Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 205 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výstraha GPS
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 9:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Dne 21.11. bude prováděna údržba GPS satelitu SVN34 (PRN04) v době 17 hod. SEČ do 22.11. 05 hod. SEČ. Protože od začátku měsíce nejede ani PRN08 mohla by tato situace v místech s omezeným výhledem způsobit někomu problém. To bude zase úletů :)
Pokud máte zájem mohu sem podobné informace dávat častěji. Dostávám denně z řídícího centra mailovou zprávu o stavu GPS constellation.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 10:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2009
Příspěvky: 235
Bydliště: Plzeň, ČR
Myslím, že od 17 do 05 hodin u nás moc lidí lítat nebude protože je tma. Ale informace je to zajímavá.

_________________
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 11:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Datel píše:
Myslím, že od 17 do 05 hodin u nás moc lidí lítat nebude protože je tma. Ale informace je to zajímavá.

To byla informace pro Čechy žijící na Bahamách. Příští údržba bude zvolena na dobu abychom si to užili v Evropě. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 11:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.9.2013
Příspěvky: 779
Obrázky: 2
myslím, že podobné informace jsou zajímavé a mnohdy i velice užitečné. Představa, že ty bedny nahoře fungují pořád je zcela běžná. Myslím, že ten UBLOX je téma k zamyšlení i pro mě.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 7420
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Tak přepnu na Ati mod..s tím se dá lítat taky v pohodě:-)
Já se hlavně učím lítat na oči..abych se jen nespoléhal na udělátka z vesmíru :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 11:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2009
Příspěvky: 235
Bydliště: Plzeň, ČR
OK2BUH píše:
To byla informace pro Čechy žijící na Bahamách. Příští údržba bude zvolena na dobu abychom si to užili v Evropě. :)


Chudák Viktor :-)

_________________
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 11:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
V lete by se nas to tykalo

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 11:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Tady ty údržby se dělají tak 2x měsíčně, většinou se to obejde bez vypnutí satelitu. Zde se zřejmě jedná o přesun pozice na místo zdechnuté PRN08, tu asi přemístí na kosmický hřbitov. Pořád ještě vysílá ale je vyřazena z navigace. Nejstarší družice v konstelaci pracuje 24 let, nejnovější je tam od srpna.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 12:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.7.2014
Příspěvky: 561
Bydliště: Moravský Krumlov
Obrázky: 3
Vlasta2 píše:
myslím, že podobné informace jsou zajímavé a mnohdy i velice užitečné. Představa, že ty bedny nahoře fungují pořád je zcela běžná. Myslím, že ten UBLOX je téma k zamyšlení i pro mě.


no jo, ale do phantoma to nejde
:(
nebo by s tím šlo něco udělat ? co bravouniformhotel ?

_________________
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 13:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
DJIvison píše:

no jo, ale do phantoma to nejde
:(
nebo by s tím šlo něco udělat ? co bravouniformhotel ?

Bravouniformhotel neví, nemá Phantoma. Mělo by to jít, formát výstupních dat je stejný. Je tam jediné nebezpečí, že si Naza při inicializaci přečte typ Ubloxu a zablokuje se. Někdo odvážný by to mohl zkusit. Jinak musíte čekat a vám to DJI nabídne jako upgrade.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 13:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
DJIvison píše:
no jo, ale do phantoma to nejde :(

Tak toto téma je určeno obecně pro ty co mají v modelu GPS a zdaleka ne každý z nich má zrovna Phantoma. :D

DJIvison píše:
nebo by s tím šlo něco udělat ?

Jde o to, že DJI používá vlastní specifický GPS modul, který má vlastní přenosový protokol jak bylo zmíněno v jiné diskusi viz tento odkaz. Přenosový protokol DJI už je docela prozkoumán a záleží tedy jen na tom, jestli někdo podle toho udělá třeba nějaký převodník, který by umožnil obecně používat různé nezávislé GPS moduly apod., ale to je zatím spíš jen "hudba budoucnosti".


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 13:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
OK2BUH píše:
Bravouniformhotel neví, nemá Phantoma. Mělo by to jít, formát výstupních dat je stejný...

Podle těch odkazovaných informací jsem se domníval, že Naza komunikuje s tím DJI specifickým GPS modulem svým specifickým protokolem tedy nikoli jako jiné řídící desky co čtou data přímo z jiných typů GPS modulů standardními protokoly používanými na přenos GPS dat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Drondys píše:
Podle těch odkazovaných informací jsem se domníval, že Naza komunikuje s tím DJI specifickým GPS modulem svým specifickým protokolem tedy nikoli jako jiné řídící desky co čtou data přímo z jiných typů GPS modulů standardními protokoly používanými na přenos GPS dat.

Ano je to tak, ale dalo by se vyměnit na DJI plošňáku jenom ten samotný Ublox integráč (je tam NEO6) a ten přežvejkávací procesorek protokolu tam nechat. Dále by se musela vyměnit anténa za dvojpásmovou a pokud je tam SAW filtr tak i ten.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 13:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.11.2013
Příspěvky: 3078
Bydliště: Olomouc, ČR
Tady podle této korespondence se s tím DJI hodlá zabývat:

hi dji,
as there are several problems around regarding GPS satelite numbers, which the phantom 2+ can see,
i am wondering whether a firmware update could add glonass satelite support too, to get a better positioning of the phantom.
from technical side, is it possible to use glonass parallel to GPS with the phantom / naza too?
thanks in advance for your answer.

===

Julian.Zhu (DJI)
Aug 18 21:45
Dear Frank ,
Thank you for contacting DJI Technical Support.
It's good that we have the same idea.And I have keep it in note.
So hope this could be ture in the near futuer
Thank you for choosing to fly with DJI.
Best Regards
Julian


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Výstraha GPS.
PříspěvekNapsal: pát 14.11.2014 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
OK2BUH píše:
Ano je to tak, ale dalo by se vyměnit na DJI plošňáku jenom ten samotný Ublox integráč (je tam NEO6) a ten přežvejkávací procesorek protokolu tam nechat. Dále by se musela vyměnit anténa za dvojpásmovou a pokud je tam SAW filtr tak i ten.

Takže by někdo musel vyzkoušet zasáhnout přímo do toho DJI specifického GPS modulu v němž je vložena klasická GPS jednotka NEO6 a tu vyměnit jak zmiňuješ za jinou plus ty další úpravy co zmiňuješ a pak už by záleželo jen na tom jestli by s tím fungoval DJI firmware v atmelu co je v tom DJI specifickém GPS modulu a data z té vložené GPS jednotky převádí na protokol pro Nazu/Phantoma.

Je tam ovšem pořád to riziko jak zmiňuješ, že si firmware kontroluje typ té vložené GPS jednotky a pokud by to někdo vyměnil tak by to nemuselo fungovat. Pokud by to nefungovalo pak už by zbývalo leda si vyrobit nějaký vlastní převodník na ten DJI protokol, kterým by v kombinaci s jinou GPS jednotkou kompletně nahradil celý ten DJI specifický GPS modul.

Otázkou je jestli bude někdo tak odvážný, že se bude za tímto účelem vrtat v tom DJI specifickém GPS modulu a vyměňovat tu v něm vloženou GPS jednotku plus ty další potřebné úpravy s tím rizikem, že to stejně nemusí fungovat ?

OK2BUH píše:
Tady podle této korespondence se s tím DJI hodlá zabývat...

DJI asi nebude chtít nechávat na uživatelích, aby si sami zasahovali do elektroniky a měnili GPS jednotku uvnitř toho DJI specifického GPS modulu. Takže to zřejmě bude až v nějakém budoucím GPS DJI specifickém modulu kde bude integrována i jiná GPS jednotka než je v tom stávajícím.

Zkus se u DJI poptat na to jestli by šlo vyměnit tu GPS jednotku ve stávajícím DJI specifickém GPS modulu plus ty další zmíněné úpravy a jestli by s tím ten firmware co je v tom atmelu v DJI specifickém GPS modulu fungoval. Pokud by potvrdili, že by to šlo a že tomu z hlediska toho stávajícího firmware nic nebrání tak by mohla být větší motivace k tomu, aby to někdo zkusil kdo ten stávající DJI specifický GPS modul má.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 205 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz