Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Beecore F3 Evo - pomoc s nastavením
PříspěvekNapsal: úte 07.02.2017 21:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.7.2007
Příspěvky: 146
Bydliště: Skotnice
Obrázky: 1
Stavím první copterku a potřeboval bych pomoc s nastavením.

Vysílač Horus modul Frsky , elektronika beecore F3 evo - frsky, motory 59000 RPM, konfigurátor Cleanflight. (na betaflight - firmware není podporován )

Nastavení a spárování v pořádku , kanály vidím a pohybuji se podle vysílače , jediný problém který mám ( alespoň si to myslím ) je motor ARM . Spínač AUX1 podle vysílače chodí v rozmezí , ale nevysvítí se jako aktivní , na druhém spínači AUX2 mám módy angle, horizont a tam je to v pořádku ..

Neporadí někdo zkušený co zkontrolovat ?? Kde by mohl být problém ? Zkusil jsem zvětšit i snížit rozsah výstupu na AUX1 ale beze změny.
Děkuji Mirek


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 08.02.2017 8:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2008
Příspěvky: 2201
Bydliště: Brno Veveří
Obrázky: 10
Udělej to křivkou toho kanálu. Tím to posuneš kam potřebuješ.Nebo je druhá možnost.
tady je video: Jedná se o jinou jednotku ale podstata je stejná.
https://youtu.be/FMMk7LVjigU?t=7m45s

_________________
HTC evo3d


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 08.02.2017 21:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.7.2007
Příspěvky: 146
Bydliště: Skotnice
Obrázky: 1
Asi radíš správně , ale pročítal jsem fóra křížem krážem vše se asi odvíjí od rozsahu kanálu ,ale nerozumím jak to nastavit . Vezmu to postupně .
1. V portech nastavím UART2 na serialRX
2. V configuration Motor Stop a Disarm motor, minimum 1150, max 1850, command 1000 to lze změnit ale neuloží se to ???
3. Failsafe Stage 2 , a Drop
4. Receiver nastavím komunikaci , RXserial a sbus, a nastavím kanály tam jedou od 1007 do 2027
5.Nastavím Mode ARM na AUX1 , Angle a Horizont na AUX2 , nyní tam spínají -svítí
6.V motors zkusím při ARM pohyby kniply a hýbou se , odblokuji-li ARM přestanou se hýbat.
7. Vše uloženo , po opětovném nahození na USB se tváří vše OK
8. Odpojím a zapojím baterku a motory se roztočí a ARM nereaguje .

Na jaké hodnoty nastavit výstup z vysílače ?? Pokud by pomohl manuál na Beecore tak je zde
http://img.banggood.com/file/products/20161106214457BEECORE%20FRSKY%20F3_EVO_Brushed%20ACRO%20Flight%20Control%20Board%20quick%20user%20guide.pdf


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2017 20:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2008
Příspěvky: 2201
Bydliště: Brno Veveří
Obrázky: 10
Nejsem si jist, ale deska je jen pětikanálová. V manuálu píšou o pátém kanále a třípolohovém přepínači. Z toho mi vyplývá jen Aux 1. Počkáme na další reakce ostatních uživatelů.

_________________
HTC evo3d


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 09.02.2017 20:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2016
Příspěvky: 12
Je zkalibrován akcelerometr a koptera vodorovně při odarmování ? Je nastaven vysílač, aby kanály v receiver tabu chodily mezi 1000-2000. Předpokládám že je to Tiny Whoop, kouknul bych na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=yhAQ3MoYCyo&t


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.02.2017 0:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.2.2017
Příspěvky: 2
Sevas, mal som podobny problem ale v betaflight, musel som spravne nastavit typ serioveho prijimace v receiver settings... musel som prepnut medzi TAER1234 a AETR1234, moje nastavenia (flysky ibus) vyzadovali AETR

_________________
http://www.dorica.sk - it & tech blog


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.02.2017 8:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2008
Příspěvky: 2201
Bydliště: Brno Veveří
Obrázky: 10
Standapass píše:
Nejsem si jist, ale deska je jen pětikanálová. V manuálu píšou o pátém kanále a třípolohovém přepínači. Z toho mi vyplývá jen Aux 1. Počkáme na další reakce ostatních uživatelů.

Na vysílači nastavíme středy výchylek, tzn. neutrály (subtrimy) na 1500 us (mikrosekund) a kraje výchylek (servo travel atd) na 1000 a 2000 us. Na vysílači nastavíme pátý kanál na ovládání přes (nejlépe) třípolohový přepínač. Konfigurátor ho uvidí jako AUX 1. V konfigurátoru přejdeme na záložku („Modes“):
Zde nastavíme (ARM) Standardním režimem je ANGLE.

_________________
HTC evo3d


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.02.2017 22:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.7.2007
Příspěvky: 146
Bydliště: Skotnice
Obrázky: 1
Děkuji za snahu pomoci, přeložit si to umím , jenom to nějak nereagovalo tak jak jsem chtěl . Nicméně někam dál jsem se již dostal. Přehrál jsem firmware na betaflight 3.1.3 následně jsem provedl dle mého soudu stejné úkony jako v cleanflight a světe div se začíná to reagovat tak jak bych chtěl. Spínače jsem prozatím použil celkem 3, AUX1 na ARM motorů , AUX2 na přepnutí Angle , horizont , acro, a AUX3 na Air mode. Rozsahy na vysílači jsem nastavil tak aby chodily mezi 1000 a 2000 na všech kanálech které jsem využil. Jen prozatím ARM motoru reaguje opačně tzn. v místech kdy by neměl plyn reagovat tak reaguje a opačně . Možná je to jen nějaký přepínač snad na to přijdu , a druhá věc kterou jsem nechápal , byť jsem provedl SAVE v nastavení módu a disconect, tak mi to přišlo jako by se nezapsaly nastavené hodnoty . Pokud jsem Betaflight ukončil v CLI exitem tak to bylo zapsáno . Ale možná to je jenom shoda náhod. Ale budu rád za jakékoliv připomínky, koptérka ještě neletěla ale vypadá to nadějně. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz