Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 15:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.9.2017
Příspěvky: 153
Bydliště: Psáry
Ahoj, dostal jsem oznámení, že je uvolněn upgrade OTX v 2.3.1. Mám Taranis plus s protokolem ACCST a zatím v dohledné době nemám v úmyslu přejít na ACCESS. Má smysl abych upgradoval?
Díky Jirka

_________________
Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 18:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1076
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Od prodejce mi došla aktualizace ke stejnému rádiu:

Citace:
Aktualizace OpenTX 2.3.1

Tato aktualizace je vysoce doporucena z duvodu mnoha oprav a vylepseni, jen nektere

- podstatne vylepseni latence starych modulu XJT
- oziveni vstupu spinacu do kniplu u X7, X10 a X12S
- oprava chyb displaye X9E, kdyz se pretahne cas
- zvysen pocet senzoru Taranis na 40, Horus na 60

Navíc se do této verze "propracovalo" dost hlášených chybiček a vylepšení, hlášených pro verzi 2.2.x

Takže za mě: jo.
2.3.1 už mám v X9-lite (co umí ACCESS) a v X-lite (umí jen ACCST). Nezaregistroval jsem problémy. S upgradem X9D+ možná chvilinku počkám, přece jenom je "po sezóně", ale jak se budu chvilku nudit, nahraju 2.3.1 i do X9D+.

Tož za mě tak.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1209
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Takže za mě: jo. ....Tož za mě tak.
Taky to tak vidím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 20:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 618
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Přináší verze 2.3.1 podporu ACCESSu i do Taranisu Q X7S (nebo je alespoň plánovaná v budoucnu)?
Podle mého hledání se zdá, že spiš ne, ale raději se ptám informovanějších.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 8:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5238
Bydliště: Praha ČR
Ne ACCESS pro klasický Taranis i X7 je asi definitivně odpískaný, raději bez komentáře.

Ale souhlas s tím, že upgrade na 2.3.1 není špatný nápad i bez ohledu na tohle, i kdyby se nevyužila jediná novinka, tak to má docela hodně odladění chyb a optimalizací.
Sám mám tuto verzi v X-Lite S (ta už je s Access) a jeví se to v pohodě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 11:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.9.2017
Příspěvky: 153
Bydliště: Psáry
Díky za názory. Já na Access v klidu počkám až bude i pro RX a XJT, které mám doma a pak se uvidí. Zatím se RX na ACCST prodávají, tak není kam spěchat. Upgrade si nainstaluji při nejbližší příležitosti.

_________________
Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 13:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 51
Zdravím, chci se zeptat co to vůbec je to ACCST a ACCESS? 8O Jak to funguje a jaký je v tom rozdíl? :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 14:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1209
Bydliště: Vysočina
Tady máš o ACCESS vlákno.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 17:20 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 51
ellet píše:
Tady máš o ACCESS vlákno.
Díky ellet jdu študovat. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 17:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 51
Tak jsem to pročetl ty tři stránky a jde mě s toho hlava kolem. To není nic pro mě. mě stačí bohatě osum kanálů. Mám Taranis X9D plus.

kanál:
č. 1 a 6 křidélka
č. 2 výškovka
č. 3 plyn
č. 4 směrovka
č. 5 klapky přes Y kabel

Mám dva osmikanálové přijímače X8R, dva si ještě přikoupím a to mě v mých 67 letech bohatě bude stačit. Mám samozřejmě ještě DX6i a šest přijímačů, Flysky a jeden přijímač a třeba vysílač ST6DF + dva přijímače atd. Takže mám se s čím hrát. Tak jak jsem napsal výše ty kanály u taranise, tak to mě bohatě stačí na jakékoliv základní vyblbnutí. A to mám ještě dva kanály k dobru. Nepotřebuju žádné další vifikundace. A proto zůstanu u 2.2.3. Samozřejmě nikomu neberu to, že chce mět někdo kanálů třeba těch 24. To je každého věc. Napsal jsem jen svůj názor a to, jak to bohatě stačí mě. Pěkný večer všem. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 18:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2012
Příspěvky: 1521
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 35
Janek2: já se o ty upgrady prakticky vůbec nezajímám, ale z příspěvku Tomáše
tomashr píše:
Ne ACCESS pro klasický Taranis i X7 je asi definitivně odpískaný, raději bez komentáře...

bych chápal, že tedy pro ty výše uvedené se 24ch nekoná, což mi teda jaksi nevadí. Kdysi jsem psal, že max jsem využil z 16 jen 10. Mimochodem mám Taranis tak, jak mi z RCstudia před 3 a půl lety dorazil. Teď jsem se díval a mám verzi OTx 2.1.7. Dobrý, co? :D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 19:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 51
Marek_Km píše: "Mimochodem mám Taranis tak, jak mi z RCstudia před 3 a půl lety dorazil. Teď jsem se díval a mám verzi OTx 2.1.7. Dobrý, co". S tou verzí naprogramuješ to, co třeba s verzí 2.2.3. Tak, jak jsem popsal výše ve zprávě ty kanály, tož tak to mám zapojené u modelu FUNCUB. Vždyť těch šest kanálů bohatě stačí na takového akrobata jakým právě FUNCUB je. A možu říct, že se s ním pořádně vyřádím. A to tam nemám sedmé servo na vlekací háček, protože nemám koho bych vlekal. Tady u nás v dědině su jediný modelář já. Tedy aspoň zatím. No a pokud bych si udělal, nebo pořídil zas něco na čtyřservové křídlo, tak mě zase bude stačit těch osum kanálů. Vlastně mám model ROBIN 2 a model GAMA se čtyřservovýma křídlama. Je to nastavení původně z ROBINA 2. Jen jsem to zkopíroval na vysílači Taranis plus na ty dva další modely. tedy z ROBINA na GAMU a FUNCUBA. A je to jen přejmenované a popřípadě změněné výchylky serv. A nemusí se u každého dalšího modelu nastavovat "pracně" telemetrije. Což je velká výhoda u Open TX. Tož tak. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5238
Bydliště: Praha ČR
Janek2 píše:
A proto zůstanu u 2.2.3. Samozřejmě nikomu neberu to, že chce mět někdo kanálů třeba těch 24. To je každého věc. Napsal jsem jen svůj názor a to, jak to bohatě stačí mě. Pěkný večer všem. :lol:


Jenže to cos napsal je kravina - souvislost nového firmwaru s počtem kanálů je totiž blízká nule a ostatně na starém X9D je stejně nezískáš ani po upgradu.
Firmwary ale postupně ladí řadu věcí a opravují chyby, na které si třeba nenarazil, ale stát se mohou a u starších rádií jde právě o tohle.
Pokud napíšeš třeba "nechci upgradovat, protože mi vše chodí a nemám náladu laborovat", tak to je jistě tvůj názor, který ti neberu a dokonce ho do jisté míry chápu. Pokud to ale takto natvrdo spojíš s kanály, tak to není názor, nýbrž nesmysl, kterým spíš ukazuješ, že nemáš úplně jasno v tom, o čem je řeč :-(

Pro MarekKM k 2.1.7 - popravdě už jsem viděl připravenou šablonu, která chodila až od 2.2, tohle je asi spíš o tom, zda a kdy na to narazíš taky. Asi není nutno nějak dramatizovat upgrade na 2.3.x z 2.2.x, to je zásadní jen u nových rádií, u starších to není od věci, ale je to řekněme "nekritické". 2.1.x mi už ale přijde přeci jen trochu zastaralá a pokud by měl někdo dokonce 2.0.x, tak tam bude problémových situací ještě daleko více...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 20:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 51
Tomashr píše:
"Pokud to ale takto natvrdo spojíš s kanály, tak to není názor, nýbrž nesmysl, kterým spíš ukazuješ, že nemáš úplně jasno v tom, o čem je řeč".
Zajímalo by mě co myslíš tím "Pokud to ale takto natvrdo spojíš s kanály". Co natvrdo a jak natvrdo? A Taranis X9D Plus není až tak zastaralý. A když mé názory považuješ za nesmysl, tak to je tvá věc. Ale mám jasno o čem je řeč. Jen Ty nechápeš to co tím co jsem napsal myslím. Spousta modelářů by nejraděj namixovala funkce na svém modelu tak, aby ho mohla řídit snad jen "myšlenků". Řekl by sis v duchu "leť doleva a model by letěl doleva, udělej výkrut a model by udělal výkrut" atd. Zamyslel jsi se nad tím, že toto už není modelařina? Vše jen mixovat. Vždyť model se má řídit kniplama a né mixama. To je potom aspoň požitek z létání. A to není nesmysl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade OpenTx v. 2.3.1.
PříspěvekNapsal: pát 18.10.2019 21:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1076
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Janek2:
- 2.3.1 bych do X9D+ dal i jen díky oznamovanému zkrácení odezvy rádio-modul.

Pak se dívám na OtX2.1.x a vidím, že nemá podporu multiprotokolového modulu. To by se pro případ provozu více jak jednoho vysílacího systému mohlo hodit. Tzn, daly by se všechny modely ovládat jedním vysílačem (FrSky, Spektrum, FlySky,... viz např http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=85424)
Zbylá rádia by se dala použít jako žákovské stroje, kdyby měl někdo zájem vyzkoušet řídit létající stroj s instruktorem.

Multiprotokolový modul uměl už OtX 2.2.x, ale když už nový systém, tak bych se klonil k tomu nejnovějšímu.


Citace:
Pokud to ale takto natvrdo spojíš s kanály

nejspíš bylo myšleno, "nechci ACCESS, protože nepotřebuju 24kanálů". ACCESS má i mnoho dalších vlastností. Třeba ty kanály vysílá rychleji a i s D16 (ACCST) se dá použít rychlejší odezvy, pokud neposílám všech 16 kanálů.
----

ACCESS třeba umí přijímat telemetrii s více přijímačů (třeba pro případ hlavního a redundantního přijímače ovládaných jedním vysílacím modulem), to ACCTS neumí. Tiše jsem doufal, že by u starších rádii OtX 2.3.x mohl umět přijímat telemetrii z vnitřního a externího modulu zároveň, ale neumí (vyzkoušeno) a bojím se, že to neumí ani u nových rádií. Nebo jo? To by mohla být hezká funkce. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz