Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2016 10:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.12.2015
Příspěvky: 23
Bydliště: Ústecký kraj
Přece není možný, aby moje vysílačka s tlačítkem navíc, byla jediná na světě. Včera jsem hledal do tří do rána a hledám už víc jak tejden. Nejrůznější modifikace týhle koptéry, čínský, ruský atd, Teď už mi nejde o samotnou funkci tlačítka, ale spíš o princip a záhadu zároveň. Myslím, že na netu umím hledat celkem úspěšně. Sice nejsem naivní, abych si myslel, že na celosvětový síti najdu toho pravýho "pana Nováka" vyrobenýho někde v čínský vesnici, ale hledali jste i někteří z Vás a dali jste typy na podobný klony a hromada klíčových slov byla vždy relevantní. Hledal i brácha a kámoš ajťák, kterej fakt umí hledat. Přesto jsme nenašli jedinou fotku či nákres týhle vysílačky s tlačítkem vlevo nahoře. Je to fakt záhada.

Myslel jsem si, že třeba někdo z prodejny opravoval nebo upravoval nějakej reklamovanej kus a pak to dal znovu do prodeje. V modelářskejch prodejnách jsou většinou prodavači taky modeláři a bastlíři a v Čechách bych se tomu ani nedivil. Ale brácha řikal, že drona koupil k vánocům v e-shopu a přišel zabalenej v originální folii.

Vzhledem k tomu, že droník funguje, tak mě jedno tlačítko navíc nevadí. Budu ale každej den usínat s představou, že moje koptérka má možná o jednu funkci navíc :) Zkusím ji rozdělat, kouknout kam vedou drátky od tlačítka a vyfotit. Možná vy, kteří znáte "střeva" vysílaček, budete tušit, k čemu může přidaný tlačítko sloužit. I když chápu, že nemusí mít vůbec žádnou funkci, jak píše Amper. Chtěl bych na to ale přijít... ;) Až najdu konkrétní model s tímto tlačítkem, najdu pak i manual, příp. vyzkouším onu funkci a budu vědět, jaxe věci maj.

Všem díky za Váš čas, prima sobotu :)
---

to guchar: dík za tipy a pomoc při hledání. Napadlo mě, že to bude univerzální vysílačka, která prostě pasuje na hromadu čínskej modelů. Dneska je to tak se vším u spotř. elektroniky. Spíš mě štve, že samotnej návod v krabici tohle tlačítko nemá a navíc je k úplně jiný koptéře. Ale při louskání nebyl problém, protože návod je napsanej opravdu univerzálně - to musím uznat :)

_________________
INTRUDER UFO


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2016 11:28 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.12.2015
Příspěvky: 23
Bydliště: Ústecký kraj
Bingooo - vyřešeno! Hledání stálo za to, děkuju všem.

Našel jsem model XiNXUN X - 53F kterej má vysílačku s tímto tlačítkem. Funkce tlačítka je tzv. "Headless mode" (přeloženo jako "bezhlavý režim"). RC-čkáři to asi budou znát (já to neznal) tak přidávám link na krátké vysvětlení funkce pro ty kteří taky nevědí. Zde na foru jsem našel několik výsledku po zadání "headless", ale na tomhle odkazu je to docela jednoduše vysvětleno. Má-li někdo ze znalých k této funkci jakýkoli další koment, budu rád.
http://svetdronu.net/co-je-to-bezhlavy- ... less-mode/


Teď už se mi bude spát pěkně :)
Letim to vyzkoušet.


Přílohy:
vysilac02.jpg
vysilac02.jpg
[ 95.66 KiB | Zobrazeno 559 krát ]


_________________
INTRUDER UFO
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2016 15:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4731
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Radost a zkušenost z tohoto hledání tě určitě nakopla k řešení problémů, co ještě potkáš.
Teď už jde o to, zda je to jen tlačítko na vysílačce (TX), nebo zda funkci "HeadlessMode" umí i řídící jednotka tvého INTRUDER UFO.
Mezi page 1 a 2 jsem psal (a asi neodeslal) příspěvek pár videí kde byly k vidění verse TX: tlačíko+popis, bez tlačítka jen popis,
čistý panel = bez tlačítka bez popisu. Teď už je to dost jedno. Tak ať máš z létání s modelem hodně potěšení.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2016 18:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3021
Bydliště: Olomouc, ČR
Jenomže aby to umělo opravdový headless tak to potřebuje kompas. A kdyby tam byl kompas tak by se musel kalibrovat. Pokud tam je ošizený headless odvozený pouze z gyroskopů tak si to možná pamatuje natočení svislé osy než doletí v obýváku k protější zdi a zpět ale po několika minutách letu zapomene jak byl otočený při startu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2016 20:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 30.12.2015
Příspěvky: 23
Bydliště: Ústecký kraj
Nedalo mi to, musel jsem to jet vyzkouset. Nefunguje nic. Zkousel jsem zmacknout ale i drzet, pred zapnutim Tx i po, pred startem, pri startu i v letu, startovat z naklonu atp., ruzne kombinace, ale vzdy to jen piplo a bliklo. Na na nic to nema vliv. Vzdy to leti ve smeru sveho skutecneho predku, zadnou pozici si nepamatuje. Presne jak jste psali - nemusi to vubec fungovat. Tak ted mam uplnej klid :)

Jenom me zacala zajimat dalsi technicka vec: na jakym principu funguje headless, a jak presne s kompasem a jak jen s gyroskopy. Ale to uz je na mem dalsim hledani a cteni.

Joj, nejak me to chytlo :) :) Krasnej vecer vsem.

_________________
INTRUDER UFO


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz