Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 14:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 11 - Ujezd
V GCS si musíš nastavit čím se odarmuje FC. Defaultne je to nastaveno na always disarmed. Je to na druhe stránce nastavení input


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 21:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
TO TMX: díky za informace, jen až budeš mít chvilku mrkni jakou ti to nastavilo rychlost komunikace s GPS modulem v CF konfigurátoru na záložce "configuration" dík.

TO Zenderat: pokud by jsi nechtěl hýbat s endpointem tak se to dá nastavit v FC CLI parametrem "min_check" spodní limit a "max_check" horní limit.. Osobně mi vadil tzv. "pytel na plynu" ze začátku se nic nedělo a motory začali reagovat až po ujetí cca 3mm s pákou plynu takže jsem si nastavil rádio aby v záložce Receiver chodili ukazatel od 1000-2000us a poté jsem si nastavil spodní hranici v FC na 1010 a vrchní na 1990 a krásně využívám celou dráhu páky plynu. Jinak ve výchozím nastavení je tam spodní hranice 1100 a vrchní 1900us takže je nutné aby ti kanál plynu chodil od cca 1080 v záložce Receiver aby jsi mohl odjistit motory.. Také se mi nelíbilo že po odjištění FC se začali hned točit motory, to se dá zakázat příkazem "motor_stop" popřípadě stačí zaškrtnout v menu "Configuration" položku se stejným názvem.

TO vbalko: asi nemluvíš o FW Clean Flight, v něm se dá nastavit odjištění na jakýkoliv libovolný kanál AUX. Nastavuje se to v záložce "Modes" a je to hned první položka "ARM", vybere se požadovaný kanál AUX a poté se nastaví rozsah ve kterém bude odjištěno.. Pokud se to neaktivuje tak je defaultní nastavení pro odjištění plyn v nule a směrovku naplno doprava..

TO all: byl upraven návod na konfiguraci GPS modulu a to konkrétně uložení parametrů do jednotky na popud OK2BUH :wink: .

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Naposledy upravil Arcicorsa dne pon 02.02.2015 0:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 0:00 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.10.2014
Příspěvky: 292
Bydliště: Praha 11 - Ujezd
Arcicorsa - mas pravdu - neuvedomil jsem si, ze pisem o OpenFlight :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 10:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Arcicorsa, ty příkazy min_check mě nějak nefungujou a to jsem zkoušel všemožné kombinace.
A za druhé, mám problém s motorama, když je kontroluju FCckem tak točí všechny pěkně stejně, ale jak hejbnu pákou plynu každy si točí jinak a 3. jede skoro naplno? Regly jsem kalibroval snad už 1000x a vůbec netuším čím to může být. Prosím popošťouchněte mě.

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 10:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
možná neřešit, to co řešíš. Jak se to chová ve vzduchu?

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 11:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Právě že se bojím to tam pustit, naza kterou mám na druhé copteře prostě točí stejně, tak nwm. Vám to taky tak dělá? Přehodil jsem dvě ramena a žádná změna. Aji jinej přijímač a vysílajda nepomohla. Tak asi zkusim urazit vrtule

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 11:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 31.8.2008
Příspěvky: 148
gps se nastavila na rychlost softserial portu tzn na 19200


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:04 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
TO Zenderat: úplná syntaxe příkazu je "set min_check = xxxxx" kde xxxxx zapiš hodnotu a odeslat enter. Co se týče těch motorů tak je to zajímaví problém, používáš motor_stop funkci nebo se ti po odjištění motory točí? Pokud ne tak zkus ten motor_stop vypnout, pak odjisti a motory by se měli hned bez přidání plynu roztočit na volnoběžné otáčky (dají se specifikovat příkazem "set min_throttle = xxxxx) . Pak nám sem napiš jestli se motali všechny stejně bez přidání plynu a budeme pokračovat.. Ještě udělej zálohu nastavení v GUI a přilož ji sem, mrknu se ti na to jestli tam nemáš nějakou botku :wink: ..

TO tmx: díky za informace!

TO all: trochu jsem se do toho vložil a dělám českou lokalizaci pro GUI tak když vydržíte do konce týdne tak by se mohlo nastavovat v češtině :wink: ..

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Mám zapnutý motor stop, když ho vypnu a odarmuju tak se motory roztočí všechny stejně po přidání plynu se to zas rozhazuje.
Kód:
http://uloz.to/xmrQUy7N/cleanflight-backup-2-2-2015-12-16-txt

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:26 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Tak pokud se při vypnutém motor_stop a odjištění desky motory točí všechny stejně znamená to že máš regulátory dobře zkalibrované.. Kouknul jsem do nastaveni a nevidím tam nic špatného. Ještě běž do záložky "receiver" a udělej mi screenshot když máš zaplé rádio a všechny páky v neutrálu a plyn na minimum (zajímají mě ty posuvníkové ukazatele kanálů).

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Kód:
http://uloz.to/xFBqVso4/recnastavclean-jpg

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 387
Bydliště: Kanice
Obrázky: 4
Možná blbost, ale máš nastavený koncový body, aby to chodilo v záložce Receiver všechno stejně? Mě se takhle rozcházely motory, když jsem měl blbě nastavený koncový body u plynu. Mám futabu, kde je střed 1520 a ukazatel mě chodí 1000 až 2000.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Zenderat píše:
Kód:
http://uloz.to/xFBqVso4/recnastavclean-jpg


Chyba nalezena :D ... Pokud máš páky v neutrálu je potřeba aby byli všechny posuvníky mimo plynu v poloze uprostřed a ukazovali 1500us.. V radiu běž do položky subtrim a tam to dolaď pro všechny kanály a máš vyhráno :wink: ..

EDIT: ješte si v CLI dej příkaz " set deadband = 5"

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.10.2012
Příspěvky: 229
Bydliště: Nenalezeno!
Arcicorsa píše:

Chyba nalezena :D ... Pokud máš páky v neutrálu je potřeba aby byli všechny posuvníky mimo plynu v poloze uprostřed a ukazovali 1500us.. V radiu běž do položky subtrim a tam to dolaď pro všechny kanály a máš vyhráno :wink: ..

EDIT: ješte si v CLI dej příkaz " set deadband = 5"


:roll: To jsem to ale hňup Super mooooc dík :-) Jedou perfekně. Až na ty ložiska :-D

A ten příkaz " set deadband = 5" je k čemu?

_________________
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)


Naposledy upravil Zenderat dne pon 02.02.2015 13:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 02.02.2015 12:54 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1395
Bydliště: Pardubice
Žádnej učenej z nebe nespadl a aspoň si to budeš pamatovat :wink: . Hlavně že to běží jak má 8) .

_________________
Goblin 500 K-BAR@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Heli-X4 simulator@Taranis RC@ www.arcitimer.com


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 942 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz