Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 25.10.2010 13:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8327
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
lubo1 píše:
Celeron píše:
Kantalovej drat se mi jeste nikdy nepodarilo necim pajet. Nepomaha ani kyselina. :lol:
Jirka

Kým tu špekuluješ, už si tie ďaľšie dve šablóny mohol mať hotové a veyrezané krídlo z viacerých častí.....
http://fotoalba.cz/fotky/23482702
http://fotoalba.cz/fotky/23482703
http://fotoalba.cz/fotky/23482704
http://fotoalba.cz/fotky/23482705
Ja už som včera zlepil tie štvrtiny krídel aj výrezov...
Ak máš problém s nakreslením tej strednej šablóny...... Môžeš to oskenovať a trebárs v Coreli z toho urobiť prienik dvoch tvarov - neviem presne ako sa to volá, ale sú tu aj grafici - profíci..... Trebárs Rimr... :lol:
Toho otravujem ja, ak niečo také potrebujem....

Nespekuluju, stavim! Ty rezes, ja uz mam kridla hotovy! :lol: :lol: Jeste panty...
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 25.10.2010 17:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5060
Bydliště: CA
Celeron píše:
Nespekuluju, stavim! Ty rezes, ja uz mam kridla hotovy! :lol: :lol: Jeste panty...
Jirka

Ako si to nakoniec vyriešil? Hoď neaké foto....
Ja zase so stavbou niako nekvaltujem a navyše mám toho rozrobeného viacej....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 26.10.2010 4:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8327
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
No vyresil jsem to rezanim ze dvou dilu podle dvou sablon a dodatecnym vyriznutim toho propalaneho dilu. Je to tu uz popsańy.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.11.2010 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.9.2006
Příspěvky: 1146
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Obrázky: 2
Ahoj, o víkendu jsem si sešmoulil řezačku na polystyren. Nikdy jsem s ní nepracoval a chci si to jen vyzkoušet na něčem jednoduchým. Ale mám dotaz k začátku-Jak chytáte šablony k materiálu? Napichujete je,nebo lepíte? Já to jen tak zkusil nalepit a šlo to,ale co se tak používá?
Ikdyž po tom,co jsem si přčetl předchozí příspěvky si připadám trošku jako neznaboch:-)

_________________
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 18.11.2010 21:48 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 3344
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
kasssy píše:
Ahoj, o víkendu jsem si sešmoulil řezačku na polystyren. Nikdy jsem s ní nepracoval a chci si to jen vyzkoušet na něčem jednoduchým. Ale mám dotaz k začátku-Jak chytáte šablony k materiálu? Napichujete je,nebo lepíte? Já to jen tak zkusil nalepit a šlo to,ale co se tak používá?
Ikdyž po tom,co jsem si přčetl předchozí příspěvky si připadám trošku jako neznaboch:-)


... proč si o tom něco nepřečteš? Těch postupů ,jak se zpracováva PS je na netu celkem dost ...skus pohledat (nemyslím zde, na df ).

Abych jenom nedělal chytrého, můžu u ti to ulehčit , ale číst už musíš sám. :lol:

http://www.vekamodel.cz/soubory/dilna/pskr/knesl.pdf

http://www.vekamodel.cz/soubory/dilna/pskr.html

http://aeropic.free.fr/pages/modelisme/ ... nglish.htm

Ja to dělám takhle (příspěvek s fotkami někde uprostřed vlákna) :

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1202415

Když ti to nebude stačit, vyšťourej si další. :wink:

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.07.2011 22:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2010
Příspěvky: 224
Bydliště: Zlaté Moravce Slovensko
Zdravím páni, tak trošku oživím túto tému,

Hneď na úvod... o odporovej píle som si prelistoval čo som mohol, no bohužiaľ aj tak nepomohlo :D....snáď mi poradíte :)

Chcel by som si vyrobiť odporovú pílu, rám a drôt nieje problém, to som pochopil z obrázkov, ale keďže som úúúplný elektro technický antitalen a vrcholom mojej elektrotechnickej zručnosti je napájkovanie konektorov na baterku potreboval by som poradiť aké trafo mám použiť na tú pílu, dĺžka by mala byť okolo 700-1000 mm :)

Nepomôže mi ak mi sem hodíte kopec údajov, som z toho fakt blbý, najlepšie by bolo hodiť mi sem nejaké linky, fotky, poprípade typ, alebo niečo také s popisom-toto si kúp, zapoj do siete krokodílkami na odporový drôt a rež do zblbnutia :D

Prosíííím neukameňovať :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.07.2011 22:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5851
Bydliště: DNV
iCharger má na odporovú pílu program. To je také najjednoduchšie, že kúpiš v obchode a ideš. Nastavuješ podľa potreby a situácie. Tým pádom nemusíš zháňať staré reostaty z kabinetov fyziky a pod.

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.07.2011 22:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19447
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
m2 píše:
iCharger má na odporovú pílu program. To je také najjednoduchšie, že kúpiš v obchode a ideš. Nastavuješ podľa potreby a situácie. Tým pádom nemusíš zháňať staré reostaty z kabinetov fyziky a pod.

Kupovat iCharger kvuli rezani polyse, hmmmm....
Dneska bych misto reostatu (ty ho pouzivas? :-) ) dal PWM reglik treba od Budinskeho, trafo 24V a nejaky ten usmernovac...
http://www.bel-shop.eu/cz-detail-233-re ... 42-24.html

Nebo pred to trafo predradit stmivac - treba http://www117.abb.com/catalog.asp?thema ... egory=1402

Taky jsem uz rezal s klasickym DC reglem a zhaveni jsem reguloval servotesterem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.07.2011 22:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2010
Příspěvky: 224
Bydliště: Zlaté Moravce Slovensko
o tom iCharger som tiež čítal, ale nabíjačku mám dobrú, a kupovať ho len preto aby som mohol rezať polyš sa mojej peňaženke nejak nezdá :D...poprípade ak by mal niekto vyradené nejaké vhodné, funkčné trafo a bol by ho ochotný predať vedeli by sme sa dohodnúť :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 20.07.2011 22:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19447
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Sluggish píše:
... nejaké vhodné, funkčné trafo .....

Samotne trafo vhodne nebude, potrebujes regulaci.
Ale kdyby sis nechal namotat "sikovne" trafo, jako mam ja...
Ma vinuti 1V - 2V - 4V - 8V - 16V - 32V a prepinacema si navolim 1-63V stridavych... Proste sikovne "binarni" trafo... :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.07.2011 7:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2010
Příspěvky: 224
Bydliště: Zlaté Moravce Slovensko
trafom myslím prístroj, ktorý zapojím do siete, banánikmi na odporový drôt a idem rezať :)... ak by si mi vedel nejaký takýto prístroj poradiť, bolo by to super :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.07.2011 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Kadaň/Praha
A co pouzit normlani Ni-Mh/Ni-Cd program na nabijecce, to by neslo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.07.2011 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6052
Bydliště: Vsetín
DaveLister píše:
A co pouzit normlani Ni-Mh/Ni-Cd program na nabijecce, to by neslo?


a co tak použít nějakou starou sadu Ni-Cd článku? :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.07.2011 11:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Kadaň/Praha
No te nenastavis proud ktery ma davat, u nabijecky jo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 21.07.2011 14:12 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9464
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
m2 píše:
iCharger má na odporovú pílu program. To je také najjednoduchšie, že kúpiš v obchode a ideš. Nastavuješ podľa potreby a situácie. Tým pádom nemusíš zháňať staré reostaty z kabinetov fyziky a pod.


Zkoušel jsem a je to VELMI pohodlné. Mnohem pohodlnější než PWM regulace na primáru trafa. A hlavně naprosto snadno opakovatelné. Jediné co tomu chybí je nožní vypínač :-)


Ale k tématu:
V dávných dobách jsem to dělal tak, že jsem vzal nabíječku na autobaterie (dneska vhodný zdroj). Udělal jsem pilu (napínání gumou přes velkou páku) a proud jsem ladil délkou přívodních drátů. Prostě jsem zkracoval, dokud to neřezalo správně.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 82 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: pepin a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz