Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 83  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 29.03.2019 12:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 451
Bydliště: Trnava, SR
Jiri píše:
Jestli to nebude právě tím, že R9 neběží na 2.4GHz ale výrazně nižším kmitočtu, který na to není tak citlivý :D

@Jiri: ale ved to je kazdemu snad jasne, ze to bezi na inej frekvencii R9 vs. X-kovy prijimac, som chcel len poukazat na prakticku cast veci...ze lietam zhruba rovnaku trasu (ziadne poza bucky ddano007) a rozdiel v RSSI tam je...

_________________
H8mini+TX05,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 16:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.1.2014
Příspěvky: 1
Taranis opentx 2.1.9 telenetrie je funkční ale v companionu 2.1.9 chybí logi z varia ,ine tam su.Dobrý den tak som to nšiel,v menu telemetrie na čidlu podmenu nebolo zatržítko na log. To ti roky.


Naposledy upravil Marian3940 dne ned 07.04.2019 19:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 19:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
Zdravím pánové,
neporadí někdo jak přiřadit slovní hlášení k pravému slideru na kterém mám klapky? Hlášky mám vytvořeny ale nejsem schopen je slideru přiřadit. Mám 3 hlášky Klapky nula, Klapky 50 a Klapky 100. Speciálním funkcím rozumím a dokážu vytvořit ale už nedokáži přiřadit ke slideru.

Předem děkuji za případné nakopnutí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 19:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 45
Ahoj,najprv vytvor tri logické spínače, že ak poloha slideru je približne hodnota 0/50/100 a potom v špeciálnych funkciách prirad hlášky k logickým spínačom


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 20:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2006
Příspěvky: 556
Bydliště: Praha 8
Jaky znak je, ze hodnota je priblizne?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 20:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
Dík za nakopnutí, zatím mě podle tvého návodu funguje jen poloha Klapky 100 a někdy zabere poloha střední tedy Klapky 50. Někde bude ještě chybička. Nevím jestli dobře používám dobrou funkci u toho logického spínače tedy a=x. Mám to takto : L01 a=x kl1 0 tedy klapky na nule
Dík


Přílohy:
D536834A-8530-4C41-8445-D28DB679715A.jpeg
D536834A-8530-4C41-8445-D28DB679715A.jpeg
[ 41.49 KiB | Zobrazeno 1166 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 20:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 45
Približne by mala byť dvojvlnovka,pri takomto zadaní bere hodnotu +- nejakú odchýlku a nieje potrebné také presné nastavenie ovládača,pozri či si nepoužil ofset,nemuseli by byť hodnoty presné 0/50


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 21:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.4.2016
Příspěvky: 45
Skús zmeniť v logických spínačoch miesto vstupu kl1, použiť ovládač slider pravý


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 06.04.2019 22:06 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 3.9.2016
Příspěvky: 64
Bydliště: Brno
Zdravím tak už jsem to vyřešil.
Děkuji za nakopnutí.
Karel Brno


Přílohy:
229AAD60-A4B1-4032-8D67-BA04B3FC595B.jpeg
229AAD60-A4B1-4032-8D67-BA04B3FC595B.jpeg
[ 38.65 KiB | Zobrazeno 1082 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 07.04.2019 10:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Vytrimoval jsem vrtulník (trimy u kniplů) a pokusil jsem se přenést trimy do subtrimů. Trimy se srovnaly, ale subtrimy u cykliky se ani nehly. Je to chyba nebo vlastnost?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2019 9:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 78
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
Ahoj pánové,

mám pár dotazů ohledně FW. Zkoukl jsem kdejaké video a přečetl kde co.
Asi toho bylo na mne moc a teď vím, že nic nevím.
Potřebuji jasnou odpověď:

Jaký je rozdíl při nahrávání FW do taranise plus přes Comanion 2.2.3 s vypnutým Taranisem a druhým způsobem se zapnutým Taranisem přes trojklik s Bootloudrem ? Při prvním způsobu trvá nahrání FW cca 10s a přes Bootlouder 3s. Je to OK ?

V nastavení radia v Companionu je okénko EU. Když do zaškrknu, Companion stáhne FW bez podpory D8. Je takto stažený FW LBT ?

Jak rozpoznám LBT verzi FW od jiných?

Na strankach Frsky / https://www.frsky-rc.com/taranis-x9d-plus-2/ / je možnost stahnout :
Firmware a v další záložce Firmare - XJT.
Jaký v tom je rozdíl? Kam se to instaluje?

Taranis mi sice funguje, ale vlastně nevím proč....

Děkuji .

Zdar Supan


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2019 10:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1828
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
supan píše:
Jaký je rozdíl při nahrávání FW do taranise plus přes Comanion 2.2.3 s vypnutým Taranisem a druhým způsobem se zapnutým Taranisem přes trojklik s Bootloudrem ? Při prvním způsobu trvá nahrání FW cca 10s a přes Bootlouder 3s. Je to OK ?

Jde zapsat FW při vypnutém rádiu?
Teoreticky je to zápis přes bootloader (zapnuté rádio) nebo přímý zápis přes HW interface jednočipu (vypnuté rádio).
Ještě lze FW zapsat z SD... Podle mě jsou všechny varianty ekvivalentní. Tedy zapíše se stejná informace na stejné místo.

supan píše:
V nastavení radia v Companionu je okénko EU. Když do zaškrknu, Companion stáhne FW bez podpory D8. Je takto stažený FW LBT ?
Jak rozpoznám LBT verzi FW od jiných?

D8 je např dle https://rcstudio.cz/cs/blog/prijimace-frsky-b23.html nehomologovaný v EU. Proto asi EU zaškrtávátko a nepřítomnost párování D8 v EU verzi FW. Navíc D16 existuje ve verzi EU a nonEU. EU verze je právě ta LBT (všichni ví, že je to Listen Before Transmit, nebo tak nějak)
LBT se pozná podle toho, že je to tam napsané? Minimálně se pozná tak, že se vezme přijímač s LBT firmwarem a zkusí se napárovat.

supan píše:
Na strankach Frsky / https://www.frsky-rc.com/taranis-x9d-plus-2/ / je možnost stahnout :
Firmware a v další záložce Firmare - XJT.
Jaký v tom je rozdíl? Kam se to instaluje?

Krom FW do rádia existuje FW do vysílacího modulu. Střelím od boku: je to FW do vnitřního modulu a FW do XJT externího modulu?

supan píše:
Taranis mi sice funguje, ale vlastně nevím proč....


Myslím, že dnes už ani není moc lidí, co ví jak funguje procesor. :)

Úplně v hrubých obrysech je procesor v rádiu, kam se nahrává FW. Tento systém zpracovává vstupy z páček a přepínačů (opominu telemetrii) a komunikuje po drátech s druhým procesorem, který je ve vysílacím modulu, tam je taky FW. Vysílací (a přijímací, umí telemetrii, žejo) modul komunikuje vzduchem s dalším procesorem, který je v přijímači. Aby si všechny procesory rozuměly, musí mít odpovídající FW.

...
Tak snad jsem do toho nevnesl víc zmatku jak pořádku.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2019 11:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... lPWGYMaPww

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2019 15:05 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2010
Příspěvky: 78
Bydliště: Ostrava Poruba
Obrázky: 0
...
Tak snad jsem do toho nevnesl víc zmatku jak pořádku.[/quote]

Děkuji prikrylm za a vyjasnění. Dost mi to pomohlo. Již mi svítá:

Povelem v Companionu " zapsat FW do rádia" zapišu jen SW do bedny ne do XJT modulu.

vysílaci XJT modul ve vysilači a externí vysilaci XJT mají společný SW
název - XJTněcoDATUM.FRK

Přijímače mají každý svůj SW - X8RněcoDATUM.FRK, / mohou mít i společný např S6R a S8R /

Rádio - tedy jen bedna, mimo XJT vysiláci modul má svůj SW např : opentx-x9d+-+-luac-eu-cz-2.2.3.BIN
kde opentx znamená SW radia
x9d+ znamená pro jaké rádio
luac znamená zadanou volbu v nastavení radia v Comanionu
eu znamená zakazaní D8 ve volbě modelu , Ale vysílaci XJT to stále umí - jen se to nezobrazí v nabidce
Potud mi to je jasné, doufám. :-)

Ale tady ještě tápu:
XJT_NONEU_170317.FRK TO JE TEN SVĚTOVÝ?

XJT_EU_170317.FRK - tady to mám v Taranisu, nemá to v názvu LBT ale EU! a funguje s LBT RX z Rc studia s polepy LBT. Na stránkach Frsky u tohoto SW o LBT nepišou nic...

XJT_LBT_build151223 a toto mi taky funguje s LBT přijímači. To je jasné.

Jaký je rozdíl mezi XJT_EU_170317 a XJT_LBT_build151223? když mi oba SW ovladají LBT přijímače?


Děkuji

Supan


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2019 16:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5687
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nyni zadny.

-2015 - FCC tedy nonEU -svet
2015 - 2016 - FCC a EU - Svet a EU stal za ... (MU castecne vyuziti pasma zmena vysilaciho vykonu)
2016- FCC a LBT - oba skacou u EU LBT se pouziva technologi LBT skoky po cistych frekvencich - plny vykon
Zhruba v roce 2017 Frsky zacalo oznacovat EU nebo LBT ci EU LBT ten samy protokol tedy ten po 2016

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1236 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 83  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Alf, zdenek 304 a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz