Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 914 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 18.10.2021 9:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
"Plyn není na nule" jsem taky občas zaznamenal, ale stačilo mi do páčky drcnout...

Úvaha:
- změnou odporu u HS se "něco" posune? Co za HS v těch kniplech vlastně je? Do CPU jde, předpokládám napětí. Takže HS není něco, co produkuje napětí, ale nějaký odpor? Pokud ano, nestálo by za to vyměnit tyhle prvky za něco co produkuje skutečně napětí?

Asi za zimních večerů vyzouším. 4HS ještě doma vyhrabu...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 18.10.2021 10:11 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 31.12.2020
Příspěvky: 11
Bydliště: Žilina
Obrázky: 10
prikrylm píše:
"Plyn není na nule" jsem taky občas zaznamenal, ale stačilo mi do páčky drcnout...

Úvaha:
- změnou odporu u HS se "něco" posune? Co za HS v těch kniplech vlastně je? Do CPU jde, předpokládám napětí. Takže HS není něco, co produkuje napětí, ale nějaký odpor? Pokud ano, nestálo by za to vyměnit tyhle prvky za něco co produkuje skutečně napětí?

Asi za zimních večerů vyzouším. 4HS ještě doma vyhrabu...

HS je A1392 od Allegra. R1 ma byt len na filtrovanie Vref vstupu, no RM tam osadili 100k, co okrem ineho robi tu tepl. zavislost. Vstup Vref ma 250k, takze ten R1 posuva vystup HS prec od Vref/2 (ja som mal 2.3V namiesto 1.65V, kolko ma byt bez mag.pola). Samotne HS su v poriadku, len ich dali prilis blizko magnetov a este pred krajnymi polohami je na vystupe HS 0 alebo 3.3V, cim sa kniple nedaju skalibrovat. Po uprave a kalibracii je to uz OK.


Přílohy:
TX16S_hall_gimbal_schematic.png
TX16S_hall_gimbal_schematic.png
[ 161.45 KiB | Zobrazeno 1311 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 18.10.2021 11:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Aha, díky za osvětu.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 21.10.2021 9:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1278
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Další nové gimbaly od RM.Pravděpodobně to řeší problem s tepelným driftem ovšem cena mě upřímě rozesmála. :mrgreen:
https://www.aliexpress.com/item/1005003401988139.html


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 21.10.2021 11:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
viewtopic.php?f=38&t=87776&start=855#p1521181
prý ne....

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 21.10.2021 13:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 999
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
blembondo píše:
Další nové gimbaly od RM

Připomíná to gimbaly co jsou v Eachine verzi.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 21.10.2021 18:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1278
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 10
Jiri píše:
Připomíná to gimbaly co jsou v Eachine verzi.

Eachine má tyto...
https://radiomasterrc.com/store-TX16s-R ... imbal.html
...ale jinak to bude asi stejné.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 22.10.2021 14:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 251
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
Uvidime, ja jsem tez zadny teplotni zatim nezaznamenal, ale pravda ze v zime jsem jeste letal s Horusem X10 (navic jeste v zateplenem obalu). Teplotni drifty u obou verzi ale uzivatele hlasili, tak jsem to radsi zminil. Popravde u gimbalu za 130$ by me to nepotesilo...

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 29.10.2021 11:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.4.2014
Příspěvky: 10
Můžete mi prosím poradit ? Nahrál jsem do rádia poslední verzi OpenTX 2.3.14 a interní modul V 1.3.3.0 a od té doby ,mi nejde spárovat přijímač RX6R .Testoval jsem poslední verzi RX6R ACCST-2.1.1 LBT frk ,RX6R ACCST 2.1.1. FCC frk , RX6R ACCST 2.1.0 LBT frk. RX6R ACCST 2.1.0 FCC frk . Nakonec se chytla starší verze RX6R LBT 180516 frk . Jen se ptám, jestli někdo má taky takové zkušenosti. Nejraději bych tam chtěl nejnovější verzi, pokud to nějak jde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 29.10.2021 11:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3026
Bydliště: SK
Luďan píše:
Můžete mi prosím poradit ? Nahrál jsem do rádia poslední verzi OpenTX 2.3.14 a interní modul V 1.3.3.0 a od té doby ,mi nejde spárovat přijímač RX6R .Testoval jsem poslední verzi RX6R ACCST-2.1.1 LBT frk ,RX6R ACCST 2.1.1. FCC frk , RX6R ACCST 2.1.0 LBT frk. RX6R ACCST 2.1.0 FCC frk . Nakonec se chytla starší verze RX6R LBT 180516 frk . Jen se ptám, jestli někdo má taky takové zkušenosti. Nejraději bych tam chtěl nejnovější verzi, pokud to nějak jde.


Daj najnovšú verziu ACCST V2 LBT a na rádiu daj Frsky X2 LBT a skús párovať z väčšiej vzdialenosti. (cca. 1-2m). Alebo si zle flešol nesprávnou verziou interný modul.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 29.10.2021 11:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Luďan píše:
Můžete mi prosím poradit ? Nahrál jsem do rádia poslední verzi OpenTX 2.3.14 a interní modul V 1.3.3.0 a od té doby ,mi nejde spárovat přijímač RX6R .Testoval jsem poslední verzi RX6R ACCST-2.1.1 LBT frk ,RX6R ACCST 2.1.1. FCC frk , RX6R ACCST 2.1.0 LBT frk. RX6R ACCST 2.1.0 FCC frk . Nakonec se chytla starší verze RX6R LBT 180516 frk . Jen se ptám, jestli někdo má taky takové zkušenosti. Nejraději bych tam chtěl nejnovější verzi, pokud to nějak jde.



Verzia OpenTx nie je az tak dolezita - dolezite je aby ti pasovala verzia protokolu vysielacieho modulu (v tvojom pripade interny) a verzia v prijimaci.
U teba je to OK. Verzia intern.modulu 1.3.3 vie aj verziu protokolu 2.xxx

1.Ak pouzijes vo vysielaci LBT tak musi byt aj v prijimaci , inak sa nespoja.
2. Verzia 1.xxx vysielaca sa spoji len s 1.xxx v prijimaci
3. Verzia 2.xxx vysielaca sa zas spoji len s 2.xxx v prijimaci.

Dolezita vec :
Ak mas v prijimaci verziu 1.nieco (napr.1.8) volis si pri bindovani verziu napr. FrSky X (verzia 1.xxx ACCST)
AK mas v prijimaci verziu 2.xxx (napr.2.1.1) musis vo vysielaci zvolit FrSky X2 - to je prave verzia 2.xxx ACCST

Verziu si vyberas pri bindovani v menu modelu - FrSky X sa s prijimacom 2.1 nespoji !

Citace:
FRSKYX - 15
Models: FrSky v1.xxx receivers X4R, X6R and X8R. Protocol also known as D16 v1 FCC/LBT.

Citace:
FRSKYX2 - 64
Same as FrskyX but for D16 v2.1.0 FCC/LBT.


Ak mas chut trosku studovat tak tu mas odkaz na zoznam protokolov v internom module aj s kratkymi popismi nizsie...
https://github.com/pascallanger/DIY-Multiprotocol-TX-Module/blob/master/Protocols_Details.md#FRSKYX2---64

Edit: Ja verzie v prijimaci uz neriesim ,spolahlive su 1.xxx aj 2.xxx , proste na novom prijimaci bindujem na Frsky X , a ak to nejde tak skusim FrSky X2. Prijimac nechavam v stave zakupenia - a mam pokoj. Este sa mi nestalo ze by mi model padol na vypadok signalu ci nejaky problem s protokolom.
Vyhoda multimodulu - vie obidve verzie.

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pát 29.10.2021 19:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.4.2014
Příspěvky: 10
Moc všem děkuji za cenné rady, problém vyřešen!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.11.2021 18:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 999
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Možná se někomu bude hodit některý z mých designů pro 3d tisk:
Balancér odladěný pro Eachine:
https://www.thingiverse.com/thing:5097250
Pro klasický Radiomaster by asi byla lepší kratší verze (nějakou vývojovou bych taky měl).
Chránič gimbalů a přepínačů
https://www.thingiverse.com/thing:5097319


Přílohy:
bal_1.jpg
bal_1.jpg
[ 77.4 KiB | Zobrazeno 483 krát ]

Gimb2.jpg
Gimb2.jpg
[ 65.88 KiB | Zobrazeno 483 krát ]


_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2021 17:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3026
Bydliště: SK
Nieje nieaký 3-osý gimbal resp. riešenie pre TX16S? Chcel by som kvôli zdravotným problémom ovládať jednou rukou aj plyn, ako to to: https://hobbyking.com/en_us/quanum-sing ... tore=en_us


Přílohy:
80303.jpg
80303.jpg
[ 67.64 KiB | Zobrazeno 347 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 10.11.2021 17:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
Ak ziadny gimbal nenajdes , skus si plyn prehodit na ten posuvno-otocny potenciometer co je dolu po stranach , mozno by to bolo pre teba pouzitelne...

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 914 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz