Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1533 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: pon 04.12.2017 22:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2151
Bydliště: Košice, SK
Je to pre všetky FrSky rádiá.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 10:29 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5684
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
RC je nefinalni verze na kterou cekaji hlavne X10 ktere nemaji plane finkcni opentx, zatim bych s aktualizaci pockal protoze X12 ma stabilni verzi 2.2

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 17:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.6.2012
Příspěvky: 214
Bydliště: Mělník
Jasně rozumím.Díky.
Ještě se zeptám,jestli se do budoucna počítá s vytvořením ve Wizard s šablonama pro samokřídlo i Heli.Jako je Plane.Myslím,když se zakládá nový model.Jako to je i u Éčka.(Tam tuším že Heli taky nejde)Vím že je to v podstatě zbytečné,protože si to v Mixes nastavím vše sám,ale je to takový hezčí a příjemnější,když to člověk má předem vytvořeno i jenom v základu.
Jinak pro mě OpenTx je už nepostradatelný.Zkoušel jsem si i FrOs a myslím že je taky velice dobře propracovaný a fakt moc dobrý FM.Mám tam pouze problém,že je to na mě moc malý a když se v tom déle hrabu,tak za čas na to špatně vydím.Ale to je asi jen můj problém.Opravdu všem kdo se podílí na obou systémech a hlavně RC Studiu p.Urbánka má veliká poklona a upřimná úcta.


Naposledy upravil Peggy dne úte 05.12.2017 23:29, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: úte 05.12.2017 18:11 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 140
Honzo pourgoval jsi to IMU v OpenTX pro Horuse ???

_________________
Frsky HORUS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4045
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Nemáte někdo nejlépe fotografii jak vypadá X12/X10 s vloženým externím modulem? Přesněji kam směřuje anténa tohoto modulu-klasicky nahoru? Již nevím kde jsem to četl, ale utkvělo mi v hlavě , že je s tím nějaký problém

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 19:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6662
Bydliště: Písek, ČR
Tady máš obrázek mého Horuse X-12s s odkrytou šachtou a obrázek modulu, tak si to můžeš zkusit představit. Ještě jsem ti tam okótoval rozměr: Od vršku šachty k tomu držadlu je 45mm, takže anténa se tam určitě nějak vejde. Přího nahoru jestli může mířit, to si nejsem jistý, právě kvůli tomu držadlu. Počítám ale že přímo nahoru stejně není vhodné, to smrdí tím že bys špičkou antény mířil směrem k modelu a to je ta nejhorší varianta.
Rozhodně lepší je mířit špičkou dolů nebo do strany.
Příloha:
Horus X12S se šachtou.jpg
Horus X12S se šachtou.jpg
[ 68.39 KiB | Zobrazeno 1430 krát ]


Příloha:
FrSky modul.jpg
FrSky modul.jpg
[ 68.86 KiB | Zobrazeno 1430 krát ]


...a tady ještě X-10, ten rozměr 45mm je tam stejný:
Příloha:
Horus X10 se šachtou.jpg
Horus X10 se šachtou.jpg
[ 76.07 KiB | Zobrazeno 1420 krát ]


_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 19:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6662
Bydliště: Písek, ČR
Tak tohle je drsný:
Multiprotokol modul do šachty, za dvě stovky.

Kdo má nějeké hračky a další modýlky s různými exotickými vysílačkami, tak s tímhle se to dá ovládat:
Příloha:
Horus X12S s multiprotokol modulem.jpg
Horus X12S s multiprotokol modulem.jpg
[ 67.67 KiB | Zobrazeno 1411 krát ]



Tady je manuál , ty protokoly se přepínají různým kvedláním pák.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 20:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4045
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
díky Woito

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: stř 06.12.2017 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2258
Bydliště: Zavar, SK
Woita píše:
Tak tohle je drsný: ...

Paráda, už len vybrať vhodný poletuch na zimu na doma. Zas mi bude žena nadávať, že sú v spálni osekané steny :lol:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: sob 09.12.2017 21:37 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.5.2017
Příspěvky: 60
Bydliště: Plzeň
Zeptám se, vyřešil někdo ten brum z reproduktorů při zapnutém interním modulu? Na RCG radili omotat kablíky od reproduktorů měděnou páskou, ale o vysledku nikdo nepsal, osobně si nemyslím že to něco vyřeší.

Respektive způsobily ty ruchy někomu reálně i rušení signálu, kmitání serv, problémy s dosahem, cokoliv?

Teorii toho, co všechno uvnitř to může potenciálně ovlivňovat znám, zajímá mě jestli se to opravdu někomu stalo, nebo je to jen klasickej hoax lidí, co s tím rádiem nikdy nelítali.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: sob 09.12.2017 21:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6662
Bydliště: Písek, ČR
Brum z reproduktorů prakticky žádný nemám (přesněji řečeno je slyšitelný ve vzdálenosti ucha do několika cm od repráků, při plné hlasitosti - a to je myslím normální - takto se chová dnes většina přístrojů - který rozhlasový přijímač z bezprostřední blízkosti a volume naplno nebrumí? Beta verze (developer edition) Horuse X-12s bruměla opravdu hodně, bylo to připomínkováno v rámci testování, dělali na to úpravu, současné produkční kusy už jsou OK.
Každopádně nikdy to myslím nezpůsobovalo nějaké kmitání serv, ztrátu dosahu nebo tak něco - ani u té developerské verze.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: sob 09.12.2017 22:01 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5684
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
To ze nejaky vysilac ovlivnuje audio je pomerne bezne, mobil a radio v aute nebo doma z repraku je slyset prenos dat.

Samotne ovlivneni prace vysilace jako ovladani, telemetrie ci spolehlivosti behu systemu se nestalo.

K tem hoaxum. FrSky pomerne znacne omezuje vydavani informaci na verejna fora. Duvodem jsou prave spekulace zarucene erudovanych lidi a tvorba ruznych hypotez a zaveru na zaklade neznalosti hlubsich vztahu.

Bohuzel boj s temito lidmi je velmi narocny a pres vsechna fakta se nezridka neda jim nesmysly vymluvit.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: sob 09.12.2017 22:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 203
Bydliště: Dolní Kounice
Mam Ečko. Venku, na akci a podobně o brumu ani nevím. Nejvíce mi to však vadí večer, třeba po 22:00, kdy je všude ticho. Potenciometrem si stáhnu hlasitost rádia na minimum, ať neruším okolí, a pak mi do toho ticha brumí reprák. Brum se zvětšil, když jsem instaloval 6ti poziční přepínač a asi sem hébl s nějakým drátem/anténou? Ale po druhé sem rádio ještě nerozdělával.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: ned 10.12.2017 0:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.4.2009
Příspěvky: 1305
Ja som brum vyriešil predajom rádia :? . Ako som sa tak pozeral do vnútorností Horusu, veľmi by pomohlo vymeniť navzájom RF modul a GPS modul. Ten prvý tróni presne v strede všetkej elektroniky a celkom logicky tam nerobí dobrotu. Ten druhý sedí v hornej časti pod displayom, kde nič okrem antén nie je a smeruje do zeme (?!!). Fakt netuším, ako je to technicky riešené, ale ak by sa dali nejako zameniť, bola by to paráda: GPS by bolo v strede rádia a smerovalo pekne do oblohy (a nerušilo vôbec nič, keďže je to prijímač) a UHF modul by bol hneď vedľa antény a anténneho konektoru, takže úplne kratučké pigtaily a umiestnenie v odtienenej časti rádia. Predpokladám však, že zasa až také jednoduché to prekáblovať nebude, lebo vo Frsky zasa nie sú úplné jelitá a ak by to šlo, určite by to už dávno riešili.

_________________
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus
PříspěvekNapsal: ned 10.12.2017 0:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10014
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
RCStudio píše:
To ze nejaky vysilac ovlivnuje audio je pomerne bezne, mobil a radio v aute nebo doma z repraku je slyset prenos dat.

Samotne ovlivneni prace vysilace jako ovladani, telemetrie ci spolehlivosti behu systemu se nestalo.

K tem hoaxum. FrSky pomerne znacne omezuje vydavani informaci na verejna fora. Duvodem jsou prave spekulace zarucene erudovanych lidi a tvorba ruznych hypotez a zaveru na zaklade neznalosti hlubsich vztahu.

Bohuzel boj s temito lidmi je velmi narocny a pres vsechna fakta se nezridka neda jim nesmysly vymluvit.

Promiň, ale i když si tě vážím a věřím že se v elektronice určitě dobře vyznáš, tak s tím výrokem a argumentem v první větě nemůžu absolutně souhlasit. A to že je to dnes běžné je taky jen známka toho, že se dnes výrobky šidí, kde se dá, jen aby to bylo co nejlevnější. Každý přístroj je ale konstruovaný pro určitou VF odolnost proti rušení a u těch co jsi vyjmenoval se vůbec nepočítá, že budou v těsné vzdálenosti, nebo dokonce v jedné skříni, společně s vysílačem, a navíc i společným napájením. V takovém vysílači hodně záleží na kvalitním stínění i důkladném oddělení a blokování napájecích větví. Samozřejmě je to složitější a hlavně dražší. Dobrým příkladem můžou být třeba bezdrátové mikrofony, kde je vstupní úroveň řádově nižší než NF signál v RC-vysílači. Už v začátku řešení tohoto problému jsem ti navrhoval, jestli by si neudělal prozkoumání napájecích a NF signálových větví osciloskopem, protože věřím že osciloskop máš. Já nejsem vlastníkem žádného FrSky, takže to udělat nemůžu, ale věřím, že pokud to není vyloženě nevhodným umístěním rozmístěním přímo na desce, tak by se cesta k nápravě našla a možná by to nemuselo být ani moc složité.
A teď si mě klidně můžeš zařadit mezi lidi o kterých se zmiňuješ v poslední větě.


Naposledy upravil Lark dne ned 10.12.2017 0:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1533 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz