Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Měkké ohebné kabely/dráty/vodiče
PříspěvekNapsal: úte 27.03.2018 23:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 527
Bydliště: Brno
Kde berete kabely, když potřebujete odněkud někam dovést nějaké napájení nebo signál? Já mám plnou bednu všelijakých drátů, dvojlinek a vícelinek, a je to všechno nějaké takové tvrdé, špatně se s tím pracuje. Dráty a vícelinky z GME zas mají brutálně tlustou izolaci, zabírá to zbytečně moc místa. Až jsem si koupil na ebay balík padesáticentimetrových prodlužek k servům - to je tak ohebné a přizpůsobivé, že nic podobně dobrého ve své bedně nemám. A přitom tloušťka vodiče není od pohledu nijak ošizená. Sice mi přijde škoda ty prodlužky rozstřihávat jen kvůli materiálu kabelu, ale tak za ty prachy ...

No ale přece - dá se někde tady něco takového koupit jako vícežilový kabel v metráži? AWG-22 až AWG-26, ale co nejvíc měkké a ohebné.

_________________
Sky Surfer 1400, FT Mini Arrow, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 0:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 101
Obrázky: 2
pokud se ti líbí servokabel tak na ebay aliexpres jej běžně koupíš jako metráž
jinak skoč do modelářské prodejny a nabídnou ti v metráži opět servokabel v minimálně třech "tloušťkách" a i v kroucené nebo lepené variantě :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 1:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5974
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ty kroucený z modelářských prodejen maj silikonovou izolaci, která je mnohem měkčí než na lepenejch servokabelech. Jsou taky mnohem ohebnější, protože jsou z podstatně víc vláken v jedné žíle, než ty lepený. Silikonová izolace vydrží skoro dvojnásobnou teplotu než na lepeným kabelu ale bacha, je mechanicky míň odolná, pokud by ti kabel vibroval na hraně plechu za chvíli se prořízne. Na nějaký rozvody kde nezáleží na ohebnosti si můžeš koupit vodič (lanko) CYA od průřezu 0.35, 0.75, 1, 1.5, 2.5, 4, 6, 10 ....mm2 několika barev v každým lepším obchodě s elektroinstalačním materiálem pro elektrikáře.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 8:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5077
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
beru licny se silikonovou izolaci prislusneho prumeru podle toho kde je najdu a kde zrovna neco beru - vetsinou Horejsi nebo HobbyKing

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 11:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.5.2005
Příspěvky: 554
Bydliště: Žatec
Zdravím, třeba tady https://www.aliexpress.com/af/Twisted-- ... ,200003078 Hezký den Jos


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 13:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 3.11.2008
Příspěvky: 421
Bydliště: Znojmo
Nejde o měkké ohebné, ale přesto se podělím o vodiče, co mi dělají radost :)

Lanka Cu s teflonovou izolací

Mají je už od 1mm celkového průměru. Používám je na různý blbiny kolem Arduina, dají se pěkně natvarovat a a teflonová izolace vydrží opravdu hodně - nerozteče se při pájení.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 14:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5077
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
pouzivam taky teflonove ale jen tam kde chci mensi prumer - https://hobbyking.com/en_us/turnigy-hig ... m-red.html

Jedina nevyhoda ze se s tim musi pracovat s lupou na hlave :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 18:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 354
já kupoval tady, ale vícebarevný v pásu (flat ribbon wire) a v siliconu jsem neviděl

https://www.aliexpress.com/store/group/ ... h_sort&g=y


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.03.2018 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 5974
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Amper píše:
pouzivam taky teflonove ale jen tam kde chci mensi prumer - https://hobbyking.com/en_us/turnigy-hig ... m-red.html

Ampére, ta teflonová izolace je na jádro ovíjená a nebo je to "hadička" Ty ovíjený jsem kdysi dostal od kluků ze speciálu, jak jinak než zelený. :wink: Dokonce to snad za bolševika dělalo nějaký Kablo.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 8:06 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5077
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Vytahl jsem mikroskop a vyfotil. Je to hadicka. Koukni na fotku. Jo a ta spicka je konec spendliku Modela. To jen pro predstavu :-D

Příloha:
WIN_20180329_08_06_08_Pro.jpg
WIN_20180329_08_06_08_Pro.jpg [ 79.76 KiB | Zobrazeno 592 krát ]


Příloha:
WIN_20180329_08_08_06_Pro.jpg
WIN_20180329_08_08_06_Pro.jpg [ 107.43 KiB | Zobrazeno 592 krát ]

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 19:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1646
Bydliště: Havířov
I káblíky se silikonovou izolací se dají běžně koupit třeba v GES apod. Jsou ale dražší než klasické káblíky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz