Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
ananas

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#301 Příspěvek od ananas »

Tezko rict zda si to alex zaslouzi ci ne.. ono kdyby to prodaval max za 70 dolacu kazdy by si kupoval jen jeho ale konkuruj cine s 3x vyssi cenou.. je to boj no.. taky jdu do martineze s alexem.. zajimala by me vyrobni cena alexe a martineze.. ale to byva tajemstvi :-D
slavisius

Re: jak oživit desku Martinez?

#302 Příspěvek od slavisius »

Tomino69 píše:děkuji za odpoveď, bude na tom gopro hero3 a napájení je normálně 3s lipo přes tu desku, stačí to?nebo se nějak ještě zvlášť krmí motory?nemáš prosím foto, jak máš zapojené ty kabely?

Napajanie s 3S staci bohate, maximum je 4s a moze to ist kludne z hlavneho zdroja ..
Motory su napajane priamo z dosky.

Inac k tomu senzoru, stacia len 4-zili, preto som piatu skrtol. Povodne tam maju ist 5 ale "INT" sa zrejme nevyuziva, okukal som to od ALEXMOS :-D Takze len "+5V, SDA, SCL, GND"
Rovnako by to malo byt napisane aj na MPU6050 senzore ...

Keby nahodou daco nebolo jasne, tak troska som vyzdobil "povodnu" schemu o nejake popisky, malo by to takto stacit ... hehe
schema01.jpg
slavisius

#303 Příspěvek od slavisius »

ananas píše:Tezko rict zda si to alex zaslouzi ci ne.. ono kdyby to prodaval max za 70 dolacu kazdy by si kupoval jen jeho ale konkuruj cine s 3x vyssi cenou.. je to boj no.. taky jdu do martineze s alexem.. zajimala by me vyrobni cena alexe a martineze.. ale to byva tajemstvi :-D

Celkom zaujimava uvaha ... :-D Ale urcite ten hack od ALEXA ma dajake muchy, zatial som nasiel iba jednu "zamenene osi ROLL s PITCH" a mozno to nakoniec, ani ziadna mucha nieje, ale dobra vec ,.. :-D
tomi79rv

#304 Příspěvek od tomi79rv »

ako vidím, možno aj lepšie že opozdene prichádza na náš trh zenmuse h3-2d! je veľa reklamácií na prehrievanie, pískanie, alebo dokonca úplné "umretie" gimbalu... dji vydal nejaký opravný firmware v piatok a ako vidím aj dnes... (niečo tu asi veľmi horúcou ihlou bolo šité)... ako som tak čítal zahraničné fóra, veľa držiteľov zenmuse h3-2d radšej počká na riešenie problému a neriskujú poškodenie gimbalu... za takú malú srandu dať cez 500 eur a očakávať, že to nie je ešte 100%, je troška frustrujúce...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
ananas

#305 Příspěvek od ananas »

dji dělá čímdál více chyb nebo se mi to zdá? :-D
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od koulinek »

Tak tu máme finální verzi Alexmos firmware 2.1
http://www.simplebgc.com/eng/downloads/

popis změn:
New option: skip gyro calibraion at startup. With this option checked, board starts working immediately after power ON.
New menu command and GUI button for manual gyro calibration
RC Map, RC Source moved to profiles. It allows to change RC control setting by switching profiles.
(warning: after firmware upgrade, old RC Map setting will be lost)
RC YAW axis control may be inverted now by specifying Min.angle > Max.angle, like for other axis (but this setting not used for limiting, just for inverting).
I2C errors monitoring: LED will blink when I2C error detected
New option: gyro high sensivity. It doubles sensivity of the gyro, that equals to multiplying gains in the PID controller by 2.
It may be usefull for big DSLR cameras.
Translation to Chinese (thanks to Max) and Polish (thanks to Tomasz Ciemnoczulowski) language versions done.
The "Firmware Upgrade" tab in the GUI is working now and allows to upload a new firmware.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Duska

#307 Příspěvek od Duska »

Tady je první test Beholder gimbalu -> po stabilizaci obrazu. Zatím se mi chvěje dost na silentblocích. Houba (různé tvrdosti) mi s tím zatím nijak nepomáhá a naopak bych řekl že to zhoršuje.
Dávám to sem ale hlavně kvůli zvuku. Jsem paranoidní nebo tam slyšíte taky ten "bzukot" navíc.? Když jsem se na to zaměřil, tak je to slyšet i ve vzduchu - jakože nejen na videu. že by nějaký motor??

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WluwwBwvNh4[/youtube]

Používejte phpBB tag [youtube][/youtube]
Díky Admin
tomi79rv

#308 Příspěvek od tomi79rv »

pelikan uz ma zenmusa 3h-2d v ponuke, ale hned je nedosptupny... :?
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od Dejfak »

Duska píše:Tady je první test Beholder gimbalu -> po stabilizaci obrazu. Zatím se mi chvěje dost na silentblocích. Houba (různé tvrdosti) mi s tím zatím nijak nepomáhá a naopak bych řekl že to zhoršuje.
Dávám to sem ale hlavně kvůli zvuku. Jsem paranoidní nebo tam slyšíte taky ten "bzukot" navíc.? Když jsem se na to zaměřil, tak je to slyšet i ve vzduchu - jakože nejen na videu. že by nějaký motor??

Používejte phpBB tag [youtube][/youtube]
Díky Admin

Ani mi nepřijde, je to určitě jedno z těch stabilnějších videí
Jak moc jsi to nastavoval?
Byl tam nějaký problém?
Ladil jsi P.I.D ?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
slavisius

#310 Příspěvek od slavisius »

[quote="Duska"]Tady je první test Beholder gimbalu -> po stabilizaci obrazu. Zatím se mi chvěje dost na silentblocích. Houba (různé tvrdosti) mi s tím zatím nijak nepomáhá a naopak bych řekl že to zhoršuje.

to si este dajak dodatocne stabilizoval ??

vyzera to dost dobre ... aj ja chcem takeeee :-D
Duska

#311 Příspěvek od Duska »

Jo je to dostabilizované softwarově.. s tím, že gimbal funguje výborně a až v některých krajních pozicích ( na které stejně nelétám) se zachvěje. Ale je to neklidné právě na těch silentblocích. A nevím co s tím.. Takto to vypadá bez stabilizace v PC

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zUWOkEHvSmg[/youtube]

Jinak Beholder došel, složil jsem ho a bez jakéhokoli nastavování funguje výborně - stabilně a přesně.
slavisius

#312 Příspěvek od slavisius »

Duska píše:Jo je to dostabilizované softwarově.. s tím, že gimbal funguje výborně a až v některých krajních pozicích ( na které stejně nelétám) se zachvěje. Ale je to neklidné právě na těch silentblocích. A nevím co s tím.. Takto to vypadá bez stabilizace v PC

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zUWOkEHvSmg[/youtube]

Jinak Beholder došel, složil jsem ho a bez jakéhokoli nastavování funguje výborně - stabilně a přesně.

ja by skusil tote na tvojom mieste ..

http://www.ebay.com/itm/Anti-vibration- ... 3a82a4ddb1

a mozes ist tocit hollywood ... :-D
Duska

#313 Příspěvek od Duska »

Klidně je objednám, když mi někdo řekne, že to bude lepší jak ty co tam teď jsou (a minimálně na pohled vypadají stejně) :D ..
slavisius

#314 Příspěvek od slavisius »

Duska píše:Klidně je objednám, když mi někdo řekne, že to bude lepší jak ty co tam teď jsou (a minimálně na pohled vypadají stejně) :D ..

Este ma napadla taka vec, neni ich tam vela tych gumiciek? :roll: Skus dat napriklad len 4, co sa stane ... :?
Duska

#315 Příspěvek od Duska »

Za pokus to stojí, vyzkouším... (snad neuletí :twisted: )
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“