Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RC Cadet 4
PříspěvekNapsal: pon 23.05.2011 0:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 183
Bydliště: Praha
Trochu jsem zkoumal RC soupravu "Cadet 4" od Pelikána (dodává se k jejich RC setům) a nemohl jsem si nepovšimnou několika věcí: přijímač je šestikanálový kdežto vysílač jen čtyř. Ve vysílači jsou (krom kousku u "PDM" tlačítka) dvě DPS - dolní, kde je vypínač, přepínače smyslů výchylek, pár schmittů a pasivních součástek generujících NF signál který je kabelem přiveden k horní PCB, kde je modulován do nosné. Na dolní DPS je několik pasivních součástek (a dva konektory) neosazených - to ve mě vzbuzuje podezření, že daná souprava by mohla fungovat i jako šestikanál - jen osadit dva ovládací prvky a zbylé součástky. Zkoušel to někdo? (Až budu mít po zkouškách, budu se tomu moci věnovat víc). Díky za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 23.05.2011 1:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Můžeš nafotit ten přijímač? Stačí strana jak jsou anténky- díky arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 23.05.2011 9:26 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 183
Bydliště: Praha
Jo, ale bude to až v pátek - teď jsem ve škole a letadlo s sebou nemám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 23.05.2011 11:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 632
Bydliště: Praha 9
Odpoledne to nafotím a pošlu.

_________________
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 23.05.2011 13:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Díky kluci -arda1BOT

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 25.05.2011 21:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 183
Bydliště: Praha
Tak je to tady: http://mrkva.eu/~mrkva/rc/radio/ . Bude někdo z vás zkoušet překreslit schéma té NF části vysílače? Jestli ne, tak se do toho po večerech pustím. Ale fakt mi ta DPS vysílače přijde, že ji lze osadit ještě dvěma spínači (i ta plastová kastle má dva samolepkou přelepené otvory).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 25.05.2011 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2009
Příspěvky: 1139
Bydliště: Brno sever
Netušil jsem, že to kdy řeknu, ale ...

ZLATÁTurnigy 9x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 25.05.2011 21:40 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 183
Bydliště: Praha
No, vypadá to strašně. Ale na druhou stranu je to triviální zapojení - ten modulační signál pro VF část se generuje pomocí pár invertorů. Prostor pro případnou poruchu je řekl bych minimální. T9 je řízená nějakou ATMegou, takže tam je prostor pro chybu daleko větší.

Update: Tak po hodině zkoumání - snažit se přidat tam ty dva kanály je blbost, nebudu se patlat s SMD mrchama - radši si koupím něco lepšího až/jestli to budu potřebovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 26.05.2011 11:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2009
Příspěvky: 1139
Bydliště: Brno sever
Myslím si, že "koupit něco lepšího, až to budu potřebovat" je asi nejlepší, co můžeš udělat.
Možná by tam šlo přibastlit další kanály, ale vyvstávají další otázky jako čím by jsi ty kanály ovládal a co by jsi těmi kanály ovládal ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 28.05.2011 2:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 183
Bydliště: Praha
Kdyby někoho zajímalo jak z téhle vysílačky vytáhnout PPM signál pro simulátor přikládám link na fotku s popisem:
http://mrkva.eu/~mrkva/rc/radio/Tx_NF_b_oznacena.jpg
Šel by zprovoznit i jednoduchý režim učitel/žák - přerušit PPM výstup z NF desky, přidat jeden přepínač (nad levým kniplem je v plastu otvor přelepený jen papírovou samolepkou), jeden pól připojit NF stupeň, druhý na externí PPM vstup z žákovského vysílače a střed na VF stupeň. Vzadu je dokonce pod tou CE samolepkou v kastli otvor s nápisem "Trainer". :D

mhabr: Čím ovládat je jasné, prostě bych tam přibastlil dva přepínače/potenciometry). Co ovládat, to už je horší a dost záleží na ovládaném modelu. Ale rozhodně ty kanály ve vysílači osazovat zatím nebudu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Cadet 4
PříspěvekNapsal: čtv 09.08.2012 23:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.8.2011
Příspěvky: 4
cadet jsem si také prohlížel. Pravděpodobně tu vysílačku pan cadet koupil a slíbil, že nebude kazit trh a osadil desku pouze jako 4 kanál a otvory navíc zalepil. chci s touto soupravou ovládat trialové auto a potřebuji na řazení tři polohy na servu a pro uzávěrky diferencialů zapnuto a vypnuto. původně jsem chtěl přepojit dva potenciometry z křížových ovladačů na přepínače. po prohlídce desky jsem se rozhodl, že doplním odpory kondenzátory a diody a udělám z toho 6. kanál. zatím jsem desku doplnil na 5. kanál, odzkoušel na servech a vše spolehlivě funguje. funkci tří poloh na 6 kanále chci udělat pomocí třípolohového páčkového přepínače. bez další elektroniky to ale neumím a tak budu ještě trochu laborovat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Cadet 4
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2012 7:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.5.2011
Příspěvky: 609
Bydliště: Ledeč nad Sázavou
Návod jak udělat z Cadeta 6ti kanál je v nějaký starší RC Revue.
Je to od Ing Černého.Někde to mám, zkusim to najít.
Ale určitě to jde


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Cadet 4
PříspěvekNapsal: úte 14.08.2012 5:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.8.2011
Příspěvky: 4
6 kanál je hotov a plně funkční. material cca 100,- Kč práce celkem to je i s rozkreslením a doplněním součástek 10 hodin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Cadet 4
PříspěvekNapsal: úte 14.08.2012 5:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.8.2011
Příspěvky: 4
návod je v RC revue 9/2011 strana 14. RC revue neodebírám a našel jsem pouze obsah.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Cadet 4
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2012 11:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 12
Bydliště: Klatovy
maxbernau píše:
návod je v RC revue 9/2011 strana 14. RC revue neodebírám a našel jsem pouze obsah.

Máte SZ.

_________________
Alpha 1500,Cessna 480,FunCub,MOJ,Gama 2100,Se.5,Reaktor.
Cadet 4,Cadet 5,Turnigy T9x Er9x.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Vigi, VSCharlie a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz