Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2019 16:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2017
Příspěvky: 19
Bydliště: Plzeň-Břasy
Poradí mi někdo,
začal mi zlobit jeden kanál na vysílači, Pravý do stran myslím že č.4. Ale to asi nebude důležité.
Utíká mi sředová poloha a mění se mi i výchylka při plném knyplu samovolně. Je to i sledovatelné
na graf. tabulce kanálů. Občas to maká normál a jinak to zlobí ať už je připojen model, nebo jen zapnutý vysílač.
A i se jako spomaluje, myslím rychlost výchylky. Je to jako rušení, ale jen jednoho kanálu. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Díky Petr


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2019 17:16 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.6.2009
Příspěvky: 24
Potenciometry kanálu 2 a 4 jsou připojeny malými konektory a ty mají snahu se při pohybu povytáhnout. Otevři vysílač a ty konektorky tam přitlač. Měl jsem stejnou závadu na kanálu 2, při plném plynu bylo vše v pořádku a při staženém to začalo blbnout, tak jako popisuješ. Stálo mě to jednu bouračku do země :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2019 17:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.3.2009
Příspěvky: 424
Bydliště: Praha
Obrázky: 2
Nebo možná vydřený potenciometr v křížáku (pokud tam nemáš Hally).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2019 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 608
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Zkontroluj konektory na gimbalech k potenciometrům.
https://www.youtube.com/watch?v=NdtsE_1y93Y

Mám horší závadu na éčku. Musím mít stisknutý vypínač tak 10 minut, než nastartuje - opakovaně. Pak jede.
Tvoji závadu bych bral :-). Nemáte někdo základní desku, nebo radu ?

_________________
Pepa - ( DC-16, FX-32 ) Slim, Alka 13, EPP hračky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2019 19:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1396
Bydliště: Letovice,ČR
RC studio? :wink:

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2019 20:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2017
Příspěvky: 19
Bydliště: Plzeň-Břasy
Díky za rady,hned jak bude chvilka, mrknu na ty potíky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: ned 14.04.2019 11:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.5.2005
Příspěvky: 635
Bydliště: Žatec
Zdravím, také mě to zlobilo, stačilo vyměnit kablíky k poťákům a je klid. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: ned 14.04.2019 13:12 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5632
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Potenciometry jsou japonske muRata jeste jsem neresil potenciometr jen kabliky.

Spinani, je tam U5 mosfet ktery asi vyhnil. Zatim jsem to u Ecka take nersil ale je to nejblizsi slozita soucastka u vypinace :lol:

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: ned 14.04.2019 20:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2017
Příspěvky: 19
Bydliště: Plzeň-Břasy
Ještě jsem se na to nedostal,snad zítra tak uvidíme jestli to dám dohromady nebo ne.
Zatím díky za info....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: pon 15.04.2019 23:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.2.2017
Příspěvky: 19
Bydliště: Plzeň-Břasy
Tak operace jak se zdá se zdařila. Opravdu to byly kablíky na gymbalech. Pro jistotu jsem rozebral i samotné konektory na propojovacích kablících a lehce sevřel styčné plíšky. Zatím vše funguje jak má. Uvidíme v reálu.
Moc díky za rady :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Taranis X9E závada
PříspěvekNapsal: úte 16.04.2019 10:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.6.2016
Příspěvky: 19
Tak já taky jednu závadu. Zapnutý vysílač, éro ready, dlouhý stisk Page, abych si na displeji zobrazil telemetrii a najednou vysílač řve, že nemohu dělat shutdown, protože je model zapnutý.
Zkouším to vícekrát. Při výrazněji silnějším stisknutí Page, chce vysílač dělat shutdown, při lehkém stisku se přepne displej na telemetrii. Doma už jsem to nezopakoval.
Nestalo se někomu něco podobné?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Kio a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz