Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 928 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 62  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 15:32 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
RCStudio píše:
Podotykam, ze toto se da najit v nasi prirucni brozurce, ktery dostane kazdy zakaznik k radiu.

Kód:
Spínače: Pokud je zapnuto, zobrazí se varování, když při zapnutí vysílače nebo přechodu na nový model nejsou přepínače
v požadované základní poloze. Nastaví se tak, že se všechny přepínače uvedou do odpovídajícího stavu. Každý přepínač se zobrazí s jedním ze tří symbolů ↓▬↑ .Spínače bez symbolu se nekontrolují. Pak se přesuneme na <] a potvrdíme stiskem
[ENTER dlouze].


Tak to se stydím, že jsem si ji nepřečetl přestože jste mi ji (osobně? u Reicharda) v podstatě vnutil. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 15:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5577
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No ano vzpominam si, pripraveny uzivatel domacim studiem co odmital prirucku :D

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 16:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 848
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Tak to se stydím, že jsem si ji nepřečetl přestože jste mi ji (osobně? u Reicharda) v podstatě vnutil. :)
Aha, tak proto tolik příspěvků :roll: :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 20:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
tomashr píše:
Asi tak - podle mne si každý zájemce ty diskuse (včetně mé kritiky) snadno najde, otevírat znovu to nemá smysl.

Ono jen tohle téma má přes 450 stránek příspěvků, to už se tak snadno nehledá. :(

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2018 10:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
... ale jo, dá...

Chvilku jsem se snažil a našel.

Chápu, že úplná volnost ala OpenTX může být až odstrašující. Ale nikdo neříká, že se nesmí použít připravené modely a ty pak jen doladit. Tím se OpenTX rádio dostane na úroveň těch "std" programovatelných vysílačů, ne?

Pravda, nic podobného programovatelného jsem v ruce nedržel, skočil jsem z "dávné historie" ala DX7 do současnosti (OpenTX na Taranisu).

K šílenému nastavení ala "E-Soar Plus". Kdyby mi někdo vysvětlil, co to má dělat, tak bych to asi napípal (teda raději v PC)... :)
Nastavení různých režimů na kluzáku jsem napřed nechápal (jako že proč?) a jak to studuju, tak začínám chápat, že proti vrtulníku je ten kluzák většinou dost daleko na nějaké přesnější řízení podle toho, co vidím asi dost dobře nejde.

Zalítávání těchhle režimů asi taky není žádná legrace, co?

Jak moc naklikatelná je třeba taková Futaba 10j? Napadá mě taková blbost ala [url=https://www.youtube.com/watch?v=WxB1AvDGeLw&t=137s]"lodní plyn"[/u]. Dá se tohle naklikat?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2018 11:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4644
Bydliště: Praha ČR
prikrylm píše:
.
Jak moc naklikatelná je třeba taková Futaba 10j? Napadá mě taková blbost ala [url=https://www.youtube.com/watch?v=WxB1AvDGeLw&t=137s]"lodní plyn"[/u]. Dá se tohle naklikat?


U 10J nevím, to je rádio se "starým konceptem programování", které bych nikomu už dnes v této cenové kategorii neradil, vidím to tak půl na půl.
U aktuálních Futab to přirozeně problém není. Tedy naokraj - představa, že si takto nastavím plyn u lodi mi přijde jako dobrá kravina, ale pokud by to někdo chtěl, tak budiž mu to přáno :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2018 12:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
tomashr píše:
U 10J nevím, to je rádio se "starým konceptem programování", které bych nikomu už dnes v této cenové kategorii neradil, vidím to tak půl na půl.
U aktuálních Futab to přirozeně problém není. Tedy naokraj - představa, že si takto nastavím plyn u lodi mi přijde jako dobrá kravina, ale pokud by to někdo chtěl, tak budiž mu to přáno :lol:


To byl samozřejmě jen příklad.
Napadlo mě to v souvislosti s konkrétní zkušeností, jestli právě lidem, kteří se toho OpenTX bojí, tak doporučovat spíš něco "hotového". I když jak říkám, když se použijí ty nastavené šablony, tak je to v podstatě jednoduché. Nevěřím, že by taková Futaba, Grapuner nebo podobné zavedené značky neměli možnosti nastavit prakticky všechno, co je potřeba...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 09.11.2018 13:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 666
Bydliště: Vyškov, ČR
prikrylm píše:
K šílenému nastavení ala "E-Soar Plus". Kdyby mi někdo vysvětlil, co to má dělat, tak bych to asi napípal (teda raději v PC)... :)


Vypadá to na perfektně popsaný projekt, hlavní vlastnosti jsou na tebou odkazované stránce a je tam dokonce podrobný 16ti stránkový manuál v PDF. Klobouk dolů před autorem, hlavně za ten popis (nejhorší práce není programování, ale vysvětlovat to někomu :-))

Takže otázka zní: Co přesně ti není jasné?

_________________
Taranis a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 9:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Aký je aktuálny (najnovší) soft pre GPS senzor? Kupoval som ho ešte pred LBT verziou. (asi EU) Chová sa dosť nestabilne. Stále výpadky, alebo nezmyselné údaje a pod.

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 10:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 556
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
juraj.jurej som kúpil minulí týždeň GPS senzor, a nič tu popísane na fore sa nekonalo. ukazuje dosť presne čo som bol prekvapení po tom všetko čo som tu prečítal, nič nevypadáva. GPS je verzia V2 ale či tam je niečo zmenené asi ťažko, soft je na FRSKY stránke stále z roku 2014.
A čo som tu čítal tak "blbosti" to ukazovalo čo to tu pisal jeden uživatel že antena bola zle priletovana :wink:

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Naposledy upravil ingwarr dne ned 11.11.2018 10:48, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1923
Bydliště: Nitra Slovensko
Ja mám tiež V2. Kupovaný v IMI (cca 2 roky) Ako to máš nastavené v rádiu?

_________________
(HORUS X10) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop. Solius


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2011
Příspěvky: 556
Bydliště: Ružindol,SK
Obrázky: 9
tiež mam z IMI, verziu OPEN TX mam 2.1.9, čo mám na viac zaškrknute že ked z resetujem telemtriu sa mi vynuluje vyška, a používam na zobrazenie googl earth pro, inak nič špecialne tam nie je nastavene, do palubnej elektroniky som dal foto, zo statickej skušky aj z letovej, aj foto displeja.

_________________
Futaba FC-16, Frsky Taranis +


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 11.11.2018 18:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
mab píše:
K šílenému nastavení ala "E-Soar Plus"....

Vypadá to na perfektně popsaný projekt, hlavní vlastnosti jsou na tebou odkazované stránce a je tam dokonce podrobný 16ti stránkový manuál v PDF. Klobouk dolů před autorem, hlavně za ten popis (nejhorší práce není programování, ale vysvětlovat to někomu :-))

Takže otázka zní: Co přesně ti není jasné?



No, nejsem větroňář, tak moc netuším, na co všechna ta nastavení. Byla to reakce na to, že asi nebude moc lidí, co si takové nastavení umí napípat do rádia sami. Jako že ne OpenTX, to mohou mít jednodušší. A troufám si něco podobného napípat, pokud mi někdo vysvětlí, co to má dělat. Takto to bylo myšleno.

Ta, normálně plynová páčka je na aerodynamickou brzdu?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2018 8:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2012
Příspěvky: 666
Bydliště: Vyškov, ČR
prikrylm píše:
No, nejsem větroňář, tak moc netuším, na co všechna ta nastavení. Byla to reakce na to, že asi nebude moc lidí, co si takové nastavení umí napípat do rádia sami. Jako že ne OpenTX, to mohou mít jednodušší. A troufám si něco podobného napípat, pokud mi někdo vysvětlí, co to má dělat. Takto to bylo myšleno.


Jasně, je to opravdu rozsáhle napípaný model a pro pochopení všech funkcí je potřeba věnovat čas. Dá se v tom lehce ztratit, obzvlášť pokud, jak říkáš, větroně nelétáš. Hodně komplikací (množství kodu) tam je třeba kvůli bezpečnosti, nebo kalibraci. Nechat kalibraci na uživateli a motor jen na vypínač, tak zmizí aspoň třetina kodu :)

Na druhou stranu, pokud přistoupíš na pravidla daná tvůrcem tohoto modelu, stačí jen nahrát do vysílače, zkalibrovat serva a létat.
Pravidly myslím co který vypínač a páčka dělá - to je popsáno v přiloženém PDF.
Kalibrace se provádí v letovém režimu CAL - taky popsáno.
A šup do vzduchu :-)

prikrylm píše:
Ta, normálně plynová páčka je na aerodynamickou brzdu?

Výškovka, Směrovka a Křidélka jsou klasika.
Plynová páčka se používá různě, třeba já mám celou dráhu využitou od klapky v nule (horní poloha) po klapky naplno vysunuty (spodní poloha), takže celou dobu létám jakoby s "plynem naplno". Pokud má éro motor, tak spouštím třípolohovým vypínačem stop/půl plynu(nebo nějaký rozsah)/plný plyn.

Co vím, tak někdo létá od prostřední polohy plynu nahoru motor, dolů klapky a mezitím je pásmo necitlivosti. Nebo se mění funkce Plynové páky podle aktivního letového režimu - v jednom ovládáš motor, ve druhém zakřivení odtokovky a v dalším brzdy. Ale já mám raději když ovladače dělají pořád to samé.

_________________
Taranis a pár poletuch


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 12.11.2018 10:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Díky, napadlo mě, že u větroně ten motor nebude úplně primární ovládací prvek a škoda nevyužít volnou páku. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 928 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 62  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz