Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: úte 23.12.2014 10:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Nemam merak ESR :cry: mohl bych to zkusit oscikem, ale zase nemam generator funkci :D (potreboval bych 200kHz obdelnik) Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: úte 23.12.2014 13:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17323
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ono těch 12uF stejně není nic co by mohlo v daném případě dostatečně fungovat, nech to být...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: sob 31.01.2015 14:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17323
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
... abych nezakládal nové téma, toto je asi nejpříhodnější...

Narazil jsem na zajímavost u reglu YEP 90A. Potřeboval jsem testnout zvukový modul v éru, kde je kanálem plynu ovládaný jak regl tak ten soundmodul. Vytáhnul jsem si jen příslušný kabel z rozvodné desky, napojil ho na servotester a ten na přijímačové baterky (4s NiMh). Odpojovat servokabel reglu by znamenalo odmontovat motorovou gondolu (tam se kabel větví do modulu a do reglu), to se mi moc nechtělo.
První zajímavost - regl poctivě odpípal (slabě ale přece) úvodní sekvenci včetně počtu článků 6s, kterými jej jinak v éru napájím. Dobrá, asi si pamatuje poslední stav.
Druhá, zajímavější zajímavost (proto to sem píšu) - při přidání plynu se rozeběhl zvukový modul (to jsem čekal) ale taky se rozeběhl motor - na malinké točky ale přece jen se rozeběhl! To jsem tedy nečekal.
Teď mi leží v hlavě kudy do silové části reglu může prosakovat napájení z BECu...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 1:08 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5527
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Koukam ze se tu kouzli vic nez dost lepsi nazyvat vyYep

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 8:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17323
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ale ne...
Že mně to nenapadlo hned - proniká to přece ochrannou diodou spínaného BECu (a tlumivkou), tedy žádná vyYEPáfka toho YEPu... :mrgreen:
Skoro bych si vsadil že tohle udělá i zázračný regl made in USA se spínaným BECem nebo třeba vzor pro YEP - YGE :-P

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 16:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 824
Bydliště: Dobruška
Když na YEP40 (jeho BEC) napojím přijímač a 8 serv KST, zvládne to?
Ptám se proto, že původně jsem chtěl regl od Graupnera, ale ten uvádí pro BEC jenom 2, nebo 3A. YEP píše 5A.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 01.02.2015 19:24 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17323
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Na tohle neodpovím, tím si nejsem jistý. On ten jeho BEC má svá specifika - viz. tohle vlákno...
Kdybych to řešil já, udělal bych si pár testů... ale 8 serv bych řekl že je moc.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: úte 03.02.2015 20:50 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 24
Bydliště: Č.Budějovice
Nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady...

Zkoušeli jste někdo připojit k regulátoru YEP 100A buffer pack?
K regulátorům YGE by to dle manuálu jít mělo.
Díky.

_________________
Tanga-E, MiniCorado-E, Bravo F3K, Mustang


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: pát 24.07.2015 23:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2011
Příspěvky: 1590
Kluci, používat BEC u yep 80A ANO/NE? Bude napájet pouze 3 analogová serva. Mám doma ještě dva kusy yep 60A a BECy fungují spolehlivě. Po přečtení této diskuze jsem ale trochu znejistil...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: sob 25.07.2015 20:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1153
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Zba píše:
Kluci, používat BEC u yep 80A ANO/NE? Bude napájet pouze 3 analogová serva. Mám doma ještě dva kusy yep 60A a BECy fungují spolehlivě. Po přečtení této diskuze jsem ale trochu znejistil...
Kolega a já ho máme v pětistovce vrťasu. Honíme čtyři digitály Henge. Brácha ho má ve Flopu XL - pět digitálů. Zatím se žádný problém nevyskytnul. Všichni používáme kondík.
Ani Spirit mi při BEC testu nenaznačil nějaký problém.

To jsou naše zkušenosti ale rozhodnutí je na tobě. :)

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2015 11:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2011
Příspěvky: 1590
Citace:
Kolega a já ho máme v pětistovce vrťasu. Honíme čtyři digitály Henge. Brácha ho má ve Flopu XL - pět digitálů. Zatím se žádný problém nevyskytnul. Všichni používáme kondík.
Ani Spirit mi při BEC testu nenaznačil nějaký problém.

To jsou naše zkušenosti ale rozhodnutí je na tobě. :)

Asi to risknu bez nějakých úprav atd.Přeci jenom je to takový čínský high-end, tak snad to bude fungovat.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2015 11:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1825
Bydliště: Nitra Slovensko
Asi to risknu bez nějakých úprav atd.Přeci jenom je to takový čínský high-end, tak snad to bude fungovat.

Samozrejme nieje sa čoho báť. Já YEP používam bežne a bez problémov. (max pridať ten kondík)
Kúp si ale aj prog. kartu, lebo bez nej to asi nenaprogramuješ a budeš spokojný.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2015 13:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2011
Příspěvky: 1590
Jsem nenarocny uzivatel. Vsechny yepy jsem vzdycky napipal bez karty, pomoci plynu. Tento jsem zvladnul take...
O kondiku si mohu nechat zdat. Vubec nevim co, kam, proc, kudy :oops:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2015 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1825
Bydliště: Nitra Slovensko
Zba píše:
Jsem nenarocny uzivatel. Vsechny yepy jsem vzdycky napipal bez karty, pomoci plynu. Tento jsem zvladnul take...
O kondiku si mohu nechat zdat. Vubec nevim co, kam, proc, kudy :oops:


napr. :
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ector.html
A zapojiť do ľubovolného volného kanálu na prijímači. (prípadne cez Y kábel)
Prečo? Kôli stabilizácii BEC. (prúdovým špičkám)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: BEC reglu YEP 60A
PříspěvekNapsal: ned 02.08.2015 16:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2011
Příspěvky: 1590
Citace:
napr. :
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ector.html
A zapojiť do ľubovolného volného kanálu na prijímači. (prípadne cez Y kábel)
Prečo? Kôli stabilizácii BEC. (prúdovým špičkám)

Letam 3S a 4S, takze ten z odkazu asi ne. Koupim tady nejaky v elektru. Kapacitu kolem 3300uF a kolik V?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz