Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: pát 01.04.2016 14:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
zdravim,

mám takový problém s obrazem a to ten, že při cca 5 metrech lehce zrní a při cca 10-15 metrech už nevidím vůbec nic :-/ nevíte někdo co s tím ?

dělá to jak s klasíckýma anténama tak s polarizované kruhové antény (Pracovní frekvence: 5600~5900MHz (optimální frekevence je 5800MHz))... zkoušel sem to co nejblíže k 5.8GHz ale fakt marný... pořad mi to vrtá hlavou :-/ nechce se mi věřit že by vysílač a přijímač byl špatný...

mam Boscam Thunderbolt TS5832

jiný vysílač tu nemam takže nemůžu vyzkoušet...

nějaký nápady ? :wink:


Přílohy:
20160401_150210.jpg
20160401_150210.jpg
[ 60.04 KiB | Zobrazeno 5594 krát ]

20160401_150238.jpg
20160401_150238.jpg
[ 67.88 KiB | Zobrazeno 5594 krát ]

20160401_150155.jpg
20160401_150155.jpg
[ 64.14 KiB | Zobrazeno 5594 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: pát 01.04.2016 18:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
tak mi to nedalo a ještě jsem rozebral vysílač... a tak si řikám neudělali čínští soudruzi chybu ?

jak je vidět na obrázku v červeném kruhu ten cín tam nemá být spojený se středem, nebo se mílím ? :o

a paj ještě v modrém kruhu střed na konci jehly nechtěl by trošku víc cínu ?

jsem uplný lajk tudiž tomu skoro vubec nerozumim, poraďte než se do toho dám a už to nepůjde vůbec :lol: :mrgreen:


Přílohy:
antena.jpg
antena.jpg
[ 85.28 KiB | Zobrazeno 5473 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: pát 01.04.2016 19:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.5.2015
Příspěvky: 166
Bydliště: České Budějovice
Obrázky: 24
Spojené se středem to určitě být nemá, propískni ten spoj multimetrem. Pokus to bylo opravdu zkratované, tak už možná i odešel koncový zesilovací stupeň vysílače - je to 2W "vypalovačka" a při těhle výkonech už musí mít dobře přizpůsobenou anténu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: pát 01.04.2016 21:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
rc_wolf píše:
Spojené se středem to určitě být nemá, propískni ten spoj multimetrem. Pokus to bylo opravdu zkratované, tak už možná i odešel koncový zesilovací stupeň vysílače - je to 2W "vypalovačka" a při těhle výkonech už musí mít dobře přizpůsobenou anténu.


tak sem to propísknu a vše se zdá být ok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: sob 02.04.2016 19:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 736
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Jak máš napájený video s na 1 baterku bo 2 ( to je lepší i když lítáš na 4 článek já na něj lítám taky ale i když použiju step down regulátor tak to rušení z motoru tam je a je tam taky potom zemní smyčka, jinak používám to na 2 baterky už několik let) pokud máš jen jednu jakou používáš? viz

https://www.fpv.sk/fpv-article/kolko-ba ... -lietadlo/


doporučuju přečíst je to starý ale furt stejně účinný i když mám 2 baterky LC filtr tam mám stejně pro odrušení zemní smyčky která ti pravděpodobně ruší rozepiš se o zapojení

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: sob 02.04.2016 20:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
robinj píše:
Jak máš napájený video s na 1 baterku bo 2 ( to je lepší i když lítáš na 4 článek já na něj lítám taky ale i když použiju step down regulátor tak to rušení z motoru tam je a je tam taky potom zemní smyčka, jinak používám to na 2 baterky už několik let) pokud máš jen jednu jakou používáš? viz

https://www.fpv.sk/fpv-article/kolko-ba ... -lietadlo/


doporučuju přečíst je to starý ale furt stejně účinný i když mám 2 baterky LC filtr tam mám stejně pro odrušení zemní smyčky která ti pravděpodobně ruší rozepiš se o zapojení


mám to zapojené přes jednu baterku 4S, která je zapojena přes desku od TBS discovery pro na přímo... dále TBS mi reguluje napětí pro kameru 12 V dále z TBS vede video do DJI iOSD mark II a pak do vysílače...

ok mrknu na to a pak dám vědět...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: sob 02.04.2016 21:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 736
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Androy píše:

mám to zapojené přes jednu baterku 4S, která je zapojena přes desku od TBS discovery pro na přímo... dále TBS mi reguluje napětí pro kameru 12 V dále z TBS vede video do DJI iOSD mark II a pak do vysílače...

ok mrknu na to a pak dám vědět...


Dej na video zkusmo sekundární baterku

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: sob 02.04.2016 21:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
robinj píše:

Dej na video zkusmo sekundární baterku


myslíš vysílač mám dát na sekundár vid ? :wink:

pač normalně video které vede z desky TBS bude určite odfiltrované


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 8:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 736
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Androy píše:

myslíš vysílač mám dát na sekundár vid ? :wink:

pač normalně video které vede z desky TBS bude určite odfiltrované



nene OSD kamera vysílač tzn všechny spotřebiče co souvisí z videem a jěště odfiltrovat LC filtrem viz foto kondenzátor dej 1000 až 1500nF


Přílohy:
lc_filter_finished.jpg
lc_filter_finished.jpg [ 9.18 KiB | Zobrazeno 5145 krát ]

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 14:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
robinj píše:


nene OSD kamera vysílač tzn všechny spotřebiče co souvisí z videem a jěště odfiltrovat LC filtrem viz foto kondenzátor dej 1000 až 1500nF



ještě se zeptám trošku blbě... tady na obrázku je vidět, když se použije originál od DJI vysílač... tak tam má 2 kabely pro plus a 2 kabely pro mínus... proč to tak vůbec je ? pač já to teď mám propojené jen přes jeden kabel, ty v kroužku jsou nezapojené, viz obrázek... co kdybych 2 plusy a 2 mínusy k sobe spojil a připojil do vysílače... to by nepomohlo ? :) že by to fungovalo jako odrušička... to mě jen tak napadlo... pač jiný důvod mě nenapadá, proč tam je tolik kabelů :-/


Přílohy:
iOSD_2_16.jpg
iOSD_2_16.jpg
[ 108.57 KiB | Zobrazeno 5098 krát ]

20160403_152358.jpg
20160403_152358.jpg
[ 71.61 KiB | Zobrazeno 5098 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 736
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Màš to v plánu jeden je na Osd druhej na autopilota ale dek to jak sem Ti řekl protože právě tyhle spojky maj za následek zembí smyčku

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: ned 03.04.2016 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 736
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Màš to v plánu jeden je na Osd druhej na autopilota ale dek to jak sem Ti řekl protože právě tyhle spojky maj za následek zembí smyčku

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 7:34 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
robinj píše:
Màš to v plánu jeden je na Osd druhej na autopilota ale dek to jak sem Ti řekl protože právě tyhle spojky maj za následek zembí smyčku


tak jsem použil DJI (AVL58) a obraz si nemůžu vynachválit ;-) takže zemní smyčkou to nebude... buď už na tak velký mwatty potřebuješ fakt přesnou anténu, nebo s vysílačem je něco špatně... jelikož s AVLkem teď v pohodě dám 1000m a dal jsem i 1500m ;-) což je super a dostačující.

btw nepoužil jsem ani druhou baterku (samostatně pro FPV).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 17:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2011
Příspěvky: 736
Bydliště: Karlovarsko
Obrázky: 0
Tak už to je odrušené v tom .Divil bych se kdyby Dji nemělo?

_________________
Robbe FutabaFX 20
Su 29,30class,,L410 Turbolet,Funtic Pelikán,El Marabu XL


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: problem s FPV 5.8GHz (obraz)
PříspěvekNapsal: čtv 28.04.2016 20:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.9.2014
Příspěvky: 130
Obrázky: 0
odrušené to musí být přeci už od iOSD mark II... nevěřim že je to odrušený až u AVLka... ale tak DJI to ma vyladěné to je jasny... aspoň že tak :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz