px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2020 18:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 373
Bydliště: Liberec
Je k dispozici nová verze MPM 1.3.1.24 ale netuším, k čemu bych měl použít (kam nahrát) druhý soubor Multiluascripts.zip - poradí někdo?

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2020 18:09 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.9.2019
Příspěvky: 8
Bydliště: Kladno,ČR
Rozbalit na kartu do adresáře scripts\tools


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2020 18:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
Tlapa píše:
Je k dispozici nová verze MPM 1.3.1.24 ale netuším, k čemu bych měl použít (kam nahrát) druhý soubor Multiluascripts.zip - poradí někdo?

Vo vlákne k MTM dal Pascal link na popis...
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ount=18479

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2020 18:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Tady je popis i video.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: pon 29.06.2020 20:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 373
Bydliště: Liberec
Kluci díky, pochopeno a vyřešeno :-)

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 10:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
...Úplně stejně jako D16V2 LBT klonuju D8 .....Tak kde je chyba?...)
Ještě jsem trochu zkoušel. S přijímačem F801 to funguje, s V8R7-II se mně taky nedaří..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 10:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
Ještě jsem trochu zkoušel. S přijímačem F801 to funguje, s V8R7-II se mně taky nedaří..

Páni, len taká otázka do diskusie: nemôže byť problém v tom, že V8 je netelemetrický prijímač? Niekto tu tie prijímače neúspešne riešil, nechodili mu ani normálne s rádiom...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 11:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Netuším v čem je problém, ale ten F801 telemertii taky neumí (moc jsem tomu zkoušení nedal, možná to ještě ověřím).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 12:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1702
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ddano007 píše:
Páni, len taká otázka do diskusie: nemôže byť problém v tom, že V8 je netelemetrický prijímač? Niekto tu tie prijímače neúspešne riešil, nechodili mu ani normálne s rádiom...

Jestli jsem správně pochopil, tak tím "clone" se do MTM v režimu clone zapíše ID vysílače, který chci naklonovat, stejně jako se ID zapisuje do přijímače. Žádná telemetrie tedy není třeba.

V dokumentaci jsou zmínky o ID a tom, že se u D8 po naklonování nedá nastavit "model match" - id individuálního přijímače. Teď mě napadlo, jestli není různé klonovat rádio, když je číslo přijímače 0 a různé od nuly nebo to samé s "Freq. tuning" (u nějakého protokolu se rozdílným číslem v položce freq. tuning třeba přepíná to, přes jaký vysílací čip se vysílá - NRF24L01 ==> CC2500).

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, nechcem vám kaziť radosť, ale keď si pozriete do dokumentácie,
https://github.com/pascallanger/DIY-Mul ... RSKYV---25
tak FRSKYV protokol je separé, a je určený pre jednosmerné FrSky receivers V8R4, V8R7 and V8FR
Klonovanie je možné len pre FRSKYD ( a X-ká ): FrSky receivers D4R and D8R. DIY RX-F801 and RX-F802 receivers. Also known as D8.
VD5M sa tam priamo nespomína, ale je to tiež jednosmerný V- prijímač.
Tož - podľa mňa - tak...

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
Testoval jsem D8, přijímač V8R7-II umí i D8 a používal jsem ho prvně jako V, potom v D8. Protokol V8 jsem samozřejmě klonovat nezkoušel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 13:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2559
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
Testoval jsem D8, přijímač V8R7-II umí i D8 a používal jsem ho prvně jako V, potom v D8. Protokol V8 jsem samozřejmě klonovat nezkoušel.

A môžeš mi to, prosím, vysvetliť tak, aby som tomu aj ja porozumel? Tak podarilo sa ti ho naklonovať, alebo nie?

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 13:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
No nepodařilo, proto jsem můj původní příspěvek (kde jsem se chlubil, že to u mě funguje) trochu poopravil na "něco jde a něco asi nejde", protože kolegovi prikrylm to nešlo. Jinak, já to nepotřebuju a ani se tím nebudu dál zabývat, chystám se už na léto "do lesů"... :D
Pro jistotu, ještě jednou a zřetelně - klonování F801 je OK, ale V8R7-II, samozřejmě v módu D8, se mně nedaří.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 16:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1702
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Klonují se vysílače, ne přijímače. Takže naklonovaný vysílač některé D8 přijímače poslouchají a některé ne? Rozumím tomu správně?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper 4in1 Multiprotocol Module
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 16:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1521
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Klonují se vysílače, ne přijímače. Takže naklonovaný vysílač některé D8 přijímače poslouchají a některé ne? Rozumím tomu správně?

Když už chceš slovíčkařit, tak já myslím, že se neklonuje ani vysílač ani přijímač. Pouze se krade (klonuje) bindování t.j ...atd...
Neznám odpověď jestli některé rx poslouchají...Může to být i tak, že si modul - z nějakého důvodu - údaje neuloží. A možná to tak je, protože po neúspěšném klonování (i když modul při párování přestane pípat), můžu dál ovládat přijímač z předchozího párování. Nechci to ale tvrdit, bylo by potřeba to několikrát opakovat a do toho se mně už nechce.
(Tomuhle popisu jsem se chtěl vyhnout, protože tuším, že to budu muset opakovaně rozvádět...)

Ještě doplním pro úplnost, že po spárování kteréhokoli z těchto dvou přijímačů s Horusem, fungují oba.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 267 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz