px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 336 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: stř 05.10.2016 23:47 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 17.12.2008
Příspěvky: 3627
Bydliště: Bohumileč 15
Obrázky: 0
Michal1PA píše:
Ak použiješ Y kábel, na jedno servo treba dat reverz
alebo na jednom serve treba prerobiť šachtu
aby boli servá uložené zrkadlovo, to je páčkami od seba
alebo páčkami k sebe.
Michal



Bavime sa furt o klapkach , lebo o kridelkach? To co pises plati pre kridelka a Y kabel. U klapiek, pri pouziti Y kablu nemozu byt serva zrkadlovo namontovane. :!:

veka1


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 0:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 507
já jsem servo klapek pro použití na Y kabelu přepájel na obrácený chod podle
https://www.youtube.com/watch?v=4n1ec2w21pA

další možnost je
- přeřezat šachtu
- použít solo kanál
- použít reversovač


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 10:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 177
Bydliště: SR
Prepáčte za omyl, veka má pravdu
na FC sú servá umiestnené zrkadlovo a musia sa dať jednako
ak použijeme Y kábel.
Ja som servo prepájkoval ako píše, skybreaker.
Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 10:24 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Mno já jsem si vyrobil dva Y kabely (otázka asi 10 mint), jeden delší (pro křidélka) a jeden kratší (pro klapky) a pak jsem přepájel servo aby šlo reverzně (opět max 10 minut práce). Všechno jsem to propojil a šlape to jako po másle. Večer jsem slepil půlky trupu k sobě, což šlo jendoduše akorát jsem udělal chybu a jak jsem to k sobě přitlačil tak jsem to hned přestříkl aktivátorem aby to drželo, nicméně tím jak mi trochu lepidla vylezlo ze spár tak tam vznikly boule lepidla (takové kapky a sem tam boule), měl jsem to nejdříve setřít a pak přestříknout. Nicméně trocha broušení a hraní si se zalamovákem to napravila, takže nakonec ok :-) Jen mám ještě dotaz, tu spodní díru v trupu nějak zalepujete? Jestli to dobře chápu je tam kvůli proudění vzduchu a chlazení reglu a motoru??? Tak trošku se bojím aby mi skrz ní nevypadávaly věci jako přijímač, baterka a podobně...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 10:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
Tu spodní díru nech určitě otevřenou!

Komponenty musíš mít samozřejmě dobře připevněné, pak Ti nic vypadávat nebude.

K tomu lepení trupu - už je sice pozdě, ale spíše rada do budoucna. Mi se osvědčilo tyhle velké plochy lepit např. Purexem. Schne dlouho, takže mám čas na případnou opravu slícování. Purex dost vypěňuje, ale to se dá pořešit maskovací páskou.

Pozor, až budeš lepit směrovku - to určitě nedělej vteříňákem, mohl by se "chytit" dříve, než ji stihneš ustavit do správné polohy . . .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 10:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
No lepím to sice vteřínákem, tím od Multiplexu (Zacki nebo jak se to jmenuje) ale usadit to celkem šlo, myslím že i tu výškovku zvládnu, akorát musím ty spoje utřít než to šplíchnu aktivátorem. Ale díky za radu, je pravda že směrovka se tam asi bude strkat blběprotože se člověk bude muset trefit dole i nahoře, no uvidím, nacvičím to nasucho a kdyby to nešlo tak budu asi muset koupit ten purex:-) A jak teda komponenty přiděláváte pořádně? Dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 10:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
Suchým zipem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 10:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
A to fakt drží?:-) Jako mám tím přidělané věci ve vrťasu a autech ale že by to drželo nějak festovně to se říct nedá:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: čtv 06.10.2016 11:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 496
Bydliště: Frýdek-Místek
JJ, drží to dobře.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 14:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Ještě mám jeden dotaz, chtěl bych "blok" motoru který je u letadla vylisovaný nabarvit na stříbrno potažmo to pak doladit černou barvou, nicméně se mi kvůli tomu nechce kupovat celá stříbrná barva, navíc by to šlo stejně asi lépe štětcem než sprejem, nemáte někdo doporučení čím to napatlat (nejépe něco levného), třeba lak na nehty nebo tak něco? Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5535
Obrázky: 0
Dneska jsem Funcuba vysmrděl venku a vzpomněl jsi na tebe a kouknul jsem se - motor mám na 2 šroubkách :-)

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 16:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Nemáte prosím někdo nápad, jak vyztužit původní podvozkový drát dalším drátem tak, abych ho nemusel k původnímu podvozku pájet, ale nějakým vhodným způsobem ( nejlépe mechanicky ) připevnit tak, aby to fest drželo a neodletělo při tvrdším přistání ? Nechce se mi to pájet - mám strach, aby původní materiál tím teplem od pájení nezměnil svoje vlastnosti ( nezměkl a přestal pružit ).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 18:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.11.2005
Příspěvky: 5535
Obrázky: 0
Tady máš spoustu inspirace https://www.google.cz/search?q=landing% ... 8ICQ&dpr=1 ale já bych se na to vyprd.

_________________
http://ar1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 18:45 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1313
Já podvozek vyřešil velmi jednoduše,bez pájení s k mé plné spokojenosti to funguje bez problému již více jak tři roky.Z elekt,svorkovnice tzv.čokolády jsem vyloupl ten váleček se dvěma šroubky,navléknul ho na spodek drátu podvozku,z druhého drétu jsem naohýbal tvarově ještě jeden podvozek,spodní část drátu jsem navlékl do svorkovnice a dotáhl šroubky.Horní část drátu nemán nijak zajištěnou,jen jsem spodek trupu podlepil nějakým plastem,po kterém drát klouže a podvozek přitom krásně pruží! :DJe to skoro jako ten 1.obrázek v zaslaném odkazu,jen ten druhý drát není horní částí nijak upevněn.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FUNCUB 1400mm
PříspěvekNapsal: pon 10.10.2016 19:07 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 11.3.2012
Příspěvky: 146
Heh to jsem rád, dva šrouby budou muset stačit, protože na 4 v tom hliníku není dost matrošu jak je prostříhany:-D A jinak podvozeky vyrábím zrovna teď, letovat sice budu ale ne puvodní drát a ani ten co tam přidám, jenom si rozklepu měděný drát do "plechu" kterým ty dva co spojuji obmotám, pak přeletuji a pak přes to dám smršťovačku a uvidím, jestl i to bude držet. V podstatě okopíruju tohle http://www.funcubparts.com/parts/mods/FCP09-211.html, časem možná dodám ještě střední křížení s pružinkami, něco jako tohle https://www.google.cz/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8, co ta barva na ten "blok motoru" jak jste to řešili?:-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 336 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz