Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 94  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2012 11:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
midolek píše:
Drondys:
Všechny výše zmíněné postupy jsem provedl a ejhle ONO to funguje. Kde byla chyba jsem nebyl schopný zjistit, jelikož jsem všechny úkony prováděl najednou.

Nicméně mám připomínky ke kvalitě připájených vodičů k modulu. Jeden vodič k přepínači byl na desce připájen jen na jediném vlásku, který bz při neším ohybu hned upadl (nejspíš v Číně špatně odizolovali a pak ledabyle napájeli).
Ke všemu jsem našel jeden někdy vodivý studeňák.

Všechny spoje pájené spoje jsem raději znovu přepájel-doporučuju to i ostatním. Ani nevím čím ty dráty pájej- musel jsem na pájce hoodně přidat teplotu aby čínský cín povolil. Samotný modul je osazen strojově takže k němu nic nemám.

Jak jsem zmiňoval problém, kde jsem se nemohl dostat v Open9x do telemetrie tak jsem znovu přeflashoval a už to jde jak má. Nejspíš jsem v noci rozespalý udělal v Companion nějakou botu.

Každopádně díky za věcné a účelné rady

No tak sláva, že už to funguje. Možná ty předchozí problémy měl na svědomí ten studeňák jak zmiňuješ. Pokud jde o ten cín nejspíš šlo o bezolovnatý cín, který vyžaduje vyšší teplotu při pájení než běžný olovnatý, který jinak asi obvykle používáš.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 10.11.2012 20:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
zkoušel jsem dnes dosah Frskye. Bohužel má dosah ve volném prostoru cca 60m.
Jinak úroveň signálu klesne pod 50% když zalezu za barák.
Zkusil jsem zaměnit originalni anténu za antenu od routeru a sila signalu je porad stejna. Promeril jsem privodni koax k antene - je vodivy.
Zkusil jsem na Frsky modulu zapnout režim testovaní rozsahu. Dle návodu by měla úroveň signálu spadnout na úroveň 1/30 oproti normálnímu režimu
U TX ne nezměnila úroveň signálu v rezimu "Range test" vůbec a RX "klesla asi jen o 1/3.

Pokud je přímá vzdálenost mezi Tx a Rx cca 30m jsou hodnoty signálu"

- normální režim : TX=68% RX=62%
- range test režim (testovaní rozsahu): TX=67% RX=37%

Kde může být zakopaný pes ??


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 10.11.2012 21:45 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5671
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Mas RSSI kdyz ses blizko RX na par metru jen lehce pres 60?

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2012 1:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
midolek píše:
zkoušel jsem dnes dosah Frskye. Bohužel má dosah ve volném prostoru cca 60m.

Jinak úroveň signálu klesne pod 50% když zalezu za barák.
Zkusil jsem zaměnit originalni anténu za antenu od routeru a sila signalu je porad stejna. Promeril jsem privodni koax k antene - je vodivy.

Kde může být zakopaný pes ??

Dosah spojení FrSky VF modul/přijímač bez překážek ve volném prostoru je běžně okolo 1 km i více u přijímačů s plným dosahem tj. u těch FrSky přijímačů, které mají v popisu uvedeno "full range". S mini přijímačem VD5M, který je vhodný jen do malých modelů na krátké vzdálenosti je dosah podstatně kratší, údajně jen cca 90 metrů tj. okolo 300 stop (v popisu je mylně uvedeno 300 metrů).

Přes zdi je dosah obecně malý třeba jen několik desítek metrů. Je třeba si uvědomit, že RC v pásmech 2,4Ghz nejsou obecně vhodné na delší dosah přes pevné překážky jako jsou zdi apod.

Mimochodem také doporučuji k přečtení článek o vhodné poloze antény vůči modelu viz tento odkaz, protože i správná poloha antény ovlivňuje dosah (špička antény by neměla mířit na model).

Pokud je dosah bez překážek ve volném prostoru jen cca 60 m jak zmiňuješ a testoval jsi to s některým z FrSky přijímačů deklarovaných jako "full range" pak je zřejmě něco poškozené v koncovém vysílacím stupni VF modulu. Doporučuji ještě prohlédnout pod lupou místo okolo konektoru na plošňáku VF modulu zda tam někde nebude patrné nějaké viditelné poškození. Pokud nic nenajdeš pak asi nezbude než koupit nový modul a tento prostě odepsat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2012 11:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
Drondys píše:
Pokud je dosah bez překážek ve volném prostoru jen cca 60 m jak zmiňuješ a testoval jsi to s některým z FrSky přijímačů deklarovaných jako "full range" pak je zřejmě něco poškozené v koncovém vysílacím stupni VF modulu.


Koupím ještě koax kabel odkaz, zkusím zaměnit za originál. Pokud už ani toto nepomůže, objednám nový modul.
Konektor na desce jsem propájel částečně-jen kostru. "Caplík" uprostřed konektoru má pájecí nožičku vyvedenou mezi tělo konektoru a mikroskopickou součástku, kde mezera mezi nima je tak 1/2mm a s pájecím hrotem nemám šanci mezi samotný součástky se dostat.
Důkladným prozkoumáním velkou lupou jsem na desce jsem žádný poškození nenašel.
Je to hold jen elektronika (čínská). Tohle je už čtvrtý zmetek v řadě co mi došel z HK (program karta,Plush regl, NTM motor bez ložiska). :?

EDIT:
Nový koax (U.FL-RSMA) ani jiné výkonnější antény nepomohly: na obrázku zleva:
-originální přiložená u FrSky modulu 2dBi,
- Linksys 5dBi
- největší TP-Link 8dBi(kdybych věděl,že je tak obrovská mrcha tak bych ji neobjednával).
Rozdíl oproti nejméně výkonné a nejsilnější anténě je zanedbatelný. Dosah byl jen o max 5m větší. Chyba tudíž někde na modulu (nutná výměna) :|
Obrázek


Naposledy upravil midolek dne úte 13.11.2012 21:27, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2012 17:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
Chalani, poraďtě jak zapojit v T9x současně Frsky DIY a originalní FlySky modul. Vím, že je to takové neelegantní řešení (mít oba dva moduly all in one),ale mám doma vrtulníčky, které fungují na starý flysky a nechce se mi jich zbavovat. Ke všemu mám teď problém se signálem u Frsky modulu, tak by stačilo v případě nouze použít staré Flysky přijímače, přepnou a dále lítat.
Napadla mě myšlenka zrealizovat na přepínač...je to možné ?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2012 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
midolek píše:
Chalani, poraďtě jak zapojit v T9x současně Frsky DIY a originalní FlySky modul. Vím, že je to takové neelegantní řešení (mít oba dva moduly all in one),ale mám doma vrtulníčky, které fungují na starý flysky a nechce se mi jich zbavovat. Ke všemu mám teď problém se signálem u Frsky modulu, tak by stačilo v případě nouze použít staré Flysky přijímače, přepnou a dále lítat. Napadla mě myšlenka zrealizovat na přepínač...je to možné ?

Ano je to možné. Řešení zapojení kombinace dvou modulů tj. FrSky i FlySky s přepínačem máš i se schématem zapojení již uvedeno v jiném tématu viz tento odkaz. Podle toho bys to měl dát dohromady.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2012 20:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2011
Příspěvky: 224
Bydliště: Praha 5 - Radotín
pořád řeším problém z dosahem Frsky modulu. Anténa + koax vyměněný tudíž problém je někde v modulu. Samotný modul "funguje" jen má malý dosah (60m ve volným prostoru). Některé možno pajitelné spoje jsem mikropájkou přepájel kdyby náhodou byl nějaký "studeňák". Nejsem si teď jistej jestli spoj u U.FL konektoru viz obrázek byl vodivě spojený nebo má být mezera. Ani nevím jak to bylo před pájím (možná jsem pokonil já, možná od výroby, možná je chyba úplně někde jinde). Nemáte někdo možnost kouknout se na DIY modul jestli máte spojeno či rozpojeno ?

Obrázek


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15.11.2012 21:10 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2006
Příspěvky: 177
Bydliště: Trnava
Obrázky: 11
midolek píše:
Nemáte někdo možnost kouknout se na DIY modul jestli máte spojeno či rozpojeno ?


Možno by ti pomohlo toto. Inak ja tam mám priletovaný káblik na anténu napriamo a môžem potvrdiť, že to je prepojené. Len ti to nedokážem nafotiť, nakoľko to mám fixnuté tavným lepidlom aby sa mi ten káblik náhodou neurval.

_________________
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.11.2012 20:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.8.2007
Příspěvky: 8609
Dival sem se do meho Frsky modulu a mam to tam podobne. Dva pajeci body vedle sebe, na jednom konci SMD kondik a na druhem zacina stredni privod koax konektoru. Mezi obema body je videt plosny spoj pod lakem. U tebe to jiste bude stejne, vsak zkus tenkymi hroty mezi sebou ty dva body promerit, jestli maji nulovy odpor. Nak


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 28.11.2012 0:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Ahoj kluci, je možné u teplotního senzoru FrSky TEMS-01 odstranit smrštovací bužírku na čidle a to pak vložit přes teplovodivou pastu do žebrování chladiče regulátoru? Myslím, že by se tak zvýšila přesnost, ale hlavně snížila setrvačnost měření. Nevím ale jestli nemusí být čidlo elektrický izolované. Díky za radu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2012 1:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Možeš to vytiahnuť z tej priesvitnej bužírky ale tu modrú na prívodných kontaktoch nechaj aby sa ti neskratovali na rebrách regulátora


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2012 2:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 27.1.2012
Příspěvky: 479
Bydliště: Kousek od Brna
Super díky, čidlo už je mezi žebry tak uvidím jak to bude fungovat. Teplovodnou pastu jsem nakonec nedal. Čidlo dost těsně zapadlo do mezery.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 01.12.2012 18:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.7.2012
Příspěvky: 124
Mohli by ste mi prosim vas poradit ako nadstavit Frsky telemetriu v radiu ?Teda konkretne by som potreboval nejake info ohladne varia ako sa to ma nadstavit aby to spravne pípalo v navode sa pise nieco o limitoch ako to ma byt spravne nadstavene .Mam prijimac D4R-II ,ako mam nadstvit vstupy AD1 a AD2 .AD1 asi nie je vyvedeny a neda sa nan nic napojit co vlastne mera/napatie na prijimaci?/ Ja mam na vysielacke iba nuly .To by bolo na zaciatok asi vsetko az sa rozkukam tak tych otazok bude asi viac :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 02.12.2012 17:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.9.2012
Příspěvky: 771
Měl bych dotaz. Pokud mam T9x s původním FW s "nacvaknutým" DJT modulem a koupím telemetrický přijímač, je nutné nějak nastavovat ten modul, aby telemetrie "něco dělala". Jde mi o to, že teď po telemetrii netoužím, v daném letadle ji nevyužiji, ale do budoucna ji určitě plánuji. Proto beru telemetrický přijímač. Na druhou stranu nechci, aby mi modul zběsile pípal a varoval mě na nějaké hodnoty (signál, napětí), které nemám bez kabelu možnost ovlivnit. Prostě a jednoduše, jak se bude chovat nenastavený DJT modul s telemetrickým přijímačem?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 94  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz