Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 269 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 21:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
...Pro jistotu, ještě jednou a zřetelně - klonování F801 je OK, ale V8R7-II, samozřejmě v módu D8, se mně nedaří.

Čo je v súlade s dokumentáciou k MTM, F801 je aj uvedený medzi D- prijímačmi, a V8R7 medzi V-prijímačmi...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
V dokumentaci jsou příklady a nemůže to být dogma. Kompletní výčet nikdo ani nezná. Přijímač V8R7 je samozřejmě natolik výrazným zástupce té doby, že si místo v dokumentaci zaslouží. Je to typický přijímač V8. To se ale není důvod aby klonování nefungovalo s V8R7-II, protože ten protokol D8 umí. Jinými slovy - V8R7 není V8R7-II. Předpokládám, že výchozí je (i v dokumentaci) protokol. V popisu klonování se píše jasně pouze o protokolech. Pascal píše o 3 rezervovaných slotech pro protokoly (D8,D16V1,D16V2.1.0). Navíc dám víc na logickou úvahu, než na nekompletní popis, protože to snadno svede k nesprávné interpretaci. Můj jednoduchý závěr je ten, že to prostě všechny přijímače s D8 neumí a tentokrát to asi nebude chyba FrSky. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 03.07.2020 8:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Takže ak chce niekto riešiť záhadu nefungujúceho klonovania VD5M & V8R7-II, spojte sa s Pascalom:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=18583
Mňa to až natoľko netrápi, aby som sa v tom ďalej angažoval, keďže tie prijímače nepoužívam...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pát 03.07.2020 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
ddano007 píše:
...Mňa to až natoľko netrápi...
Já jsem na tom stejně. Ty přijímače jsou "ze šuplíku", používám X-ové, psal a zkoušel jsem to jen pro informaci. Pascalovi jsi to ale napsal pěkně a podle jeho odpovědi by ho to asi taky zajímalo. Už kvůli němu bych se do toho možná i zapojil ale jak jsem už psal, stěhuji se na léto "do lesů" a k internetu se dostanu na chvíli a občas. (Angličtina je navíc mým slabým článkem.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: sob 04.07.2020 21:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Páni, takže Pascal zverejnil fix, už to vraj ide naklonovať ( len si to musíte sami skompilovať )...
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=18622

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020 20:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2577
Bydliště: Zavar, SK
Vyšla nová verzia FW 1.3.1.36, je tam už aj ten fix D8 klonovania, netreba kompilovať, stačí stiahnuť a nahrať...

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020 21:21 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 60
Bydliště: Kolín
Zdravím pánové, celé odpoledne se snažím naklonovat X4R (v bílém obale)nabindovaný na X9D-E na druhý vysílač (X9D+). Oba mají FW 2.3.5. Na plusku je MTM iRangeX s posledním FW multi-stm-opentx-aetr-inv-v1.3.1.36. Neukazuje mi to protokol FrSky X jen FrSky , FrSky RX a FrSky X2. nabindovat to jde jen na FrSky LTB(EU) a LTB 8ch. Otázka je co je špatně ,že se neukazuje protokol X. A jak postupovat dál. FW jsem několikrát nahrával i na vymazaný MTM. vždy to hlásilo úspěšný zápis.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020 21:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
ddano007 píše:
Vyšla nová verzia FW 1.3.1.36, je tam už aj ten fix D8 klonovania, netreba kompilovať, stačí stiahnuť a nahrať...
Napíšu podezření na chybu, potom vás nechá člověk tři dni bez dozoru a takový pokrok. :D Zkusit to ale můžu až zítra k večeru....

A pro Martin72 - musíš mít OTX 2.3.9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 07.07.2020 0:35 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 60
Bydliště: Kolín
Tak jsem na X9D+ dal 2.3.9. A protokol FrSkyX tam stále není , ale přibyla tam možnost klonovat ve FrSky D8 a D16. jenže přijímač nespáruji v D16, ale jen v LBT(EU) takže klonovaní zase nějak nejde. Neměla by být 2.3.9 i na E-čku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 07.07.2020 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
ellet píše:
...Zkusit to ale můžu až zítra k večeru....
Tak už to opravdu funguje i s přijímačem V8R7-ii. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 07.07.2020 20:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Martin72 píše:
... protokol FrSkyX tam stále není ...
FrSkyX tam opravdu nemá nikdo, chce to číst pokyny...
Nepíšeš jaký fw máš v přijímači (ACCST V1 nebo ACCST V2 ?)
Takže stručně popis pro ACCST V1 D16 (včetně LBT):
- Spáruj přijímač s TX1 a do TX2 vlož MTM
- Na modulu zvol FrSkyRX - Clone TX
- Zapni Párování na TX1 i TX2 a počkej až se to spáruje (MTM přestane pískat)
- Vypni TX1 a na modulu v TX2 zvol FrSky - D16Cloned
- Zapni přijímač a bude to fungovat (jestli jsem na něco nezapomněl)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: úte 07.07.2020 21:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1759
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak hlásím, že nový FW (1.3.1.36) v multimodulu už "klonuje" i D8 (konkrétně VD5M). Vyzkoušeno i venku a bez problémů.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 09.07.2020 20:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 60
Bydliště: Kolín
Děkuji za radu, vše funguje.Tak to zrovna teď nevím jaká verze FW tam je , ale stáhnul jsem si poslední verzi pro ACCST (v2.1.0)pro všechno co je doma, tak to flešnu.
Jinak bych asi musel vyměnit oba TX za nové s ACCESS a přehodit starou X4R za RX4R s novým FW.
Jen ještě doplním, že musí být na obou TX stejné číslo přijímače


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 13.07.2020 16:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
Martin72 píše:
..Jen ještě doplním, že musí být na obou TX stejné číslo přijímače
Tak ještě k číslování.
Dejme tomu, že máš na vysílači 10 modelů a každý model má svůj přijímač se svým číslem. Pokud uděláš klonování s kterýmkoliv přijímačem (samozřejmě použiješ stejné číslo), budou po přiřazení správného čísla na modulu fungovat všechny přijímače. To platí pro ACCST V1 i pro ACCST V2. Stačí tedy (pro stejný vysílač) provést jedno klonování v ACCST V1 a jedno klonování v ACCST V2. Neplatí to ale pro režim D8, protože tam není (v origo FrSky) číslo přijímače použito.
Poskytuje to mnoho výhod, ale taky trochu nebezpečí...
Takže, když použiješ na MTM (D16Cloned) jiné číslo přijímače, bude to fungovat s přijímačem stejného čísla na vysílači, pokud takový přijímač existuje. A pokud neexistuje, měl by fungovat i při dodatečném spárování s původním vysílačem. Prostě kouzla...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 269 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: juraj.jurej a 20 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz