px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 29.10.2017 21:53 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.4.2003
Příspěvky: 7952
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Doporučuji zavolat HENDRYCH TECHNIK s.r.o a domluvit se.
Skvělé služby.


Přílohy:
DSC_0100.JPG
DSC_0100.JPG [ 68.78 KiB | Zobrazeno 351 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 22.11.2017 20:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1668
Bydliště: Nitra Slovensko
To už radšej Leopard LC250-30 6pol 5000KV
s Micro Edition 5: 1NL / T
142,00 € kus, 65g, 550W
https://www.reisenauer.de/artikeldetails.php5?aid=2205

Ja som zatiaľ rozhodnutý pre inrunner. Je síce ťažší, ale je pokoj s káblamy.
https://www.reisenauer.de/artikeldetails.php5?aid=2258
s vrtuľou GM 15x8
https://www.hyperflight.co.uk/products. ... rop-blades

Ale to až do nového F5J. Na tom čo mám by som musel meniť mot. prepážku aj kužeľ, tak tam nechám čo tam mám a nebudem do neho zbytočne už investovať. Do nového kúpim prepážku túto:
https://www.hyperflight.co.uk/products. ... ount-32-mm

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.11.2017 23:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1615
Bydliště: Palkovice
přepážka je to parádní, to se okecat nedá, ale .... je docela drahá a v případě změny pohonu, který bude mít ne tři, ale čtyři úchytné šrouby, bude tato přepážka nepoužitelná. Její případná výměna může být docela opruz.
Už jsem o ni uvažoval, ale raději zůstanu u klasiky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 22.11.2017 23:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1668
Bydliště: Nitra Slovensko
Nedala by sa táto prevodovka použiť pre pohon s iným motorom pre pohon cca. 450W? Ale pozerám, že má zrazený výstupný hriadeľ iba na 3mm. To je asi slabý na 450 W.
Motor by som využil pre F3P. Ak áno dá sa niekde kúpiť k nej pastorok pre hriadeľ 3,17mm?

https://www.hacker-motor-shop.com/Brush ... 409&p=7200


Přílohy:
A10-9L-4-4-1-97104409_b_0.JPG
A10-9L-4-4-1-97104409_b_0.JPG [ 27.8 KiB | Zobrazeno 251 krát ]

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.11.2017 2:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1668
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:
přepážka je to parádní, to se okecat nedá, ale .... je docela drahá a v případě změny pohonu, který bude mít ne tři, ale čtyři úchytné šrouby, bude tato přepážka nepoužitelná. Její případná výměna může být docela opruz.
Už jsem o ni uvažoval, ale raději zůstanu u klasiky.


Sú tam rôzne nie len na tri šróby, ale aj na klasiku 4 šróby. Holt treba sa rozhodnúť aký pohon budeš používať resp. prevodovku. Já si tam kúpim do budúcna kužeľ, mot. prepážku a vrt. GM. (nech toho už nemám potom naraz moc)

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 23.11.2017 12:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1615
Bydliště: Palkovice
to, že tam jsou i jiné jsem předpokládal, ale to nemění nic na tom, co jsem psal. Osadíš jednou přepážkou a budeš potřebovat časem jiný motor s jiným rozložením šroubů a jsi tam, co jsem psal. To je to, co mne od toho odrazuje. Ale ne každý experimentuje s pohonem, tak se to třeba vyplatí. Mi ne.

ještě jedna věc mne od té přepážky odrazuje a to, že přenáší teplo z motoru do lepeného spoje.

co se týká té převodovky, tak ta co mám je stejná, má na výstupu stejnou hřídel a proháněl jsem ji jeden čas i s vrtulí 17/9 s 3S. Vše v pohodě. Jen si to ševelilo. Je oproti jiným výrazně tichá. Jen jednou jsem tu hřídel onhul po nárazu, tak jsem ji měnil a dodnes je na ni vrtule 13/6 s příkonem pohonu až 1,5KW. Na tuhle převodovku nedám dopustit. Je sice dražší, ale má všechny plusy. Jen bych doporučil prodloužit rozběh vrtule alespoň na 0,5s. Hřídel je pouze zalisovaná, ale drží pekelně. Vyrazit ji byl zážitek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 12:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1668
Bydliště: Nitra Slovensko
Standa Stuchlý píše:
to, že tam jsou i jiné jsem předpokládal, ale to nemění nic na tom, co jsem psal. Osadíš jednou přepážkou a budeš potřebovat časem jiný motor s jiným rozložením šroubů a jsi tam, co jsem psal. To je to, co mne od toho odrazuje. Ale ne každý experimentuje s pohonem, tak se to třeba vyplatí. Mi ne.

ještě jedna věc mne od té přepážky odrazuje a to, že přenáší teplo z motoru do lepeného spoje.

co se týká té převodovky, tak ta co mám je stejná, má na výstupu stejnou hřídel a proháněl jsem ji jeden čas i s vrtulí 17/9 s 3S. Vše v pohodě. Jen si to ševelilo. Je oproti jiným výrazně tichá. Jen jednou jsem tu hřídel onhul po nárazu, tak jsem ji měnil a dodnes je na ni vrtule 13/6 s příkonem pohonu až 1,5KW. Na tuhle převodovku nedám dopustit. Je sice dražší, ale má všechny plusy. Jen bych doporučil prodloužit rozběh vrtule alespoň na 0,5s. Hřídel je pouze zalisovaná, ale drží pekelně. Vyrazit ji byl zážitek.


Já ťa rozumiem a chápem, ale ja keď už kúpim a vyladím to na taký drahý pohon tak ho meniť nikdy nebudem a keby som aj musel kvôli poruche tak tam dám obdobný. (podobný) Predsa ani tie RF vrtule a prípadne kužele (kliestiny) niesu najlacnejšie, aby som si mohol dovoliť experimentovať s rôznymi pohonmi resp. prevodovkami.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J, Siesta (Topmodel), Edge 540 (RC Factory)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2010
Příspěvky: 1615
Bydliště: Palkovice
Já svoje větroně nemám nikdy dokončené, vždy se na nich dá něco vylepšit. Venku padá bílý bordel s deštěm, tak budu zase rozebírat a upravovat, než to venku zamrzne.Teď budu měnit na jednom motor. Koupil jsem Megu a číňan, i když je skvělý půjde jinam. Přece jen, Mega je lepší. Ale má jinou rozteč šroubů. A jsem u toho, o čem jsem psal. Jen navrtám jiné díry a mám hotovo. Ale ne každý je ujetý jako já, pak je to OK. Kdybych byl "normální", tak po té kovové přepážce možná taky sáhnu. Ale nejsem :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz