Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 10:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Tak se mi povedlo to spárovat se satelitem ale nepovedlo se mi to donutit armnout, i když jinak přijímač přijímá. Armnutí je pak jen otázkou nastavení, spíše by mně zajímalo jestli satelit bez normálního přijímače bude mít dostatečný příjem? Všude na netu se nedoporučuje používat jen satelit, má s tím někdo zkušenosti prosím?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 11:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
Na satelit jsem se ptal už na začátku. Vy ale nechcete poradit, vy chcete jen diskutovat. Už jste si udělal ten range test? Jak jinak chcete poznat dosah? Já se satelitem létám s race koptérou bez problému. Je třeba si uvědomit, že problém může být i ve vysílači. Což u DX6i není nic neobvyklého.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 12:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Vím že jste se na satelit ptal již na začátku proto jsem jej začal řešit. jen ve 2 ráno jsem range test udělat nemohl, takže ho jdu udělat teď. Se satelitem se mi ale nepoedlo armnout kopteru, plyn jsem měl moc vysoko, a i když jsem navýšil min_check nad minimum plynu tak se to nechtělo armnout.... nechci jen diskutovat, rozhodně bych to rád vyřešil a už jen lítal, nejradši bych to připojil přes AR6210 s do něj zapojeným satelitem, jenže to nemá PPM a tahat a pájet milion kabelů přes PWM se mi moc nechce když vidím jak to pěkně funguje přes PPM... je nějaký jiný způsob jak připojit "pohodlněji" AR6210než přes PWM?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 14:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Tak, range check jsem provedl ajede to max. na 26 kroků. KOnečně jsem zprovoznil i DVR a Blackbox takže soubor z blackboxu je zde (https://uloz.to/!UTbTbPGpLrZm/log00036-bfl), bohužel m ito sem nešlo rvnou přiložit, nikdy jsem v tom nic nehledal a zatím nevím jak to používat, takže dofám že tady by to někdo mohl vědět a mohl by z toho jednoduše vyčíst proč vlastně padám. Video z letu je zde (https://www.youtube.com/watch?v=sVcpjDm ... e=youtu.be). podle videa se to prostě disarmne a padá, po nalezení opět blikal failsafe a bylo to ode mně 150 m, měřeno GPS z mobilu. Zkusím ted nainstalovat ten satelit a udělám range check s ním ale nevím ja kho provedu když se mi to nepvoede armnout, no uvidíme...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 14:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Range check jen se satelitem, cca 32 - 33 kroků, což je lepší než Ornge přijímač. Jdu zkusit letový test.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 15:53 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
Ted jsem se podival na video. Proc se schovavate za to auto?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 16:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1177
Bydliště: Brno
Proč se najednou objevily na OSD ty výpisy? Reset přijímače, ztráta signálu, reset desky?

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",Maat,MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 16:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Tak tentokrát jsem bohužel dopadl na polnačku místo do pole, tak že budu msuet trochu letovat... už jse m z toho vážně deprimovaný, nevím čím to je :-( Range check s tím satelitem jsem udělal pro jistotu ještě jednou bylo to 44 kroků, tak jsem doufal že už by t mohlo být ok, ale není, máte někdo nějakou radu co s tím prosím? Tentokrát jsem ani nebyl schovaný za utem seděl jsem v podstatě na kapotě a lítal před sebou (viz https://www.youtube.com/watch?v=QTY2mdj ... e=youtu.be), black box soubor je zde (https://uloz.to/!Ky2Voxyusg8d/log00158-bfl). Já fakt nevím co ses tím stane, je to jakoby se to disarmlo, naskočí tabulka zhodnocení letu a je konec :-( Prosím, poraĎte někdo co s tím, kdyby byl někdo z Brna tak se rád satvím a nechám si poradit...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 16:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Teď jsem koukal na to video podrobněji a v momentě kdy to začně padat (na videu čas 2:41) to dole píše chybovou hlášku RXLOSS, takže to je přijímačem? Nebo vysílačem?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 19:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 404
Wertykal píše:
Teď jsem koukal na to video podrobněji a v momentě kdy to začně padat (na videu čas 2:41) to dole píše chybovou hlášku RXLOSS, takže to je přijímačem? Nebo vysílačem?


Cau,

doporucuju zkontrolovat konektor na desce, ktery spojuje FC s ESC a posila zaroven do FC 5V. Zkus s nim zahybat, vc. dratku, na zemi, bez vrtuli a uvidis jestli to neni tim.
Pokud FC napajis takto a ne samostatne.
Ver, ze si jen tak nevymyslim :)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 20:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
AHoj, dík, Fc mám napájenou přímo z baterky na VBAT + jde z ESC (mám 4v1) přímo spojka přes konektor spolu se signálníma drátama k motorům ještě 5V, takže jet o v podstatě sichrované 2x z toho jednou je to přes port a nepájené. Doufám teda že nemůže dělat binec tohle, ale kde jsem se ptal tak mi řekl iže by to dvojí zapojení problém být neměl. Fakt se obávám že to bude dosahem rádia, napovídala by tomu i ta hláška RXLOSS, i to že se to dělo v podstatě jen na delších vzdálenostech i to že mi pak bliká fail safe, škoda že to nejde nějak vyčíst z toho blackboxu co se tomu vlastně děje...Je trochu divné že už jsem byl při těch letech na začátku třeba i dál a pak to spadne o něco blíže, ale to je asi tím jak je třeba koptera zrovna natočení a s tíní přijímači, aspon tka nějak sito vysvětluju. Mám v plánu koupit nové rádio, co jsem se dívl tak FRSky Qx7 by mělo mít dostatečný dosah a ldii s tím koptery lítají, tak snad by to mohlo být lepší, co myslíte?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 21:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
Ty vysilacky spektrum dost casto mivaji problem, jak jsem jiz psal. Odchazi jim vysilaci modul, vykon se znacne snizi. Ten range test jste delal se snizenym vykonem? Zkuste si od nekoho pujcit bezvadny vysilac.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.03.2018 21:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 122
Jako vím že je to stará vysílačka, doteď jsem lítal jen vrtulník a letadla, tam funguje v pohodě, ale jak jsem psal, tak s těmi nelítám tak daleko, neb už bych je neviděl, navíc letadla nejsou karbonové (aspon ne ty moje) takže na ty bude radio ok. Range check jsem dělal přes funkci range check ve vysílači, což předpokládám snížuje výkon. Půjčení vysílačky bych provedl strašně rád, ale bohužel všichni létací kamarádi se mi rozrchli do světa :-(
U toho FRSky Taranise slibují při použití přijímače X4R-SB 1,5 km dosah, tak daleko 100% lítat nebudu a těch mojich 200 - 300 m by to snad mohlo zvládnout ne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.03.2018 1:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 607
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Nejen Taranis, ale i Spektrum by mělo mít dosah přes kilometr.
Podle mě je hloupost se zabývat dosahem signálu, když je tam jasná spojitost s úrovní nabitím baterky při pádu.
Navíc výpadky signálu se obvykle projevují nejdříve různými záškuby. Není to, že by se od určité vzdálenosti přijímač odmlčel. Tohle vypadá spíše na brownout. Ale koptéra nemá serva, která by proudovou špičkou srazila napětí na příjímači a způsobila jeho restart.
Pokud jsem to pochopil správně, tak to padá jak s OrangeRX přijímačem, tak se Spektrum satelitem. Tím pádem bych vyloučil vlastní přijímač.
Problém musí být např. ve vysílači, v napájení přijímače, nebo v řídící jednotce. A vysílač bych kvůli spojitosti s napětím baterie také asi vyloučil.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.03.2018 7:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 710
Bydliště: Česká republika
To, ze je vysilacka stara, bych neresil. Souvislost s vybitim taky neni jista. Tazatel stale leta (z mne nepochopitelneho duvodu) v jakesi spirale, tedy postupne zvetsuje vzdalenost. Proto se muze problem s dosahem projevit az po jistem vybiti baterie. A vypadek u vysilacek spektrum se projevuje prave uplnou ztratou rizeni - letadlo leti normalne, v urcite vzdalenosti najednou spadne a pri prichodu k nemu uz zase funguje normalne. Jakoby se prijimac vzdy restartoval a ten restart trva nekolik dlouhych vterin.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz