Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 8:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2010
Příspěvky: 515
Dobrý den. Může mi někdo poradit? Předem děkuji. Při letu se mi stálo, že jak by vypadával signál, letadlou sebou hází a je na půl - jednu sekundu neovladatelné. Vyměnil jsem přijímač, potom vysílačku a přijímač, vypínač jsem dal d Jetiho a pořád to děla. Je možné, že by zkratovala baterie a tím se ztrácel signál? Baterii napájení mám dvojčlánek MOTOMA 3.7 V. Nebo nemohlo by to způsobovat servo?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 9:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 850
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Ahoj, z meho prikladu co se mi stalo o vikendu, prehodil jsem prijimace, ale nenabindoval jsem ho znovu k modelu, kde jsem uz mel jiny prijimac, vsechno se tvarilo ze fungovalo, ale v letu jsem mel vypadky, serva se proste v nejake nahodne poloze zasekla na okamzik a pak zase fungovala, pak zase az letadlo spadlo, tak jsem prijimac znovu nabindoval a vse ok. Jde ale o Taranise a Frsky. Treba to pomuze

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 10:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1059
Bydliště: Brno
Zkus napsat víc o letadle a jeho osazení

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 10:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2010
Příspěvky: 515
Osazení : vysílačka Flash7, přijímač optima9,serva HS 5495, motor RCGF 30, vypínač J SPS 20. Nabil jsem baterie Motoma a jedná má napětí 4.14 a druhá 3.99 V.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 11:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1059
Bydliště: Brno
Je možné, že to nedávají baterky. Dělá to i na zemi? Pokud ano, tak zkusit změřit napětí při zatížení (hýbání servy) a sledovat případný restart přijímače. A ještě před tím zkontrolovat instalaci, jestli se někde něco neuklepalo.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 12:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2009
Příspěvky: 52
Bydliště: Lhota
Ahoj.Podle mě jsou to baterky.I na stánkách výrobce udávají napájecí napětí od 4,8V, u SPC 4,8-30V.Ty baterky to netáhnou a přijímač semůže resetovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 13:00 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 1114
Bydliště: Chocerady
Tak tam dej baterky s napětím dostatečným pro provoz.
1S je pravděpodobně málo pro takovýhle letadlo.
A pokud má příjmač minimální napájecí napětí 4,8v tak tvoje baterky jsou opravdu slabé.

_________________
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 13:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2006
Příspěvky: 9099
Bydliště: Bratislava dnv SK
sidi píše:
napájení mám dvojčlánek MOTOMA 3.7 V.

Dvojčlánok by znamenal 3,7+3,7= 7,4V sada... trochu dosť rozhodená keď jedna má 4,14 a druhá 3,99 a možno by som si preto dovolil predpokladať že aj trochu mäkká a občas sa to dostane tak nízko že resetne príjmač..
Je tam motor? Možno ani nie a sú tam len servá, no ale ani servá nemusí malá stará baterka udržať - to by som radil overiť ako prvé. Ale merákom sa to nedá, krátky pokles nestihne nijak zobraziť. Najjednoduchšie je skúsiť vymeniť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 14:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 1887
Bydliště: Havířov
Třeba má dvoučlánek ale zapojeno paralelně, tedy napětí jako u jednoho článku a dvojnásobný proud. Řekněme do 4,3V?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 15:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1059
Bydliště: Brno
coro píše:
Dvojčlánok by znamenal 3,7+3,7= 7,4V sada... trochu dosť rozhodená keď jedna má 4,14 a druhá 3,99 a možno by som si preto dovolil predpokladať že aj trochu mäkká a občas sa to dostane tak nízko že resetne príjmač..
Je tam motor? Možno ani nie a sú tam len servá, no ale ani servá nemusí malá stará baterka udržať - to by som radil overiť ako prvé. Ale merákom sa to nedá, krátky pokles nestihne nijak zobraziť. Najjednoduchšie je skúsiť vymeniť.


motor RCGF 30

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: úte 17.07.2018 21:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6721
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
A dělá to od začátku a nebo to dříve nedělalo? Co odrušení zápalka? Máš důsledně rozdělený napajení přijímače a zapalování? Používáš vypínání zapalování od rádia, pokud jo, jak to máš udělaný?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 5:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.1.2010
Příspěvky: 515
Vyzkouším jiné baterie.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vynechavání signalu při letu
PříspěvekNapsal: stř 18.07.2018 20:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2018
Příspěvky: 204
Bydliště: Opava ČR
Co se Hitecu tyka, tak zrovna prijimac Optima napajet vzdy pres SPC :) Pokud ma dvouclanek a da to na primo, tak by se pod 4,8V nemel dostat, za predpokladu, ze baterky nejsou uplne v p*deli...

_________________
Hawker Hurricane 25e (Optima9)Zeta(Bee) (Minima6S)Hitec Flash8
"Hlavně Tě to musí bavit"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz