Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 15:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.2.2018
Příspěvky: 30
Bydliště: Bohuňovice
Potřebuji poradit .chci na svém asw 28 (pelikán) nastavit křidélka jako flaperony (termika) popř. klapky na přistání a nejde mi to.Serva mám zapojené do přijímače každé sólo kabelem a každé na jiném kanále,vysílač mám Tactic 650 .
Když to nastavím na vlastní mix kanálů křidélka jdou sice po zapnutí zvoleného přepínače stejným směrem ale strašně málo za předpokladu stejných použitelných výchylek jak na pravém i levém křidélku,pokud chci nastavit větší jednostranné vychýlení obou křidélek mám tím pádem na každém křidélku jiné výchylky.


Přílohy:
IMG_20180327_195530.jpg
IMG_20180327_195530.jpg
[ 78.33 KiB | Zobrazeno 2763 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 17:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 435
Bydliště: Frýdek-Místek
Jako klapky bych to nepoužíval. Hrozí Ti utržení proudnic a pád po křídle. Jako brzdy ano, samozřejmě vychýlené nahoru.

Zběžně jsem kouknul do manuálu té vysílačky a neřekl bych, že je zrovna vhodná pro větroně. Ale tohle by tam jít nastavit mělo. Nemáš tam nějaké omezení výchylek? Pokud ano, tak ho zruš, nastav mix na brzdu a pak zkus vyřešit, jak omezit výchylky pro funkci křidélek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 18:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.2.2018
Příspěvky: 30
Bydliště: Bohuňovice
BoBik_CZ píše:
Jako klapky bych to nepoužíval. Hrozí Ti utržení proudnic a pád po křídle. Jako brzdy ano, samozřejmě vychýlené nahoru.

Zběžně jsem kouknul do manuálu té vysílačky a neřekl bych, že je zrovna vhodná pro větroně. Ale tohle by tam jít nastavit mělo. Nemáš tam nějaké omezení výchylek? Pokud ano, tak ho zruš, nastav mix na brzdu a pak zkus vyřešit, jak omezit výchylky pro funkci křidélek.





No já bych si už ted taky koupil jinou ale proč není vhodná pro větroně ???že nemá letové režimy ??Teda myslím že je nemá nikde jsem je nenašel.
Ani mírné klapky do větru nebo termiky ??
Omezení výchylek ??myslíš nastavení serv????kam má které servo chodit /nahoru nebo dolů v procentech ??O ničem jiném nevím ???
Mix mám nastaven kanál levého křidélka na kanál pravého křidélka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 18:31 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 27.2.2014
Příspěvky: 54
Vlezeš do menu AIR BRAKE SET a nastavíš:

ELEV (+-1-10 - potlačení nebo přitažení výškovky)
AILE (+- 100-125 - zvednutí křidélek)
FLAP (+- 100-125 - požadované vychýlení vztlakových klapek - ty asi klapky nemáš)

CTRL vybereš přepínač, kterým tento mix budeš ovládat

Většinou to chce maximální výchylku křidélka nahoru a trochu potlačit výškovku - pokud nejsou klapky.

Pokud chceš manuál v češtině, tak si ho ztáhni třeba ze stránek www.jino.cz - odkaz u popisu vysílačky.

Tomáš


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 29.03.2018 18:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 625
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
Určitě nenastavovat křidélka jako klapky, pokud jsou umístěna pouze na konci křídla!!!
Při ztrátě rychlosti tam dojde k utržení proudnic. A protože v blízkosti trupu vztlak zůstane, letadlo se rychle sklopí na jednu stranu. A to je přesně to poslední, by člověk při přistání (tj. v nízké rychlosti i výšce) chtěl.
Naopak účinější v tomto případě budou spoilerony, tj. křidélka nahoru a brzdit prostě celým křídlem tím že se nos přizvedne při přistání mírně nahoru. Pokud dojde k utržení proudnic, tak na koncích křídle nějaký vztlak zůstane a letadlo se pouze prosedne.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 23.06.2018 16:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 21.9.2014
Příspěvky: 146
Bydliště: Český Těšín, ČR
Capcuchu, jestli to ještě řešíš, podívej se v CZ manuálu vysílačky na stranu 16, je tam popsán mix klapky-křidélka nebo brzda-křidélka. Vysílačku mám stejnou, mixoval jsem takhle přizvednutí křidélek při zapnutých klapkách.

_________________
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 11:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.3.2017
Příspěvky: 11
Dobrý den,poradí mně někdo jak zapojit na sky surfru flaperony-jak postupovat a jaké výchylky,vysílač mám turnigy open 9x děkuji


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 16:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1438
Bydliště: Letovice,ČR
Najdi si na trubce videa OK-RiMr. Hodně toho udělal i na T9. Myslím, že je tam i video s flaperony. Jen to najít. :wink:

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 18.12.2019 18:54 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 741
Bydliště: Žďár n. S.
Koukni sem a taky sem.
Každopádně by měly jít obě křidélka nahoru, rozhodně ne dolů!
Ale především SkySurfer flaperony určitě nepotřebuje, kromě experimentálního vyzkoušení to nedává reálný smysl.

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 22:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 6695
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Honzi, protože kolega Shorti ti v podstatě napsal to samé, co já v SZ, tak zprávu mazu, protože sis ji stejně nepřečetl.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 12:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.3.2017
Příspěvky: 11
Díky všem za radu,podle videa Richarda Mrazka to snad zapojim,Honza


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 20:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1438
Bydliště: Letovice,ČR
honzi píše:
Díky všem za radu,podle videa Richarda Mrazka to snad zapojim,Honza

Hlavně si o tom přečti o pár příspěvků výš od Grugh. :!: :!: :!:

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 29.12.2019 22:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 92
Zdravím, zelkar píše:

Každopádně by měly jít obě křidélka nahoru, rozhodně ne dolů!
Ale především SkySurfer flaperony určitě nepotřebuje, kromě experimentálního vyzkoušení to nedává reálný smysl.

No já mám BETU 140 a to je téměř stejné jako SkySurfer. Ovládám ji DX6i. A mám na jednom spínači mix křidélka nahoru a výškovka taky nahoru. A musím napsat, že to má smysl. Při přistávání si BETU pěkně srovnám asi tak v metrové výšce, uberu plyn-ne úplně a jak ke mě pěkně dobíhá, tak když už je asi půl metru nad zemí, tak zapnu mix a Beta o dost spomalí a pěkně si sedne na zem. Takže v mém případě to smysl má. Kolik stupňů se vychylují křidélka nahoru a kolik výškovka nahoru to já neměřím. Výškovka jen minimálně a křidélka téměř na maximum. Nejvíc "práce" :lol: dalo nastavit tu výškovku. Už si nepamatuji přesně, ale asi na čtvrtý, nebo pátý pokus to vyšlo. Samozřejmě zkoušeno asi v padesáti metrech.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.12.2019 10:04 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 741
Bydliště: Žďár n. S.
Proč ne, popisuješ to hezky. Každá hračka je dobrá, kdo si hraje - nezlobí :lol:
Chtěl jsem tím jen říct, že SkySurfer určitě nechytá přízemní efekt jako větší větroně a nehrozí, že mi půl metru nad zemí přeletí celé letiště. Sedne k noze i bez flaperonů (lítal jsem s kamarádovým).

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 31.12.2019 10:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 29.4.2019
Příspěvky: 92
Pro zelkar,
zapoměl jsem dodat jednu malů drobnost. :mrgreen: Abych se přiznal, tak to "brzdění" křidélkama používám málo kdy. Spíše jsem si to chtěl ze zvědavosti vyzkoušet, jaký to bude mít efekt. Mám rád, když při přistávání letadlo pěkně "pluje" nad zemí a pak si sedne. To mám z celého létání nejradši. Samozřejmě musí být dostatečně dlouhá přistávací dráha. Kde je kratší, tak použiji již zmíněné brzdění.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz