Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: ned 05.04.2020 19:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 93
Bydliště: Vysočina
Zdravím,
mám problém a nevím, jestli dělám něco špatně já nebo blbne FC (Matek F722-SE).
Zatím jsem ve fázi testování GPS Rescue módu. Mám z toho poněkud "smíšené" pocity, protože z pěti přepnutí do tohoto módu mi koptéra dvakrát spadla (více či méně to odnesl jen rám, naštěstí...).
Video z obou negativních pokusů zde: https://youtu.be/9v-nFrU9zrs
Nevíte prosím, proč se ten FC jeden moment hodí softwarově do disarmu?
Díky za podněty!


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: ned 05.04.2020 22:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1617
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Napadlo mě akorát: nechtěl vystřelit padák, který neměl?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: ned 05.04.2020 22:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 263
Bydliště: Plzen
Estli jedes pres betaflight, tak bych vedel. Zitra vyhrabu odkazy, co jak pres CLI nastavit.

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 8:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 93
Bydliště: Vysočina
Ano, jedu přes BetaFlight, FW mám v FC v poslední verzi 4.1.5. Poprvé se mi to stalo s verzí 4.1.3, ale upgrade FW nepomohl :)
Říkám si, že by vyhodnotil nízký počet satelitů a zároveň zapnutý "Rescue mode" vypínač na vysílači jako failsafe?
Možná je to tím nastavením Stage 2 viz obrázek. Protože to spadlo až ponějaké chvíli, co byl zapnutý GPS rescue spínač a co se začala objevovat ta hláška "Rescue N/A" (viz přiložený obr.).
PS: S tím padákem je to zajímavá myšlénka :)


Přílohy:
Failsafe BF setup.jpg
Failsafe BF setup.jpg
[ 58.69 KiB | Zobrazeno 1961 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 9:50 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 93
Bydliště: Vysočina
Jinak jsem se díval ještě na to svoje video a v obou případech se to disarmlo 8 sekund po tom, co začala blikat hláška "Rescue N/A". Takže to asi vážně závisí na počtu satelitů. Mám nastaveno min. 8 a blikat to začalo, když to spadlo na 7 nebo míň.
Jen jsem se díval do nastavení časů failsafe v BetaFlightu a mám tam nastaveno Drop za 10 sekund, ne 8.
Ale zkusím taky přesunout snímač GPS. Mám jej sice docela daleko od "siloviny", ale zato je docela blízko dípólu přijímače a třeba mu vadí signál telemetrie. Aby mi tak nekolísal počet satelitů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: pon 06.04.2020 21:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 263
Bydliště: Plzen
Jukni na tuto stranka a najdi si tam, jak pise o sanity check, tam bude problem.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6202927262

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: úte 07.04.2020 8:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 93
Bydliště: Vysočina
@ nemox, díky za Oscara Lianga. Občas z něj čerpám, ale tohle mě nenapadlo.
Bavil jsem se o tom i s Joshem Bardwellem. Ten taky potvrdil, že když mám na Tx zapnutý GPS Rescue mód a najednou se sníží počet satelitů, tak FC projde ve Failsafe nastavení Stage 1, když tam je to OK, tak jde na Stage 2 a provede co je tam nastaveno. A já tam mám nastaveno Drop, tudíž disarm :)
Na stroji jsem pro jistotu přemístil GPS snímač. Původně jsem jej měl vzadu za sloupkem pro VTx anténu, kousek od R9M dipólu. Buď mu vadilo to nebo ono, těžko teď zjistit. Tak jsem GPS snímač přesunul dopředu nad kameru, kde je nejdál od všech rušivých vlivů (doufám :D ). A Trpaslík může jít znovu do vzduchu :) http://kibinek007.sweb.cz/fpv/red_dwarf/red_dwarf.jpg
Ještě jednou díky!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Počet satelitů z FC do Tx
PříspěvekNapsal: pon 13.04.2020 12:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 93
Bydliště: Vysočina
Neví prosím někdo, jestli lze do telemetrických dat přidat údaj o aktuálním počtu satelitů, které bere GPS snímač? Že by si to pak člověk mohl zobrazit na displeji rádia a nemusel by kvůli tomu zapínat brýle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Disarm během GPS Rescure módu
PříspěvekNapsal: sob 18.04.2020 15:34 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 93
Bydliště: Vysočina
LSoft píše:
Nevíte prosím, proč se ten FC jeden moment hodí softwarově do disarmu?

Problém vyřešen. Zeptal jsem se tvůrce INAVu :)
Důvody vzniku problému a jeho řešení zde: https://youtu.be/hEx174fj12E
Změnil jsem tedy DShot600 na DShot300, dneska jsem vylítal několik baterek a naprosto bez problému (klepu na dřevo!). PID loop time jsem nechal na 2 kHz.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz