Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 19:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
Nechci rušit ve vlákně ELRS, tak jsem si založil tohle lamovské téma. Mám na stole před sebou
- vysílač Radiomaster TX16s mkII
- ve vysílači modul Happymodel ES24TX Pro Micro ExpressLRS ELRS TX module
- přijímač Happymodel EPW5 2.4GHz PWM

Nabindoval jsem přijímač, chodí mi proporcionálně jen kanály 3 a 4, 5 kanál je dvoustavový, na 1 a 2 se mi to jeví bez signálu, servo po připojení jen popojede jedním směrem a potom je volné.

- EdgeTX 2.6.0
- ELRS 2.0

otázka 1: musím se posunout k vyšší verzi EdgeTX?
otázka 2: musím se posunout k vyšší verzi ELRS?
otázka 3: při nastavování modelu vidím v nabídce Mode pro External RF jediný použitelný mode CRSF, nemám v popupu ELRS, je výběr CRSF v pořádku?
otázka 4: má číslování přijímačů v nastavení External RF podobný význam jako párování běžných FrSky přijímačů?
otázka 5: luaskripty ExpressLRS a Crossfire configure ukazují stejné věci. Jaký je vztah mezi Crossfire a ELRS?

Možná jsem jen pozadu s verzemi, možná něco přehlížím :?


Přílohy:
kolmanlinfo_20220704_screen-2022-07-04-173623.png
kolmanlinfo_20220704_screen-2022-07-04-173623.png
[ 20 KiB | Zobrazeno 1014 krát ]

kolmanlinfo_20220704_screen-2022-07-04-180119.png
kolmanlinfo_20220704_screen-2022-07-04-180119.png
[ 21.06 KiB | Zobrazeno 1014 krát ]

kolmanlinfo_20220704_screen-2022-07-04-180239.png
kolmanlinfo_20220704_screen-2022-07-04-180239.png
[ 23.52 KiB | Zobrazeno 1014 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 20:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
Budeš asi muset přepnout RX do modu aby byli i na výstupu 1 a 2 PWM pro serva.
Asi ti tam leze TX a RX CRSF protokolu. (příjímač tam čeká FC nebo CRSF převodník na PWM)
Teď nevím jestli se to dělá při flashování přijímače nebo na radiu v LUA.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 20:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1056
Bydliště: PN - SK
skus sa mrknut na prispevok od ddano007 viewtopic.php?f=38&t=88117&start=210#p1534728
mozno je to v prepinani toho modu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 20:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
A při flashování mám volit co? Jde mi o "regulatory" a "performance options".


Přílohy:
elrs_20220704202738.png
elrs_20220704202738.png
[ 137.32 KiB | Zobrazeno 977 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
olisoft píše:
skus sa mrknut na prispevok od ddano007
Na to jsem asi moc pozadu s verzema. :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 21:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
Flash via wifi zhebnul na instalaci PlatformIO.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 21:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
"regulatory"

Je jestli chceš mít EU verzi protokolu s LBT nebo ne EU verzi bez LBT, ne EU verzi by jsi tu neměl používat...

To druhy nevím. Nechal bych výchozí hodnoty.


A já ale myslím že máš problém s tím že máš nastaven na vystupu 1 a 2 to crossfire.
Já má taky EP5 a na výstupu 1 a 2 mám připojenou letovou řídící jednotku.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 21:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
To je tím, že jsem byl připojen k wifi TX modulu a ne k internetu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 21:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2015
Příspěvky: 1405
Bydliště: Šternberk, ČR
https://www.6sfull.cz/happymodel-epw5-2 ... -receiver/

Tady to píšou...


Firmware: DIY_2400_RX_PWMP, PWM přijímač přes 1~5 PWM výstupů
HappyModel_EP_2400_RX, CRSF sériový přijímač přes TX a RX
Aktualizace firmwaru přes UART nebo WIFI


Zvolil jsi ten DIY_2400_RX_PWMP FW?

PS: s těma číslama výstupu sem to říkal blbě - omlouvám se. TX a RX je 2 a 3.

_________________
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 22:05 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2741
Bydliště: Zavar, SK
Libor píše:
Nechci rušit ve vlákně ELRS...

Takto:nechcem Ti pridávať starosti o takomto čase, ale byt Tebou, tak:
1, Flashnem si rádio na ETX 2.7.1 - je najnovší, nič tým nepokazíš, len vylepšíš a napr. budeš mať plnú podporu pre ELRS.
2, Flashol by som ten prijímač - pokiaľ je to tento
https://www.happymodel.cn/index.php/202 ... ixed-wing/
na ELRS 2.5.1 s nastavením podľa obrázka.
3, na LBT aj verziu ELRS 3.0.0 sa zatiaľ vypr..i, je to len RC1, bude tam ešte čo vylepšovať.
4, nahraj si do TX LUA skript pre ELRS. V tom si nastav najlepšie Wide mód - aj keď pre ten Tvoj prijímač je to asi jedno - nevidím, že by podporoval swap 5. kanála. Tož budeš mať kanály 1-4 full resolution a kanál 5 budeš mať dvojstavový - s tým asi nič teraz nenarobíš. Až verzia ELRS 3.0.0 podporuje všetky kanály full-res.
Dano
Příloha:
LK01.jpg
LK01.jpg
[ 44.83 KiB | Zobrazeno 915 krát ]


_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 23:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
Jsem na EdgeTX 2.7.1


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 04.07.2022 23:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
Jsem v TX modulu na ELRS 2.5.1 (2.5.1 ISM2G4)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.07.2022 0:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
U modelu v EdgeTX mi jde navolit jen CRSF, ELRS v nabídce nevidím.
Nově vidím Baudrate, Status.

Skript (stáhl jsem znova) elrsV2.lua vypadá pořád stejně, Switch mode nabízí Hybrid / Wide.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.07.2022 0:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
Jsem v přijímači na ELRS 2.5.1 (DIY_2400_RX_PWMP)

Chová se to stejně :D Někde ještě musí být nastavení, jak se mají chovat ty kanály!


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 05.07.2022 0:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 1029
Bydliště: Teplice, Praha
V Other Devices vidím DIY2400PWMP, ale když se tam prokliknu, tak píše jen Loading a nic.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz