Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač pro žáka s PPM výstupem
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 22:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 392
Bydliště: Vysočina
YenyaKas píše:
Nerad bych vedle desky s tím starým Rx, desky s AVR a baterky ještě bastlil samostatnou desku pro napájení :-). To už bych radši prozkoumal, jestli neukrást nějaké stabilizované napájení zevnitř té vysílačky.
Asi bych uvažoval o napájení 1čl. Lixx a když Arduino, tak 3,3V.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač pro žáka s PPM výstupem
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 23:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 304
Bydliště: Praha
to ellet:Dobrá tedy zkusím to propojit kabelem,protože nikoho kdo by mi to naprogramoval neznám .Jinak tišťák bych si vyrobil klidně sám.Ale ten zbytek neovládám :D .Předpokládám,že ten signál PPM z Cadeta musí jít nějakým stíněným kabelem.Takže stínění připojím na zem a signál dovedu na konektor učitel žák u Optica a stínění zapojím na zem toho konektoru.Nemůžu tam něco odpálit nebo to jen nepůjde pokud ,jak ,píšeš,bude potřeba signál invertovat?Nerad bych měl dva vysílače K.O.Jestli to píšu blbě,tak mě prosím oprav.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač pro žáka s PPM výstupem
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 23:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 392
Bydliště: Vysočina
Mosquito píše:
...Nemůžu tam něco odpálit nebo to jen nepůjde pokud ,jak ,píšeš,bude potřeba signál invertovat?Nerad bych měl dva vysílače K.O.
Pokud to uděláš tak jak píšeš neodejde nic, jen to nemusí fungovat. Ale pro sichr (před případným zkratem na konektoru...) bych vyvedl ten signál přes odpor (cca 220 , přesnější hodnotu neodhadnu)


Naposledy upravil ellet dne pát 19.05.2017 23:56, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač pro žáka s PPM výstupem
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 23:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.5.2008
Příspěvky: 304
Bydliště: Praha
to ellet:Dík vyzkouzším to a pak dám vêdět jak jsem dopad.Jestě jednou děkuju za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač pro žáka s PPM výstupem
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 9:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 392
Bydliště: Vysočina
Mosquito píše:
to ellet:Dík vyzkouzším to a pak dám vêdět jak jsem dopad.Jestě jednou děkuju za pomoc
Není zač. Doplnil jsem předchozí text poznámkou o ochraném odporu. Nevím jak to v tom vysílači vypadá (jestli to budeš brát přímo z vývodu procesoru ....). Já bych asi použil odpor okolo 1k a když to ještě bude fungovat, dal bych 330. Ještě mě tak napadlo, když to ppm z toho Tx vytáhneš, jestli má vůbec vhodnou napěťovou úroveň (aby tam nebylo třeba 8 V). To by se potom muselo ošetřit líp.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač pro žáka s PPM výstupem
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 15:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno
ellet píše:
Asi bych uvažoval o napájení 1čl. Lixx a když Arduino, tak 3,3V.

Já k tomu starému Rx nemám žádnou dokumentaci, tak nevím jaký rozdíl napětí proti standardním 5 V je to schopno tolerovat. Ale třeba Rx FlySky iA6-B má ve specifikaci napájení 5 až 8.4 V. Čili bych netipoval, že 1S LiXXX bude použitelné. ProMicro (což pozor - není Arduino(tm) ale SparkFun) mám na 5 V, protože to využiju i jinde. Ale dívám se, že má regulátor na 6-16 V, který umí dávat 500 mA. Tak z toho by se možná to Rx mohlo uživit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovladač pro žáka s PPM výstupem
PříspěvekNapsal: sob 20.05.2017 17:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 392
Bydliště: Vysočina
YenyaKas píše:
Já k tomu starému Rx nemám žádnou dokumentaci, tak nevím jaký rozdíl napětí proti standardním 5 V je to schopno tolerovat. Ale třeba Rx FlySky iA6-B má ve specifikaci napájení 5 až 8.4 V. Čili bych netipoval, že 1S LiXXX bude použitelné. ProMicro (což pozor - není Arduino(tm) ale SparkFun) mám na 5 V, protože to využiju i jinde. Ale dívám se, že má regulátor na 6-16 V, který umí dávat 500 mA. Tak z toho by se možná to Rx mohlo uživit.
Tyhle specifikace nic neříkají o tom, při jakém napětí je Rx schopen pracovat, protože uvnitř nají vlastní stabilizaci (neslouží k napájení serv ale serva to napájet nebude). Proto je nejjednodušší změřit uvnitř Rx napětí za stabilizátorem nebo ověřit to jednoduše pokusem. To co navrhuješ je určitě dobrý a pokud použiješ SparkFun, tak asi optimální.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Lark, rodzr a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz