Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 29.10.2017 22:53 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8410
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Doporučuji zavolat HENDRYCH TECHNIK s.r.o a domluvit se.
Skvělé služby.


Přílohy:
DSC_0100.JPG
DSC_0100.JPG [ 68.78 KiB | Zobrazeno 1328 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 22.11.2017 21:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
To už radšej Leopard LC250-30 6pol 5000KV
s Micro Edition 5: 1NL / T
142,00 € kus, 65g, 550W
https://www.reisenauer.de/artikeldetails.php5?aid=2205

Ja som zatiaľ rozhodnutý pre inrunner. Je síce ťažší, ale je pokoj s káblamy.
https://www.reisenauer.de/artikeldetails.php5?aid=2258
s vrtuľou GM 15x8
https://www.hyperflight.co.uk/products. ... rop-blades

Ale to až do nového F5J. Na tom čo mám by som musel meniť mot. prepážku aj kužeľ, tak tam nechám čo tam mám a nebudem do neho zbytočne už investovať. Do nového kúpim prepážku túto:
https://www.hyperflight.co.uk/products. ... ount-32-mm

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.11.2017 0:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1713
Bydliště: Palkovice
přepážka je to parádní, to se okecat nedá, ale .... je docela drahá a v případě změny pohonu, který bude mít ne tři, ale čtyři úchytné šrouby, bude tato přepážka nepoužitelná. Její případná výměna může být docela opruz.
Už jsem o ni uvažoval, ale raději zůstanu u klasiky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.11.2017 0:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Nedala by sa táto prevodovka použiť pre pohon s iným motorom pre pohon cca. 450W? Ale pozerám, že má zrazený výstupný hriadeľ iba na 3mm. To je asi slabý na 450 W.
Motor by som využil pre F3P. Ak áno dá sa niekde kúpiť k nej pastorok pre hriadeľ 3,17mm?

https://www.hacker-motor-shop.com/Brush ... 409&p=7200


Přílohy:
A10-9L-4-4-1-97104409_b_0.JPG
A10-9L-4-4-1-97104409_b_0.JPG [ 27.8 KiB | Zobrazeno 1230 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.11.2017 3:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:
přepážka je to parádní, to se okecat nedá, ale .... je docela drahá a v případě změny pohonu, který bude mít ne tři, ale čtyři úchytné šrouby, bude tato přepážka nepoužitelná. Její případná výměna může být docela opruz.
Už jsem o ni uvažoval, ale raději zůstanu u klasiky.


Sú tam rôzne nie len na tri šróby, ale aj na klasiku 4 šróby. Holt treba sa rozhodnúť aký pohon budeš používať resp. prevodovku. Já si tam kúpim do budúcna kužeľ, mot. prepážku a vrt. GM. (nech toho už nemám potom naraz moc)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.11.2017 13:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1713
Bydliště: Palkovice
to, že tam jsou i jiné jsem předpokládal, ale to nemění nic na tom, co jsem psal. Osadíš jednou přepážkou a budeš potřebovat časem jiný motor s jiným rozložením šroubů a jsi tam, co jsem psal. To je to, co mne od toho odrazuje. Ale ne každý experimentuje s pohonem, tak se to třeba vyplatí. Mi ne.

ještě jedna věc mne od té přepážky odrazuje a to, že přenáší teplo z motoru do lepeného spoje.

co se týká té převodovky, tak ta co mám je stejná, má na výstupu stejnou hřídel a proháněl jsem ji jeden čas i s vrtulí 17/9 s 3S. Vše v pohodě. Jen si to ševelilo. Je oproti jiným výrazně tichá. Jen jednou jsem tu hřídel onhul po nárazu, tak jsem ji měnil a dodnes je na ni vrtule 13/6 s příkonem pohonu až 1,5KW. Na tuhle převodovku nedám dopustit. Je sice dražší, ale má všechny plusy. Jen bych doporučil prodloužit rozběh vrtule alespoň na 0,5s. Hřídel je pouze zalisovaná, ale drží pekelně. Vyrazit ji byl zážitek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 13:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:
to, že tam jsou i jiné jsem předpokládal, ale to nemění nic na tom, co jsem psal. Osadíš jednou přepážkou a budeš potřebovat časem jiný motor s jiným rozložením šroubů a jsi tam, co jsem psal. To je to, co mne od toho odrazuje. Ale ne každý experimentuje s pohonem, tak se to třeba vyplatí. Mi ne.

ještě jedna věc mne od té přepážky odrazuje a to, že přenáší teplo z motoru do lepeného spoje.

co se týká té převodovky, tak ta co mám je stejná, má na výstupu stejnou hřídel a proháněl jsem ji jeden čas i s vrtulí 17/9 s 3S. Vše v pohodě. Jen si to ševelilo. Je oproti jiným výrazně tichá. Jen jednou jsem tu hřídel onhul po nárazu, tak jsem ji měnil a dodnes je na ni vrtule 13/6 s příkonem pohonu až 1,5KW. Na tuhle převodovku nedám dopustit. Je sice dražší, ale má všechny plusy. Jen bych doporučil prodloužit rozběh vrtule alespoň na 0,5s. Hřídel je pouze zalisovaná, ale drží pekelně. Vyrazit ji byl zážitek.


Já ťa rozumiem a chápem, ale ja keď už kúpim a vyladím to na taký drahý pohon tak ho meniť nikdy nebudem a keby som aj musel kvôli poruche tak tam dám obdobný. (podobný) Predsa ani tie RF vrtule a prípadne kužele (kliestiny) niesu najlacnejšie, aby som si mohol dovoliť experimentovať s rôznymi pohonmi resp. prevodovkami.
Čo sa týka téj kovovéj mot. prepážky a že prenáša teplo je len dobre, aspoň chladí prevodovku. Ak ju zalepíš epoxidom na kov tak ten, keď sa dobre pametám znáša teplotu vyše 200 stupňou a toby už zhorelo všetko aj motor skôr. Oni vedia čo robia, len tá cena :cry:

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Naposledy upravil juraj.jurej dne čtv 26.04.2018 4:18, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 23:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1713
Bydliště: Palkovice
Já svoje větroně nemám nikdy dokončené, vždy se na nich dá něco vylepšit. Venku padá bílý bordel s deštěm, tak budu zase rozebírat a upravovat, než to venku zamrzne.Teď budu měnit na jednom motor. Koupil jsem Megu a číňan, i když je skvělý půjde jinam. Přece jen, Mega je lepší. Ale má jinou rozteč šroubů. A jsem u toho, o čem jsem psal. Jen navrtám jiné díry a mám hotovo. Ale ne každý je ujetý jako já, pak je to OK. Kdybych byl "normální", tak po té kovové přepážce možná taky sáhnu. Ale nejsem :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 13:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Nové pohony POLY-TEC s prevodovkov Maxon, za slušnú cenu?
Dajú sa aj simulovať v eCALC. Stále sa rozhodujem aký pohon do F5J. (cca. 500W) Maxon váži cca. ako Kntronik aký je váš názor na túto prevodovku? Zatiaľ zvažujem Motor MEGA AC n 16/15/2, 5R 3500KV + prevodovka light micro Reisenauer 5:1, ale ten motor sa nedá simulovať v eCALC a neviem či je schopný aj 4S?

https://www.poly-tec.org/epages/7802695 ... endigungen

https://www.emc-vega.de/de/elektroflug/polytec-motore


Přílohy:
Poly-Tec.jpg
Poly-Tec.jpg [ 39.96 KiB | Zobrazeno 913 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 21:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1713
Bydliště: Palkovice
pokud se nedá nějaký motor v ecalcu nasimulovat, dá se v něm najít adekvátní náhrada. Jistě, nebude to 100% totožné, ale na 95% ano a to víc než bohatě stačí.
Vyber podle proudu a otáček. Ale i tak můžeš vzít motor s určitou tolerancí. U proudu je to skoro jedno a otáčky, do 50 otáček rozdílu bych to neřešil. Stejně je to vše jen hrubý odhad. V provozu je to vždy trochu jiné.

Minulý týden jsem zrovna měnil pohon ve větroni, kde jsem měl Megu 16/20/2 s Maxon převodovkou. Z 1,2KW jsem se tím dostal na 1,6KW, což není ani tak podstatné, jako to, že jsem tím vyřešil těžiště. Ta Mega s Maxonem je prostě lehká a tahat kvůli tomu ještě olovo, to ne.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 17.01.2018 22:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Nieje lepšie dať väčší, tvrdší aku. na dováženie ako meniť za ťažší pohon, keď netreba vyšší výkon? Nemáš tu prevodovku Maxon 4,4:1 odváženú a kde na ňu kupuješ príslušenstvo? (pastorky)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 0:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1713
Bydliště: Palkovice
větší a těžší baterka se nevejde, bohužel. Mám tam Gens Ace 2600mAh 4S . A Pastorky? Neměl jsem důvod je zatím měnit. Mám ji už....dlouho, několik let a zatím nebyl důvod cokoli měnit. Jo, jednou jsem měnil ohnutou hřídel, ale nic víc.

Příloha:
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg [ 140.63 KiB | Zobrazeno 827 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 14:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1872
Bydliště: Nitra Slovensko
Nemyslel som meniť opotrebované pastorky, ale keby som chcel prevodovku prehodiť na druhý motor (napr. výkonnejší) aby som ho nemusel dávať dole. (asi to vždi nejde ľahko)
Kontronik má zas ihličkové ložiská, čo je tiež dobré riešenie. (len tá hmotnosť 43g)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Loop


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 14:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1713
Bydliště: Palkovice
myslím, že je tam pastorek na hřídel 3,15?mm. Ono by to šlo přehazovat, jen by možná bylo potřeba měnit zadní čelo převodovky, podle rozteče šroubů motoru. Někde jsem viděl, že se ty čela prodávají samostatně. Ale moc pozornosti jsem tomu nedával. Myslím, že to má Kontronic.

Jehlové ložiska nejsou špatné, ale ty keramické čepy jsou bez konkurence. O jehlách se před časem dost psalo. Potřebují hodně kvalitní mazivo docela častou péči. Já toho Maxona mazal nanejvýš 2x a čistit tam není co. Jen vizuální kontrola, že to tam všechno ještě pořád je a že s tím není co dělat, nic víc. Škoda, že se nedělají ve výkonnějším provedení. Nebo možná dělají, ale nejsou běžně k mání. Jen průmyslové kusy a ty jsou cenou někde úplně jinde. Tahle malá je myslím do 500W, ale 1,5KW snáší naprosto bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.01.2018 14:58 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8410
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 298
Blog: Zobrazit blog (3)
Standa Stuchlý píše:
Obrázek


Rozumím tomu tak, že v satelitech nejsou jehlová ložiska v kleci?? To je jen nějaké kluzné ložisko?

Já osobně jsem provozoval převodovku od Hacker a tam to bylo na přemazání po 80 startech, po 240 startech jsem vyměnil satelity včetně ložisek v nich. Pastorek byl jen lehce "zaleštěn" (ale start bylo 10mitut trvalého motorování).


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz