Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2021 21:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2021
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha7
Dobrý den
Jsem modelář začátečník a chtěl bych se zeptat zda nevíte jak odstranit následující problém. Po zapnutí Bety 1400 se mi ihned vychýlý výškovka do krajní polohy pro klesání a servo se snaží dostat výškovku stále dál a model pípá. Asi to bude něco s trimem výškovky. Děkuji za odpověď hezký den


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2021 21:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1680
Bydliště: Vysočina, ČR
Betu jsem neměl a nemám ale možná máš přehozený konektory výškovky a motoru na přijímači.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2021 21:24 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.4.2014
Příspěvky: 1139
Bydliště: ostrava-svinov
Napiš do profilu odkud jsi, a určitě se ozve kolega který je poblíž tebe,a pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2021 21:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2021
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha7
Děkuji za odpověď jsem z Prahy 7.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2021 21:27 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 21.1.2011
Příspěvky: 517
Bydliště: Ostrava-Poruba ČR
Ahoj, prohoď v přijímači kablíky směrovky a výškovky, když to bude dělat to servo dále tak sháněj nové.
ivan


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 10.01.2021 22:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 462
Bydliště: Frýdek-Místek
Anebo je to zapojené tak, že neutrální poloha výškovky je v krajní poloze serva a servo se po zapnutí jen snaží dostat na střed.

Odpojil bych výškovku od serva a zkusil zahýbat kniplem výškovky, jestli se servo hýbe rovnoměrně na obě dvě strany. Pokud ano, pak upravit délku táhla tak, aby se nula na výškovce rovnala středové poloze serva.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2021 0:04 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 101
Bydliště: Valašské Meziříčí
Možná bude nejlíp začít od něčeho, co funguje. To je servo směrovky, jestli jsem to správně pochopil. Ze serva výškovky sundej páčku po odšroubování středového šroubku, abychom nechali servo volně pohybovat. Z přijímače vytáhni konektor serva směrovky a poznač si, jak to bylo zapojené. Potom do přijímače místo směrovky zapoj servo výškovky a uvidíš, jestli je problém v servu, nebo v signálu z přijímače. Dej si pozor na správné otočení konektorů a pro jistotu to přepojuj s odpojenou baterkou, pak to ještě jednou zkontroluj a teprve napřed zapni vysílač a pak baterku přijímače. Nyní by servo mělo reagovat na knipl směrovky. Až budeš dávat nazpět páku na servo, tak vše zapni, aby servo najelo do neutrální polohy a pak si nastav výškovku do roviny, páčku nasaď a zajisti šroubkem. A pak napiš, jak to dopadlo.
Držím ti palce. Igor

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2021 10:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.1.2011
Příspěvky: 176
Bydliště: SR
Ale on píše že model pípa, to sa stane keď treba skalybrovať
regulátor, alebo prijímač nemá signál.
A ešte jedna vec, treba dať dolu vrtuľku!
Michal


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2021 11:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 10.1.2021
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha7
Tak teď mi nefunguje nic jen po připojení k baterii model vydává zvuky asi od motoru ale model nereaguje na ovladač. Děkuji všem za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2021 11:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 7327
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Franku22, pár připomínek:
- dej si Prahu 7 do profilu, ne do příspěvku, při příštím dotazu už to nikdo nenajde, a ani hledat nebude,
- napiš, co k tomu máš za rádio, pokud jsi to koupil jako set, předpokládám, že by se mohlo jednat o vysílačku Cadet, napiš také jaký máš mód (zde https://www.kolmanl.info/index.php?show ... _kniply_uv máš základní popis módů a funkcí vůbec), s pravděpodobností hraničící s jistotou se zde najde člověk, který má stejné rádio a napíše co a kam zapojit,
- zkontroluj, jestli jsi konektory správně zastrčil a náhodou třeba neotočil.
Pokud ti to stejně nepůjde, máš několik možností, zajít k prodejci (většinou to je také modelář, takže zná) - buď poradí se správným zapojením, nebo to tam rovnou necháš na reklamaci, nebo se ozvi přes SZ.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.01.2021 15:58 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 726
Mám Alpha 1500,je to skoro stejné krom umístění motoru,soupravu Cadet PRO a Cadet 4 V3. Pokud máš tu samou a máš k tomu návod tak zapoj přijímač dle návodu. Předpokládám že máš soupravu spárovanou.Pokud toto všechno máš a zapneš vysílač a zapojíš baterii k réglu a servo se snaží jak píšeš točit k jedné straně tak odpoj baterii od réglu vrať rukou páku serva do polohy 0 a zjisti zdali ti páka jde otočit i na druhou stranu do stejné opačné polohy. Pokud nejde tak sundej páku, přesaď ji na ozubení tak aby jsi měl z výchozí polohy(0) na obě strany stejný krok(opět vyzkoušej ručně) a pak zapoj baterii a uvidíš zdali bude ještě nutné dotrimovat. Co se tíká toho pískání tak některé sestavy vyžadují zapínat vysílač s plným plynem a po zapojení baterie k réglu plyn stáhnout na 0 a mělo by to odpípat provoz. Zkus to a napiš výsledek.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: REX a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz