Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 16:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6446
Bydliště: Vsetín
Dneska mi přišel SBUSový expandér:

https://emotors.cz/cs/prislusenstvi/678 ... koder.html

S tím že jsem se jej jal testovat.

Vysílač Frsky X9D, přijímač X8R napárovaný na 1-8 D16.

expandér má možnosti volby kanálů 1-6, 5-10, 11-16.

Pokud to mám v režimu 1-6, nebo 5-10 není problém, pokud to ale dám do režimu 11-16, tak 11,12,13,14,15 fungují, ale na 16kanálu jen servo dojede na doraz a tím končí...

Nemáte s tím někdo zkušenost?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 17:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2016
Příspěvky: 15
Nedávno jsem to tady řešil- v návodu je, že CH16 output RysSI. Je to chyba FRSky , pan Urbánek to již psal výrobci k opravě ( měli to mít jen dronove přijímače).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 17:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6446
Bydliště: Vsetín
No teď jsem to zkoušel ještě na G-RX8 a ten samý výsledek...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 18:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6446
Bydliště: Vsetín
Tak jsem to nakonec vyřešil skoro ke spokojenosti. Potřeboval jsem 6 kanálu na dekodéru (bude v křídle) a pak 5 (max 6) kanálů v trupu, kde bude RX. Expandér nastavený na 1-6k, přijímač jsem napároval v D16, na 9-16ch s telemetrií. Ve výsledku to teda dělá to co chci, a světe div se, expandér jede 1-6, RX 9-16, ano i 16 kanál dává signál...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: stř 18.11.2020 23:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2454
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Nepamatuju, že by u X8R byl na s.bus ch16 jako RSSI.
Teď zkouším X8R a všechny kanály na s.bus "expandéru" fungují tak, jak bych očekával.
Používám poslední verzi ACCST.

Pokud stejně funguje i G-RX8 není to spíš nastavením vysílačky?

U FrSky interních modulů se dá nastavit vysílání méně jak 16-ti kanálů. Nemohla by být toto příčina?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: čtv 19.11.2020 0:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6446
Bydliště: Vsetín
Vysílání i vysílač mám nastavený správně, zkoušeno i u kolegy s Éčkem a jeho X8R a G-RX8 a to samé... Teď bych i řekl jestli i není chyba v expandéru, že hold 16ch z SBUSu "nepřečte". Ale jak jsem psal, k funkčnosti mi stačí kanály 1-6 na expandéru a 9-16 na X8R.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: pát 20.11.2020 13:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8955
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Cklapi z okolí mezi Hradcem Králové a Poděbradama, nemáte někdo FrSky Sbus ID měnič? Potřeboval bych přešaltrovat čtyřkanálovej dekodér FrSky SBUS z kanálů 1-4 na kanály 3-6. Něco jsem slyšel, že to umí snad i samotnej vysílač. Přijedu.
Díky.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: úte 20.04.2021 15:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 273
Bydliště: Brno venkov
Ahoj. Dnes mi taky přišel ten 6x-expandér. Mám Taranis X9D+ a přijímač X8R. Expandér jsem nastavil propojkou na 11-16, ale bohužel je to nějak posunuté. První kanál expandéru je vysílací kanál 12 atd. Tím pádem na 5 kanálu je vysílací kanál 16 a 6 kanál nemám jak ovládat. Zde se servo vychýlí do max pozice. 17 kanál na vysílačce to nijak neovládá. Když jsem dal propojku na rozsah 1-6 fungovalo to v pořádku...

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: úte 20.04.2021 17:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 6446
Bydliště: Vsetín
jimi-m píše:
Ahoj. Dnes mi taky přišel ten 6x-expandér. Mám Taranis X9D+ a přijímač X8R. Expandér jsem nastavil propojkou na 11-16, ale bohužel je to nějak posunuté. První kanál expandéru je vysílací kanál 12 atd. Tím pádem na 5 kanálu je vysílací kanál 16 a 6 kanál nemám jak ovládat. Zde se servo vychýlí do max pozice. 17 kanál na vysílačce to nijak neovládá. Když jsem dal propojku na rozsah 1-6 fungovalo to v pořádku...


Mě to tuším sedělo v pohodě, ono se 16tka většinou používá jako RSSI, ale proč to dělalo nevím... Nakonec jsem to teda obešel tak že expanderem dělám 1-6 a X8R ovládá 9-16 takže jsem z toho nakonec vykouzlil funkční řešení.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: úte 20.04.2021 18:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 273
Bydliště: Brno venkov
Jj, já to četl. To by určitě šlo taky, ale neřeší to tu závadu/záhadu...

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: úte 20.04.2021 18:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8955
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Celeron píše:
Cklapi z okolí mezi Hradcem Králové a Poděbradama, nemáte někdo FrSky Sbus ID měnič? Potřeboval bych přešaltrovat čtyřkanálovej dekodér FrSky SBUS z kanálů 1-4 na kanály 3-6. Něco jsem slyšel, že to umí snad i samotnej vysílač. Přijedu.
Díky.


Po půl roce to zkouším znova, nenajde se někdo?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: úte 20.04.2021 19:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 273
Bydliště: Brno venkov
Jde to přes přes LUA SCRIPT, pokud máš OpenTX 2.2 nebo 2.3. Ale nezkoušel jsem to...

https://rcsettings.com/index.php/viewdo ... -sensor-id

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: úte 20.04.2021 23:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1794
Bydliště: Vysočina, ČR
jimi-m píše:
Jde to přes přes LUA SCRIPT, pokud máš OpenTX 2.2 nebo 2.3. Ale nezkoušel jsem to...

https://rcsettings.com/index.php/viewdo ... -sensor-id

Ten script je na změnu ID senzorů telemetrie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: stř 21.04.2021 7:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8955
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Hmm, tak si budu muset ten ID měnič koupit. Problém je, že ho e-motors již víc než rok nemá skladem.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sbus expandér - nefunkční kanál
PříspěvekNapsal: stř 21.04.2021 7:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.7.2015
Příspěvky: 273
Bydliště: Brno venkov
https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/19 ... -a-id.html

_________________
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz