sozda píše:
Na stará kolena a z nostalgie a pošetilosti stáří jsem získal soupravu Graupner Mini Prop 4 a zde je moje otázka pro pamětníky. Fungoval tento systém stejně jako ostatní proporcionály např Robe, Kraft, Futaba a nebo to mělo vlastní system Varioprop. Přijímače na 27,120 MHz nemaje tak mě tak zajímá jestli by se k tomu nedal použít třeba přijímač Modela Digi 3 nebo neco podobného jenom tak jest-li to vysílá co by třeba kamarádi zapůjčili. Chci to předělat na 2,4 GHz a z nostalgie to používat na historické modely KHMM a SAM. Děkuji za podněty.
Graupner Miniprop je ve skutečnosti O.S. Guppy (mj, třeba na servech to je okamžitě vidět - ty jsou na první pohled od O.S)
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... m-with-boxNo a pokud si matně vzpomínám, tak O.S Cougar (cca z té doby, v Budějcích ho měl Tonda H.) byl sice "vysílačově" kompatibilní (šlo ho provozovat s obsahem modelu od Futaby), ale serva měly jiný konektory a hlavně byly jinak číslovaný kanály a serva se točily obráceně.
Matně si i vzpomínám, že Tonda na konci toho Cougara s ním i provozoval rotační futaby (asi S-7) - ale musely se přeletovat - a zaboha si nevzpomenu, jestli jsem to tehdy (a jak) přeletovával pro Tondu a nebo Míru S. (ten měl Futabu z cca té doby - open gimbal, stříbrnou). Mám pocit, že stačilo akorát otočit poťák a změnit piny na konektoru (byly zpřeházený).
Prostě serva byly na 99% bez úpravy nezaměnitelný s tehdejší Futabou.