výkon, tak na ty 3 km by ses mohl dostat i bez směrové anténa na přijímači. Hodně ale záleží, jak vysoko budeš létat. S výškou je dosah o hodně lepší. Zkus oslovit Graup15 , ten pokud vím podniká dálkové lety a má v tomto víc praktických zkušeností než já.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 07.01.2015 21:37 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.7.2008
Příspěvky: 23
děkuji! zkusím jej tedy kontaktovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI F450
PříspěvekNapsal: pon 12.01.2015 17:24 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.7.2008
Příspěvky: 23
Pánové a dámy, mohu ještě pár otázeček?
řeším tady jako pan kolega v pár příspěvcích předemnou baterie.
Protože stojím před situací koupě nových, nevím jaké, na 3s to fungovalo doteď, letál jsme na 2x 2650mAh. uvažuju o 4S, nevím kolik mAh je vhodné, ale to není teď až tak podstatné to bude metoda pokus omyl... podstatné pro mne spíš je zda musím něco měnit na koptéře nebo stačí jen osadit 4S baterie a letím vesele dál...? něco jsem zaslechl o vrtulích atd. nemám zkušenost a co elektronika, motory mám 2212dji, regulátory 30A a je na nich napsáno až 4s, co jednotka NAZA M? nemám NAZA M V2 ale starší NAZA M! co nato přijmač, gimbal, AVL58, atd? děkuji a omlouvám se za stupidní otázky, ale potřeboval bych to vysvětlit abych to i já svojim selským rozumem pochopil. Ještě jednou díky. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: DJI F450
PříspěvekNapsal: stř 14.01.2015 9:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.7.2013
Příspěvky: 120
Bydliště: Olomouc/Ostrava
Zhruba se dají baterie srovnávat přepočtem na wh misto mah. Stačí vynásobit napětí a proud baterie tzn u 3s je to 11,1V x 2,65 = 29,4Wh, opačně u 4s tomu odpovídá 14,8V cca 2000mah. Ale to je jen pro odhad i tak to chce zkusit. Jestli se pletu tak mě prosím opravte.

Pokud máš možnost tak na 4s se dodávaly v sadě menší vrtule, ale v nové sadě s 15A regy už jsou jen jedny 9,4x4,3 a lítá se na ně.
Naza je napájená z Bec nebo pmu jednotky? Každopádně by na každé součástce mělo být kolik snese "S" baterky (aspoň já to tak mám), popř. v manuálu. Příjmač je napájený už 5v z nazy a ta by měla snýst až 6s (v2), gimbal snad taky i avl58, ale mám zkušenost jen s v2 tak to chce pohledat!
Jestli máš např. nějaké led pásky přes balančák baterky tak to bude problém.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz