Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 18:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
myslim ze to tady nikdo nehrotil
slo jenom o to vysvetlit ten rozpor a nakonec jsme se dozvedeli ze je to vyreseno
akorat nekdo to holt musi posunout do osobni roviny za kazdou cenu


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 20:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6278
Bydliště: Písek, ČR
Lark a Vítahavlicek: Máš pravdu. Návod si už moc nepamatuju, myslím že to tam nějak detailně popsané není, a už vůbec ne pojem SWR. Je tam myslím popsáno že to ukazuje kvalitu vysílání nebo tak něco.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 20:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 24.2.2009
Příspěvky: 108
Bydliště: Rakovník
8O No pánové ano je to trochu pojmový problém.Ale mne víc trápí na jakých konektorech jsou ty koaxiály zavěšené(i antény u přijímačů).Tak malý koaxiální konektory museli u FrSky hooooodně dlouho hledat.Pokud se vám uvolní tak skutečně není problém tam najít čísla která jsou naprostá hausnumera Pak se může skutečně PSV blížit nekonečnu.Čekám jak na smilování boží až mi dojde záruka abych to mohl propájet.Zatím jsem nenašel hmotu kterou bych původní lepení nahradil a patlám to tavkou.A ani tu jejich hmotu bych nepřeceňoval.Už jsem s tím měl problém(a ty pidikonektory jdou při trochu neuváženém postupu spínání pěkně zk….t) .Antény jsem vyměnil za fungl nové ale raději stále zkouším dosah při každém zapnutí.Té tavce nevěřím vůbec.Pokud někohoho zajímá jak jsem ty konektory rozpojil tak při výměně přepínače.V té škvíře jsem to zmastil.A odepnul celé víko :x :x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 15.05.2018 8:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5508
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
vitahavlicek píše:
akorat nekdo to holt musi posunout do osobni roviny za kazdou cenu

Jestli tuto poznamku myslis na me, tak to mi krivdis.
Moje poznamka o rozsahlych emotivnich diskuzich byla myslena tak, ze ten duvod byl prave protoze se tyto diskuze rozjizdeli hlavne na RCG a
dokonce nektere byli tak nepratelske az vyhrocene, ze pozadat o zmernu SWR na neco jineho bylo tymem OpenTx pomerne rychle odsouhlaseno ac mohli trvat na zazite terminologii.
Bylo to urceno k dokesleni situace kolem SWR a jestli jsem se nekho dotkl tak se omlouvam, nebylo to tak mysleno.

Mimochodem kvuli RCG se FrSky rozhodlo nektere udaje hlubsiho technickeho charakteru ani nezverejnovat, nebot to vedlo k diskuzim, ktere nakonec byli plne nepresnych a zavadejicich informaci.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 15.05.2018 8:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5508
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Honzabr píše:
8O No pánové ano je to trochu pojmový problém.Ale mne víc trápí na jakých konektorech jsou ty koaxiály zavěšené(i antény u přijímačů).Tak malý koaxiální konektory museli u FrSky hooooodně dlouho hledat.Pokud se vám uvolní tak skutečně není problém tam najít čísla která jsou naprostá hausnumera Pak se může skutečně PSV blížit nekonečnu.Čekám jak na smilování boží až mi dojde záruka abych to mohl propájet.Zatím jsem nenašel hmotu kterou bych původní lepení nahradil a patlám to tavkou.A ani tu jejich hmotu bych nepřeceňoval.Už jsem s tím měl problém(a ty pidikonektory jdou při trochu neuváženém postupu spínání pěkně zk….t) .Antény jsem vyměnil za fungl nové ale raději stále zkouším dosah při každém zapnutí.Té tavce nevěřím vůbec.Pokud někohoho zajímá jak jsem ty konektory rozpojil tak při výměně přepínače.V té škvíře jsem to zmastil.A odepnul celé víko :x :x


Tyto konektory jsou bezne pouzivane v noteboocich atp. Je pravdou, ze nekdy take nevim jestli je tam nacvaknu nebo strhnu, ale to je dan za velmi silny presten ktery ma zajistit fixaci.
Uz jsem se setkal i s tim, ze na stredovy pin to ma dva protilehle kontakty a jeden se slozil dovnitr a melo to spatny kontakt.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 15.05.2018 9:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2014
Příspěvky: 392
Je to jak říkáš, tenhle pidikonektor (ipex ufl) je velice háklivej na správný - kolmý zamáčknutí. Vypadá zamáčklej ale kolikrát není. Minulej tejden jsem se s tím natrápil u noťasu. Noťas smontovanej a mizernej wifi signál. Byl to jeden ze dvou konektorů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: úte 15.05.2018 10:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8867
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Problém je, že tyhle pidikonektory nejdou asi jinak udělat, protože ten konektor musí mít taky správnou impedanci (50 ohmů), aby na něm něvznikaly ztráty nepřizpůsobením. Je to prostě daň za tu rozebiratelnost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 8:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Vysočina
Woita píše:
Ono s tím SWR u Horuse je to tak, že .....
Můžeš prosím, nebo někdo jiný, udělat podobné ověření RAS na Horusovi x10 (s OTX) ? Já tam vidím pouze 0. Buď je tam nějaký širší pásmo necitlivosti (ani bych se nedivil, kvůli panice) nebo mně to nefunfuje.
Viz viewtopic.php?f=38&t=81403&p=1411675#p1411675

A k SWR. Přesnost měření není u tohoto výrobku daná, může proto nabývat i neobvyklých hodnot a zobrazená hodnota je od WSR (zřejmě) odvozena. Je ale potřeba vědět, jaké hodnoty můžu kdy očekávat (alespoň tabulka). Když nespecifikuji podmínky měření mám hodně široké možnosti :) a označení nemusí být nesprávné i když je třeba méně vhodné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6278
Bydliště: Písek, ČR
Ellet: Tu zkoušku s Horusem 10 můžu udělat, pokusím se vzpomenout až budu doma, a pak dám vědět výsledek.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 14:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Vysočina
Woita píše:
Ellet: Tu zkoušku s Horusem 10 můžu udělat, pokusím se vzpomenout až budu doma, a pak dám vědět výsledek.
Díky, to budu rád. Parametr to sice není důležitý ale nějak se to usídlilo v mé hlavě. Asi víš o čem mluvím. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 21:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6278
Bydliště: Písek, ČR
Takže zkouška Horus 10, SWR:

*************************************

Externí anténa:
Origo tu placatou teď nemůžu najít, tak jsem narouboval nějakou malou z WiFi routeru.
V klidu 9.
Při chycení do ruky 2 (!!!)

Druhá (na pohled stejná) anténa:
V klidu 6.
Při chycení do ruky 14.

Obě antény trochu reagují na nasměrování, ale není to zdaleka tak jednoznačné jako u Horuse 12.

Každopádně když se externí anténa odpojí, tak 79 - 82. Takže utrženou anténu by to detekovalo nádherně, ale ty malé hodnoty to příliš nerozeznávé, asi do 10 bych to bral za O.k.

Závěr:
Záleží na tom, jaká konkrétní anténa se připojí, není anténa jako anténa. Škoda že nemám po ruce tu origo placatou FrSky anténu.

****************************************

Interní anténa:
Přepnuto v menu na interní anténu, fyzicky externí odpojena nebo připojena, to je jedno.
SWR: Pořád 0, nazávisle na čemkoliv, můžu to otlapkávat jak chci.

Závěr:
Interní anténa je zřejmě dobře přizpůsobená, schovaná uvnitř a přiblížení ruky jí neublíží.

**************

Postřeh: U Horuse 12 to chování SWR je dospělejší, reaguje na interní i externí anténu a přesně podle očekávání.
U Horuse 10 bych řekl, že se hodí na detekci vážného problému s anténou, ale třeba na nasměrování nebo nějaký drobný problém (např. zastínění rukou nebo vodivou plochou) to příliš jednoznačně nereaguje. U H10 bych tedy nastavil hlídání s akustickou hláškou na nějakou vyšší hodnotu, řekněme 20 a bral bych to jako pojistku proti zlomené anténě nebo upadlému honektoru. To jistě indikuje perfektně.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 21:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Vysočina
Woita píše:
Takže zkouška Horus 10, SWR:....
Dobrá práce! Děkuji. Píšeš, interní nebo externí a to mě trochu mate. Já mám volbu interní nebo interní+externí. V obou případech vidím pořád 0.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 21:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6278
Bydliště: Písek, ČR
ellet píše:
..... Píšeš, interní nebo externí a to mě trochu mate. Já mám volbu interní nebo interní+externí. V obou případech vidím pořád 0.

Já mám volbu Interní nebo externí.
(Myslím že volba externí znamená externí + interní. Do okénka v menu se vejde akorát slovo "Externí". Mám FrSky OS, pro upřesnění.)

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 21:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 714
Bydliště: Vysočina
Woita píše:
...Já mám volbu Interní nebo externí....
Mám tam ext+int nebo interní, což je stejně dlouhý ale mám OTX. Já bych (rád) skoro věřil, že máš opravdu volbu interní nebo externí. Jinak bych musel pochybovat, jestli to vůbec něco měří (a Tx mám od března t.r., zatím toho moc "neprožil").


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky X12S Horus - 1 pokracovani
PříspěvekNapsal: pát 18.05.2018 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6278
Bydliště: Písek, ČR
Příloha:
Externí.jpg
Externí.jpg [ 88.27 KiB | Zobrazeno 417 krát ]

:wink:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz