Proč S-Bus funguje a Spektrum sat. ne? Je to jednoduché, S-Bus satelit je v podstatě klasický přijímač u kterého se v MCU vypustil převodník data/PPM a údaj o poleze serv je odesílán už z S-Bus satelitu po sériové lince korektní a není třeba řešit jakékoliv korekce dat protože o to se postará sám satelit, proto je implementace "bezproblémová" (jinak by každé S-Bus servo muselo obsahovat zbytečně drahé MCU a opravovat chyby samo, což je samozřejmě nesmysl).. U spektrum satelitů je situace obrácená, obsahuje jen VF modul který se stará pouze o přeložení VF signálu na standardní sériovou komunikaci o rychlosti 115200Bd, žádné další úpravy se v satelitu nedějí a veškerá korekce dat je na přijímači neboli na bezpádlu = výpočetní výkon a třeba i velikost a optimalizace programu (podle mě už jen CRC musí problém z velké části vyřešit a o samoopravných kódech nemluvě (neznám spektrum do detailů), otázkou zůstává jak se jednotka zachová v době kdy dostala neplatný balíček a to je dle mého názoru kámen úrazu u HC3, proč? nevím ale mám konspirační teorii

a je divné že konkurence nemá problém )... Mohly by jsme to zde rozebrat naprosto do detailů, celkem do toho vidím ale stejně by to asi nikomu nepomohlo... Jen jsem chtěl vysvětlit proč S-Bus běhá jako klasický přijímač a druhé je náchylné na duchy.. Captron si to vždy nějak okecá a vlastně jeho peníze ve vzduchu to nejsou.. Komu to se Spektrum sat. běhá jak má tak ať je rád protože je spousta lidí kterým to neběhá ať dělají co dělají... Jinak opakuji že Bezpádlo je to super i přes to že podpora Spektrum satelitů je jen na papíře

.. Pokud mi Captron zavolá že stačí udělat toto a tohle a řekne že to bude cajk tak to vyzkouším ale jen když mi na stůl vysolí peníze na případnou havárii heli protože já nejsem jejich pokusný králík. BoZZdo Tvé rady ohledně používání Spektrum satelitů jsou hezké (vše myslím naprosto v dobrém) ale pochybuji že se za to zaručíš tím že mi řekneš: to bude na 100% OK a že když to tak nebude a já to rozbiji tak mi zaplatíš škodu... Já čekám za ty prachy 100% FUNKČNOST a ne to že budu honit duchy a dělat z heli pokusného králíka který nestojí 100,- ale 30000,- .... Proto už nikdy HC3 a Spektrum satelit.. Omlouvám se za slohovou práci, klidně kamenujte ale nějak mě to nadzvedlo z křesla

a to už jsem si říkal že to prostě nebudu hrotit, musím trénovat sebeovládání, ne to ne, bude stačit víc létat a méně sedět u PC

... PS: 11ms u Spectra a 7ms (co znám poslední specifikace) u Futaby, nezlob se na mě ale to nemůžeš poznat (mrknutí oka = 100-150ms

)!!! UPOZORŇUJI ŽE HC3SX VLASTNÍM A JAKO BEZPÁDLO HO NEPOMLOUVÁM!!!!!
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com