Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 10:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5446
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Ted me napada - Naza nema to co ma Pixhawk tj. zalozni napajeni ze servo railu ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 11:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.3.2009
Příspěvky: 91
Bydliště: Plzeň
Obrázky: 25
Záložní napájení nemá. Je pouze napájena ze své jednotky PMU.

Přikládám foto jak to mám já.

5761

5762


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 13:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
Udělal jsem všechny úpravy které jste mi poradily. Navrátil jsem kroužky(4 omotané jako byl original). Od všech regulátorů jsem připojil signál a zem(podobně jako má patf. A byl sem lítat.
Výsledky - ten jeden regulátor co se zahříval moc, už to nedělá. A to zamrzání ovládání se děje pořád. Myslím, že to zamrzá až po delší době, a příjde mi že i na kratší dobu, ale vždycky to udělá nějakou chybu. Občas mi přijde že to má i zpozděné reakce. Dám povel dopředu chvíli nic a pak sebou coptera škubne vpřed.

ellet píše:
Quad není moje parketa. Nevím ani jak (a čím) to napájíš, mám ale dojem, že ti vypadává napájení přijímače (5V) vlivem teploty (když to trochu zchladne, funguje to dál).

Nemůže tam být ještě něco tohoto typu?

Ještě mě napadlo, že jsem lítat okolo drátu vysokého napětí. Cca 50m daleko, jestli by to mohlo způsobit nějaké rušení. Ale pokud by vadila taková vzdálenost, tak se nedá lítat skoro nikde. :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 24.04.2016 22:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2012
Příspěvky: 976
Bydliště: Holešov
Obrázky: 5
Zkus ještě kalibraci regulátorů na plyn pokud jsi to neudělal.

_________________
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: pon 25.04.2016 7:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5446
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Co zkus :

- dosah signal vysilace. Zda neni nejaky problem s vysilacem (ulomeny kablik v antene atd....) nebo prijimacem
- zda ti nestini neco na copteru prijem z vysilace tj. zda kdyz nejak natocis copter tak nevypadne signal
- zda to nezacne blbnout kdyz rozjedes motory a pujdes dal
- nahradit napajeni jednotky a prijimace nenim fixnim ala blok 4 NiMh aby jsi overil ze neblbne ta napajeci jednotka


vic me nenapada - pouzivam na copterach jen jednotky ktere umi zalogovat kazdej prd (Pixhawk nebo Naze32 s BlackBoxem) a na vysilacich pouze telemetricke s prenosem komplet telemetrie ze stroje na zem (Jeti, FrSky) takze o pripadnym problem podobneho typu je clovek informovan okamzite za letu nebo se muze podivat jak jednotka dostavala data atd.....

Pokud mas system ktery to nema tak ti nezbude nic jineho nez to zkouset a aliminovat jednu moznost po druhe

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: pon 25.04.2016 12:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Přímo v návodu Naza M píší: pokud použijete regulátory jiného výrobce, dbejte na to, aby neutrál regulátoru byl 1520 mikrosekund. NEPOUŽÍVEJTE regulátory s netrálem 760 mikrosekund, protože to může vést k odlétnutí modelu, ke škodám na zdraví a na majetku. Po připojení regulátoru k motorům zkalibrujte regulátory jeden po druhém s připojeným přijímačem dříve, než je připojíte k řídící jednotce. Dbejte na to aby byly naprogramovány na Governor vypnut, Brzda vypnuta a Normální start (rozběh).
Nemůže to být tímhle?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: pon 25.04.2016 16:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
cita21 píše:
Přímo v návodu Naza M píší: pokud použijete regulátory jiného výrobce, dbejte na to, aby neutrál regulátoru byl 1520 mikrosekund. NEPOUŽÍVEJTE regulátory s netrálem 760 mikrosekund, protože to může vést k odlétnutí modelu, ke škodám na zdraví a na majetku. Po připojení regulátoru k motorům zkalibrujte regulátory jeden po druhém s připojeným přijímačem dříve, než je připojíte k řídící jednotce. Dbejte na to aby byly naprogramovány na Governor vypnut, Brzda vypnuta a Normální start (rozběh).


Regulátory jsem kalibroval jeden po druhém.
S tím zbytkem moc nevím? Jak se dá zjistit neutrál regulátoru?
Ty regulátory nejsou programovatelné tak nevím co ten zbytek. Moc nerozumím co je Governor. Motory startuji tak jak je popsáno v manuálu a stejně tak je vypínám. Ale co je divné (a to je možná i nějakým mým nastavením) že musím přidat plyn kniplem nad půlku, aby se copter odlepil od země.
Ještě mě napadá jedna věc. Když připojím Nazu k PC a nastavuji jednotlivé kanály - aby byli uprostřed a reversy tak mi tam ty ukazatelé trochu lítají - tak o 1-2 čísla - nevím jestli je to běžné nebo jestli by to mohla být chyba.
Podobný problém jsem měl i s KK2 tam mi to lítalo 10-20 čísel. Tehdy to bylo zapříčiněno vadným modulem ve vysílači, který jsem vyměnil.

Amper píše:
- dosah signal vysilace. Zda neni nejaky problem s vysilacem (ulomeny kablik v antene atd....) nebo prijimacem
- zda ti nestini neco na copteru prijem z vysilace tj. zda kdyz nejak natocis copter tak nevypadne signal
- zda to nezacne blbnout kdyz rozjedes motory a pujdes dal
- nahradit napajeni jednotky a prijimace nenim fixnim ala blok 4 NiMh aby jsi overil ze neblbne ta napajeci jednotka


Už mě napadlo jestli to nemůže být přijímačem nebo vysílačem. Nicméně když jsem měl v copteru osazenou řídící desku KK2 tak vše běhalo pěkně a lítal sem na hranici viditelnosti quadu.
S tím natáčením a vzdáleností to ještě prověřím, ale myslím že co jsem zatím zkoušel tak na to nemělo vliv ani jedno. Kousalo se to ikdyž sem stal těsně za kopterem - tedy řekl bych v ideální pozici pro dosah.
A s tou napájecí jednotkou nevím, je nová po rozbalení s obchodu. A nevím jestli Naza lze napájet i nějak jinak něž přes tu jednotku PMU, kterou dodávají.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: úte 26.04.2016 7:57 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Citace:
Regulátory jsem kalibroval jeden po druhém.
S tím zbytkem moc nevím? Jak se dá zjistit neutrál regulátoru?
Ty regulátory nejsou programovatelné tak nevím co ten zbytek. Moc nerozumím co je Governor. Motory startuji tak jak je popsáno v manuálu a stejně tak je vypínám. Ale co je divné (a to je možná i nějakým mým nastavením) že musím přidat plyn kniplem nad půlku, aby se copter odlepil od země.
Ještě mě napadá jedna věc. Když připojím Nazu k PC a nastavuji jednotlivé kanály - aby byli uprostřed a reversy tak mi tam ty ukazatelé trochu lítají - tak o 1-2 čísla - nevím jestli je to běžné nebo jestli by to mohla být chyba.
Podobný problém jsem měl i s KK2 tam mi to lítalo 10-20 čísel. Tehdy to bylo zapříčiněno vadným modulem ve vysílači, který jsem vyměnil.


Já jsem regulátory nikdy nekalibroval, jen jsem uvažoval o výměně za jiné silnější, proto vím, že se musí nastavovat a kalibrovat. Snad by tady někdo s tím moh mít nějaké zkušenosti?? To že knipl musíš dát při startu nad půlku a to že ukazatelé na PC trochu lítají je normální.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 18:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
Zdravím,
po odmlce sem měl čas na nějaké testování a zúžil jsem oblast problému na příjímač a vysílač. Respektive si myslím že je to modulem a jeho anténu. Používám vysílač turnigy 9XR, VF modul Fly sky FS RM002 a přijímač turnigy 9X8C.

Signál vypadává při nějakých 5 metrech vzdálenosti vysílače a modulu. Když jsem hned vedle tak to běží. Když zakryji venkovní anténu modulu rukou tak spojení vypadne. Předpokládám teda že to je anténou. Nebo něčím dál ve vysílačce. Poradíte mi, jak zjistit kde je chyba? Jestli je špatná anténa, modul nebo něco ve vysílačce? osobně bych řekl že to bude buď anténa nebo modul. Ale nějak nevím jak to změřit nebo zjistit nějaká data a s toho určit zdroj problémů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 20:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Neměl jsi náhodou někdy oddělanou anténu při zapnutém vysílači? Začal bych asi tím nejjednodušším a finančně nejméně náročným a to výměnou antény. Drasticky to snížilo výkon a chová se to jako kdyby to bylo úplně bez antény.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 20:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
Tou oddělanou antenou myslíš zapnuty ovladač když nemám vložený modul?
mám tento modul
http://www.ebay.com/itm/Flysky-FS-TH9X- ... 1429327800
a s něj antena odmotnovat nejde. Jde sní natáčet ale není odšroubovatelná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: pát 29.04.2016 22:32 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
Aha, myslel jsem, že jde odšroubovat. Takže ono je to vlastně na jednu stranu dobře že nejde odmontovat, protože by se tím odpálil modul, teď bohužel nejde vyzkoušet, jestli je ta anténa dobrá. Ale mám obavy, že to bude chtít vyměnit asi celý modul. Co kontakty? To je asi ještě to poslední co můžeš zkontrolovat bez měřáku, jestli nejsou poškozené nebo zaoxidované. Já bych to udělal asi tak, že bych si tady v ČR objednal přes internet nový modul a hned bych to vyzkoušel. Pokud by to s ním zase nefungovalo, tak bych ho podle zákona do 14 dní bez udání důvodu vrátil a zkusil bych to samé s přijímačem. Když to bude v pořádku, tak si ho necháš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: sob 30.04.2016 7:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 21.10.2015
Příspěvky: 38
Bydliště: Kroměříž
Měřák mám(tedy takový ten základní elektrikářký - digitalní multimetr), ale moc nevím co by se tam dalo měřit. Ale asi to budu muset udělat jak říkáš. Objednám modul a přijímač a co nebudu potřebovat vrátím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: ned 01.05.2016 9:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 14.4.2015
Příspěvky: 138
S tím tak změříš jaké ti tam jde napětí, ale nejde s tím změřit síla signálu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výpadek signálu Naza m Lite
PříspěvekNapsal: sob 11.06.2016 9:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2010
Příspěvky: 1068
Bydliště: Hlohovec - Slovensko
Nazarety píše:
Tou oddělanou antenou myslíš zapnuty ovladač když nemám vložený modul?
mám tento modul
http://www.ebay.com/itm/Flysky-FS-TH9X- ... 1429327800
a s něj antena odmotnovat nejde. Jde sní natáčet ale není odšroubovatelná.

Kamos mal rovnaky modul a maval vypadky uz po par metroch...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 106 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz