Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 602 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 19.04.2018 8:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 46
Bydliště: Kolín
Pánové, kde najdu nějaké Lua skripty? Nebo v čem a jak vytvořit?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 19.04.2018 15:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 121
Záleží na tom jak rychle umíš psát písmenka na klávesnici a jak rychle umíš číst. mně to trvalo asi 1sec. GOOGLE a 2sec. LUA SCRIPTS.

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 19.04.2018 22:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4918
Bydliště: CA
Martin72 píše:
Pánové, kde najdu nějaké Lua skripty? Nebo v čem a jak vytvořit?

viewtopic.php?f=38&t=70326

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.04.2018 11:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 264
Bydliště: Brno venkov
Ahoj, lidi, stala se mi taková nemilá věc.

Připojoval jsem k přijímači X6R přes SmartPort snímač napětí LiPolek. Jenže jsem omylem balanční konektor baterie otočil a zapojil ho obráceně. Někde na straně přijímače to začalo jiskřit a vyletělo i pár čmoudíků. Balanční konektor byl připojený asi 0.5s, hned jsem ho odpojil. X6Rku jsem rozebral a vizuálně zkontroloval, nic "spáleného" jem neobjevil. Pak jsem ji i zkoušel v letadle na zemi, dokonce i s "testem dosahu". Vše se jeví v pořádku, všchny funkce, výstupy, telemetrie fungují...

Mohla se tedy spálit jen nějaká povrchová vrstva na tišťáku v přijímači, případně izolace někde v konektoru? A tedy nic životně důležitého? Když se ten jeví prijímač jako funkční? Nebo bych s tím raději neměl chodit do vzduchu? :(

Díky za postřehy.

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.04.2018 11:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 264
Bydliště: Brno venkov
Ahoj znovu, potřebuji jen malé info.
Companion (v2.1.9 sep 14 2016) mi nenabízí aktualizaci na novější verzi (např. 2.2.1). Mám Taranis X9D+, nebude mi to tedy nabízet nic, porotože tento firmware je pro moje rádio dostačující? Chápu že v novějším FW jsou i poslední modely rádií, ale myslel jsem, že i vylepšení komunikace a podobně. Rádio i přijímače mám ručně naflashované na poslední FW ze stránek RC Studia.

Co tedy stím companionem? Mám ho nechat na stávající verzi, nebo ručně aktualizovat?

Díky !!!

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.04.2018 11:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
jimi-m píše:
Ahoj, lidi, stala se mi taková nemilá věc.

Připojoval jsem k přijímači X6R přes SmartPort snímač napětí LiPolek. Jenže jsem omylem balanční konektor baterie otočil a zapojil ho obráceně. Někde na straně přijímače to začalo jiskřit a vyletělo i pár čmoudíků. Balanční konektor byl připojený asi 0.5s, hned jsem ho odpojil. X6Rku jsem rozebral a vizuálně zkontroloval, nic "spáleného" jem neobjevil. Pak jsem ji i zkoušel v letadle na zemi, dokonce i s "testem dosahu". Vše se jeví v pořádku, všchny funkce, výstupy, telemetrie fungují...

Mohla se tedy spálit jen nějaká povrchová vrstva na tišťáku v přijímači, případně izolace někde v konektoru? A tedy nic životně důležitého? Když se ten jeví prijímač jako funkční? Nebo bych s tím raději neměl chodit do vzduchu? :(

Díky za postřehy.
Nekdy odejde cesta k napajeni senzoru je blbe videt pod rf tistakem, nekdy cesta k kanalum. Musi se to poradne prohlednout.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.04.2018 11:32 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
jimi-m píše:
Ahoj znovu, potřebuji jen malé info.
Companion (v2.1.9 sep 14 2016) mi nenabízí aktualizaci na novější verzi (např. 2.2.1). Mám Taranis X9D+, nebude mi to tedy nabízet nic, porotože tento firmware je pro moje rádio dostačující? Chápu že v novějším FW jsou i poslední modely rádií, ale myslel jsem, že i vylepšení komunikace a podobně. Rádio i přijímače mám ručně naflashované na poslední FW ze stránek RC Studia.

Co tedy stím companionem? Mám ho nechat na stávající verzi, nebo ručně aktualizovat?

Díky !!!
Companion nabizi jen minoritni podverze tzn 2.1 bude nabizet jen 2.1.x, tzn pro 2.2 je potreba jinou verzi ktera bude nabizet 2.2.x

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 20:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 22.12.2010
Příspěvky: 129
Bydliště: Vyškov
Ahoj, po delší době potřebuji na jednom starším příjmači přehrát firmware na LBT. Dělával jsem to přes vysílač, ale teď když najedu na SD na daný firmware tak mi to nabídne jen smazat. Nemůžu za boha přijít na to proč. Verzi mám 2.0.20 a BootLoader - 2.1.7


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.04.2018 23:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 585
Bydliště: Orlické hory
Je nějaká možnost na nových firmwarech spárovat k taranisu dva přijímače aby oba posílali telemetrii ?
Když jsem na stole zkoušel spárovat oba posílají telemetrii asi paralelně a nepoznám který vypadl / vypnul se.
Telemetrie se asi vzájemně přepisuje v přijímači.

Jde mi o to rozhodit u většího modelu kanály na dva přijímače X8R a poznat z obou, že nedochází k výpadkům signálu.

Tomáš

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 9:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 709
Bydliště: Vysočina
thsoft píše:
Je nějaká možnost na nových firmwarech spárovat k taranisu dva přijímače aby oba posílali telemetrii ?...Jde mi o to rozhodit u většího modelu kanály na dva přijímače X8R a poznat z obou, že nedochází k výpadkům signálu.
Příjem dvou signálů telemetrie by bylo pro vysílač (jako přijímač telemetrie) matoucí. Napadá mě možnost sledovat na každém Rx jeden výstup malým "udělátkem" se zápisem výpadků třeba na kartu. Výsledky by byly po letu. Ale že by to zase bylo tak potřeba ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 10:44 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nove RB-20 umi sami prepinat telemtrii u prijimacu. Tzn pokud se pouzije nejaky vetsi prijimac jako X8R RX8R Pro atp. RB-20 si zapne telemtrii u prijimace 1 a u 2 vypne, kdyz prijimac 1 zacne posilat spatna data RB-20 prepne na prijimac 2 a zapne si u nej telemtrii a na prijimaci 1 vypne.
Tzn radio dostava vzdy jednu telemtrii.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 10:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.5.2008
Příspěvky: 585
Bydliště: Orlické hory
To je sice pěkné ale jak poznám, že příjímač číslo 2 má slabý signál ?

Tomáš

RCStudio píše:
Nove RB-20 umi sami prepinat telemtrii u prijimacu. Tzn pokud se pouzije nejaky vetsi prijimac jako X8R RX8R Pro atp. RB-20 si zapne telemtrii u prijimace 1 a u 2 vypne, kdyz prijimac 1 zacne posilat spatna data RB-20 prepne na prijimac 2 a zapne si u nej telemtrii a na prijimaci 1 vypne.
Tzn radio dostava vzdy jednu telemtrii.

_________________
OM Velox EME60, GP Citabria DLE30, SIG Hog-bipe, FrSky Taranis
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 10:56 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
To si ridi RB20, kdyz dojde k zhorseni signalu, poruse prijimace atp, v toku dat z prijimace do RB20 se zacnou objevovat chyby. RB20 toto hlida. Pokud to nastane RB20 si vybere ten prijimac ktery ma lepsi kvalitu dat.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 15:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 709
Bydliště: Vysočina
RCStudio píše:
To si ridi RB20, kdyz dojde k zhorseni signalu, poruse prijimace atp, v toku dat z prijimace do RB20 se zacnou objevovat chyby. RB20 toto hlida. Pokud to nastane RB20 si vybere ten prijimac ktery ma lepsi kvalitu dat.
Pořád v tom nevidím odpověď na co se ptá thsoft.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.04.2018 16:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Pres telemtrii, RB-10 i 20 preci posilaji informace o obou prijimacich.

Popis jednotka
1 RB1V napětí baterie 1 V
2 RB1A proud baterie 1 A
3 Rx1F 0: normální stav 1:Rx1 Failsafe
4 Rx1L 0: normální stav 1:Rx1 ztráta dat
5 Rx2F 0: normální stav 1:Rx2 Failsafe
6 Rx2L 0: normální stav 1:Rx2 ztráta dat
7 Rx1C 0: normální stav 1:Rx1 Odpojení
8 Rx2C 0: normální stav 1:Rx2 Odpojení
9 Rx1S 0: normální stav 1:Rx1 Bez signálu
10 Rx2S 0: normální stav 1:Rx2 Bez signálu
11 RB1C spotřebovaná energie z baterie 1 mAh
12 RB2C spotřebovaná energie z baterie 2 mAh
13 RB2V napětí baterie 2 V
14 RB2A proud baterie 2 A

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 602 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: vlada123 a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz