Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: úte 16.05.2017 9:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2016
Příspěvky: 5
Ahoj všetci,
Mám Futabu FF9, lietam rekreačne elektrovetrone, dá sa u tohoto vysielača keď model nastúpa do požadovanej výšky a stiahnem plyn na nulu, vypnúť plyn pomocouu vypínača tak aby som mal krížový ovládač plynu v stredovej polohe, prípadne ho vypnúť pomocou mixu? Ďakujem Jano.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: úte 16.05.2017 10:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.12.2015
Příspěvky: 26
Bydliště: Čelákovice
Standartně mám plyn u elektrovětroňů na některém třípolohovém přepínači (0 - 50 -100), na plynové páce pak směrem dolů butterfly.
Mám teda FX-30, ale věřím, že na FF9 to pujde taky nastavit

_________________
Futaba FX-30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: úte 16.05.2017 10:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 544
Bydliště: okr.Vyškov
Je k tomu funkce THR-CUT ,je to vlastně mix spínače k zamčení plynu.Pokud máš manuál je to na str.33


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: úte 16.05.2017 17:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2013
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha 8 , ČR
Obrázky: 1
THR-CUT u elektra nepomůže. Je to funkce, která u spalováku, když je páka plynu na volnoběh, ještě kousek pootočí servem plynu a zavře karburátor, motor chcípne.

_________________
Fut.T9CP+Duplex, Fut.FC16+FrSky, elektro i spalováky, quadrocop. s APM 2.5, LMS Sedlec


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: úte 16.05.2017 19:07 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 544
Bydliště: okr.Vyškov
To Asek: funkci THR-CUT používám pouze u elektry, abych si náhodou zase neposekal prsty.Mám to na FX-18, pokud mám spínač zapnutý vysílač mě pípáním upozorňuje na zapnutý mix ,kdy není odezva na plynovou páku.Pokud se motor roztočí po zapnutí mixu dá se to eliminovat nastavením v %.Mám tam 25% a motor zůstane v klidu,zapínám těsně před hozením a po odhodu teprve posunuji plyn páku vpřed.Upozorňuji,že se jedná o tlačné uspořádání.Dělám to od doby,kdy mě posekala tlačná vrtule tři prsty pravé ruky a s 12 stehy jsem byl pět týdnů v prac.neschopnosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: úte 16.05.2017 19:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2013
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha 8 , ČR
Obrázky: 1
Aha, já to zkoušel, ale asi blbě, když Ti to chodí. Když jsem měl vypnuto spínačem, a "omylem" dal plný plyn, motor se stejně roztočil i když ne naplno. Už je to dávno, moc si to nepamatuju.

EDIT:
Tak se nepodařilo. Na T9CP (FF9) pomocí THR-CUT i když je hodnota na maximu, t.j. 40%, a spínač funkce THR-CUT je zapnutý, tak při plynu ještě před polovinou dráhy kniplu se motor roztáčí. Prostě to jen posune polohu plynu, kdy se motor roztočí. Nemá to ta FX18 udělané jinak?

_________________
Fut.T9CP+Duplex, Fut.FC16+FrSky, elektro i spalováky, quadrocop. s APM 2.5, LMS Sedlec


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 7:01 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 544
Bydliště: okr.Vyškov
Tak jsem to znovu vyzkoušel a ty % na funkci blokování plynu nemají vliv.Pokud je Thr-Cut aktivní a spínač, kterým to ovládám je zapnutý, na obrazovce svítí ikona: MIX-ON , plynovou páku to vyřadí z činnosti.Plyn je aktivní jedině když je spínač v poloze MIX -OFF. Tímto spínačem se dá zastavit elektromotor v jakékoliv poloze plyn.páky ,zkoušel jsem si to. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 7:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10226
Bydliště: Břeclav
Asek píše:
pomocí THR-CUT i když je hodnota na maximu, t.j. 40%, a spínač funkce THR-CUT je zapnutý,


Nemáš to špatně? THR_CUT by měl být na nule ne?

Další možnost je umrtvovací vypínač minusem a co největším % přimixovat k plynu. Pak to taky spolehlivě umrtví.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 8:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2013
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha 8 , ČR
Obrázky: 1
ZdZd:
To jo, jako volný mix plynu a jiného kanálu to jde. Řeč byla o THR-CUT.
Ta % THR-CUT (si myslím) určují jak moc má servo plynu (u elektry regulátor) "zajet" do mínusu. Ale třeba žiju v omylu.

_________________
Fut.T9CP+Duplex, Fut.FC16+FrSky, elektro i spalováky, quadrocop. s APM 2.5, LMS Sedlec


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 8:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2013
Příspěvky: 421
Bydliště: Praha 8 , ČR
Obrázky: 1
kozlik327 píše:
Tak jsem to znovu vyzkoušel a ty % na funkci blokování plynu nemají vliv.Pokud je Thr-Cut aktivní a spínač, kterým to ovládám je zapnutý, na obrazovce svítí ikona: MIX-ON , plynovou páku to vyřadí z činnosti.Plyn je aktivní jedině když je spínač v poloze MIX -OFF. Tímto spínačem se dá zastavit elektromotor v jakékoliv poloze plyn.páky ,zkoušel jsem si to. :)


Věřím. Mě to připadá, že ta funkce u Tvé FX-18 funguje jinak, než u FF9. Nebo něco dělám blbě :-)

_________________
Fut.T9CP+Duplex, Fut.FC16+FrSky, elektro i spalováky, quadrocop. s APM 2.5, LMS Sedlec


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 9:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10226
Bydliště: Břeclav
Asek píše:
ZdZd:
To jo, jako volný mix plynu a jiného kanálu to jde. Řeč byla o THR-CUT.
Ta % THR-CUT (si myslím) určují jak moc má servo plynu (u elektry regulátor) "zajet" do mínusu. Ale třeba žiju v omylu.


Těžko říct. Mám tu jen český překlad manuálu FF9 a ten je v tomto nejasný. V jednom místě se hovoří o přesunu do nastavené polohy, ve druhém zase o offsetu s tím, že ve volnoběhu je největší a při plném plynu minimální. Chce to hold vidět naživo. Možná to pojali jako bezpečnostní záležitost aby nešel omylem zhasnout motor při provozním plynu.

Ostatně ani na FX30 to nefunguje při aktuálním plynu nad 50%. Chce to vyzkoušet. Tipuji, že THROTTLE-CUT nezabere při plném plynu, ale pokud už je aktivován při nižším, tak znovu přidat už nepůjde dokud se nevypne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: pát 19.05.2017 8:08 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.7.2007
Příspěvky: 141
Bydliště: Skotnice
Obrázky: 1
Používal jsem to na FF9 běžně , pomocí volného mixu
např. mix6
master throtle
slave throtle
spínač libovolný kde ti to vyhovuje
offset 100 nebo -100 ( vyzkoušej )
Tím jsem zamkl páku plynu ( tudíž i plyn ) používal jsem to hlavně u elekter, abych si nedrbnul do plynu třeba na zemi .
Pokud bys to chtěl přesně musel bych ji zapnout a opsat .


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 19:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2016
Příspěvky: 5
Trottle cut u elektra nefunguje, pokiaľ je plyn do 40% motor sa vypne, ale pri náhodnom pohybe páky plynu do plusu i mínusu sa motor opať spustí, zatiaľ sa mi to nepodarilo nastaviť ani pomocou programovateľného mixu, ak má niekto informácie, prosím pomožte. Ďakujem Jano.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: čtv 31.08.2017 22:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 27.7.2007
Příspěvky: 141
Bydliště: Skotnice
Obrázky: 1
Milý Jano,
opíši ti nastavení mého modelu v FF9 kde zámek plynu u elektra funguje.
Plyn mám reverz , od toho se odvíjí i další nastavení.
na mixu1 mám nastaveno
MAS 3:THRO
SLV 3: THRO
LINK :OFF
TRIM : OFF
SW :A používám switch A pro blokování plynu
POSI : DOWN
a teď to hlavní
Rate -100 % -100% ( pokud nebudes mít revers tak zde dáš +100 +100)
Offset 0%
věřím že to zvládneš

Throtle cut je krátkodobé stažení serva plynu pod nastavenou hranici (100) a tím zavření karburátoru.To u elektra nefunguje.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba FF9 vypnutie plynu
PříspěvekNapsal: stř 06.09.2017 10:43 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2016
Příspěvky: 5
Ďakujem muznik nastavil som to a funguje úplne bez problémov, ešte raz ďakujem. Jano


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz