Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 10:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19316
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
zdzd píše:
....O co je 2,4 spolehlivější na přenosu, o to je háklivější na instalaci. .....

No asi jak ktery, pripada mi to ze cim chytrejsi system, tim vic choulostivejsi...
ASSANa jsem nedokazal premluvit k resetu nebo jine cunarne, ani kdyz jsem treba oboustrankou prilepil pidiprijimac na bok pidiserva... Ani silne zadratovani u EPP dvoumotora, kde neni moc mista, se neprojevilo nijak negativne.
Samozrejme - pokud neni antena, pak nepomuze ani svecena voda, ba ani Futaba... :-D Ale to uz neni o systemu, to je o cloveku.
Taky nevim, co by to bylo za konektory, ze by se samy rozpojily, leda v nejakym spalovacim vibratoru...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 10:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10983
Bydliště: Břeclav
jyrry píše:
zdzd píše:
....O co je 2,4 spolehlivější na přenosu, o to je háklivější na instalaci. .....

No asi jak ktery, pripada mi to ze cim chytrejsi system, tim vic choulostivejsi...
ASSANa jsem nedokazal premluvit k resetu nebo jine cunarne, ani kdyz jsem treba oboustrankou prilepil pidiprijimac na bok pidiserva... Ani silne zadratovani u EPP dvoumotora, kde neni moc mista, se neprojevilo nijak negativne.
Samozrejme - pokud neni antena, pak nepomuze ani svecena voda, ba ani Futaba... :-D Ale to uz neni o systemu, to je o cloveku.
Taky nevim, co by to bylo za konektory, ze by se samy rozpojily, leda v nejakym spalovacim vibratoru...


Každý systém přinutíš k resetu, stačí když na 1A BEC pověsíš osm digi serv a začneš divoce páčkovat. Upečeš BEC a na systému přenusu pak už vůbec nezáleží. RX na 2,4 mají větší spotřebu, tudíž BEC více zatěžují a mají procesor, tudíž jsou na bordel v napájení citlivější. Proto jsou v tomto smyslu méně blbuvzdorné než RX na MHz. Některé z nich jsou blbuvzdornější, jiné ne. Obecně mi přide, že nejraplovatější je v tomto smyslu Spektrum.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 10:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19316
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
zdzd píše:
... stačí když na 1A BEC pověsíš osm digi serv a začneš divoce páčkovat......

no vzdyt pisu ze to je o lidech... :-)
Kazdy RC modelar by mel prokazat znalosti elektro alespon v rozsahu ucebnic 8. a 9. tridy zakladni skoly... Pak by mu taky doslo, proc treba kabel k pracce neni tak tenkej jako k lampicce, proc mikrovlnce nestaci 2 plochy baterky... a tak... :-D

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 11:08 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 4749
Bydliště: Brno, CZ
Blog: Zobrazit blog (4)
jyrry píše:
no vzdyt pisu ze to je o lidech... :-)
Kazdy RC modelar by mel prokazat znalosti elektro alespon v rozsahu ucebnic 8. a 9. tridy zakladni skoly... Pak by mu taky doslo, proc treba kabel k pracce neni tak tenkej jako k lampicce, proc mikrovlnce nestaci 2 plochy baterky... a tak... :-D

Me mikrovlnce Spektrum staci 4 tuzkovky, ale neupecu s ni bohuzel ani parek :mrgreen: Mozna kdybych k ni dal zrcatko... :D
Bohuzel je pravda, ze dnes proste nejsi nuceny znat elementarni zaklady a z toho pak prameni spousta (ne prilis) vtipnych situaci.

_________________
Tom


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 11:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2010
Příspěvky: 671
Bydliště: občas Pelhřimov, Vysočina, pak Rudná, Berounsko
Obrázky: 5
jyrry píše:
zdzd píše:
....O co je 2,4 spolehlivější na přenosu, o to je háklivější na instalaci. .....


Taky nevim, co by to bylo za konektory, ze by se samy rozpojily, leda v nejakym spalovacim vibratoru...


Ty konektory jsou nový, držeju supr, ale vibrace jsou vibrace. Chci si bejt jistej... Uz jsem to sem nekolikrat psal...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 11:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 16.11.2010
Příspěvky: 671
Bydliště: občas Pelhřimov, Vysočina, pak Rudná, Berounsko
Obrázky: 5
Jinak ty nápady s mikrovlkou, zrcatkem a parkama v kombinaci s 2,4gHz, to se mi líbí :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 12:31 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 9423
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 295
Blog: Zobrazit blog (3)
Pevná niť kolem přijímače a zajistit izolepu, aby nit nespadla.

Pohoda. možná je to jen o "pocitu", ale je to hned hotové.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 12:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.3.2010
Příspěvky: 429
Bydliště: near Brno
Obrázky: 0
TomasC píše:
Pevná niť kolem přijímače a zajistit izolepu, aby nit nespadla.

Pohoda. možná je to jen o "pocitu", ale je to hned hotové.

Tome, není to jenom o pocitu...taky to zajišťuju izolepou. A dá mě dost práce to rozebrat, pokud je k tomu důvod...je to fakt jednoduchý a spolehlivý.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 14:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4375
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
Používání 2,4GHz je výborné a doporučuji ho. Alespoň mám možnost koupit za hubičku 35MHz přijímače, které pak noví majitelé prodávají. :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.11.2011 14:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 397
Já jsem pojistil konektory kouskem pružného EPP. je to jednoduché, snadno "manipulovatelné " a dlouhodobě funkční. Foto Piper vlečná, ZDZ 80 RV -J, 3300mm, 15 kg. Přijímač je rovněž v rámečku z EPP, chlazení shora i zdola. Pohoda.


Přílohy:
Snímek 354.jpg
Snímek 354.jpg
[ 81.65 KiB | Zobrazeno 658 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2011 21:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: Dobroměřice okr. Louny
Obrázky: 3
zdzd píše:
Podle mých pozorování se na 2,4MHz padá více, jak na 35MHz. Ne sice na rušení, ale na zprasenou instalaci, slabé BEC, resety RX a podobně.

O co je 2,4 spolehlivější na přenosu, o to je háklivější na instalaci. A protože lide jsou čuňátka, která např. nezajistí konektory, spadnou stejně...

P.S. navíc jsou i možnosti z kombinací. Kámoš měl desítky let dvouplošníka, otloukánka. Už ho nemá. Pořídil rádio s výměnnými moduly na 35 i 2,4. V cennějších modelech vyměnil 35 za 2,4. A pak toho dvouplošníka na 35MHz rozfláknul, protože v TX sice modul vyměnil, ale anténu nenašrouboval.



Tak tak to znám taky EPPčka lítá kámoš na 35 a na spalováky to přendavá na 2.4 a je to čtrnáct dní že právě tu anténu na vysílačce jaksi v zápalu boje nenašrouboval a i když má všechno pečlivě zajištěný tak to fungovalo jenom než se to zvedlo.Pak už byla jenom neřízená akrobacie a pád.Hlavně když to nikomu nic neprovede není nad to když je všechno pořádně pojištěný ať už po elektr. stránce tak po mechanický.

_________________
Katana50 rozpětí1350mm délka1270mm váha3.0kg motor PH 8.5ccm,Swallow-90 rozpětí1680mm


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 20.11.2011 23:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.3.2010
Příspěvky: 426
Bydliště: Mýtna LC
Ahoj. Ja to robím takto:
http://imageshack.us/photo/my-images/33/obrzok.jpg/

Príchytky robím z pravouhlých plastových krabičiek (napr obal z väčšieho relé, ale dá sa použiť hocijaká čo má prevouhlé steny). Celé to potom stiahnem sťahovacou páskou.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.02.2019 19:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.10.2009
Příspěvky: 2483
Bydliště: Praha
Obrázky: 0
Pokusím se oživit toto vlákno otázkou. :-)

"Slyšel" jsem o nějakém pouzdře pro zajištění konektorů v přijímači. Viděl to už někdo? Já o tom fakt jenom slyšel.

Dííííky

OK

_________________
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.02.2019 21:35 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 16.2.2011
Příspěvky: 66
Bydliště: opava
Zdar,
Slyšel jsem :-) a dokonce ho mám .. můj první 3D projekt .. začátky jsou těžké takže tiskárna ani model není moje práce .. "díky Luboši" ale je to cesta jak řešit nejen tento problém .. chystám se 3D tisk ovládnout taky ... v mých helinách je věřte mi vibrací přes veškerou moji snahu víc než bych chtěl .. hlavně ten spalovák .. to je dílo .. takže myslím že to není zdravé podceňovat.

Zdraví
R

_________________
RP

Trex 600 benzín - Airwolf - černý , Trex 450 Airwolf - modrý, Trex 450 Hughes 500 Breitling


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz