Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#1441 Příspěvek od Kuba5 »

pepe* píše:jj, stačí přehodit dva kabely, zkus třeba ještě zkontrolovat ty konektory mezi motorem a reglem, nejsoun zrovna moc kvalitní a jednou se mi stalo, že byl jeden nějakej zaneřáděnej a motor poškubával, stačilo to vyčistit a bylo zase vše o.k.

Ok, akorát nevím, jak se ke konektorům na motoru dostat. Musím ten motor odšroubovat? Nevím jak to pak dát, aby bylo správně vyosení. :D

EDIT: Jo aha, ty konektory jsou v trupu, jenže stejne nevim, jak se k nim dostanu. :D
Swift II | T9X(OpenTX)
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#1442 Příspěvek od pepe* »

jdou vytáhnout zatáhnutím za káblíky (opatrně) co jdou do motoru, chce to ale trochu popostrčit regl do trupu
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#1443 Příspěvek od Kuba5 »

Ano, jde to, díky.
Konektory vypadají v pořádku.
Už jsem se skoro rozhodl, že koupím BlueSeries 30A regl a k tomu APC 6x4EP vrtuli. Aspoň budu mít lepší vrtuli a kvalitnější regulátor. Ten původní zkusím u JINA vyreklamovat. Teď už jen doufat, že to bude regulátorem. :/
Swift II | T9X(OpenTX)
xpertvis

#1444 Příspěvek od xpertvis »

koupím BlueSeries 30A regl

K tomu reglu si pribal pre istotu aj nejaky UBEC, lebo je vysoka sanca ze ten na regulatore fungovat nebude. Bohuzial sa to stalo mne, a hodne dalsim ludom.
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#1445 Příspěvek od pepe* »

už mě asi napadají blbosti :idea: , ale zajímalo by mě jestli by to dělalo i při změně smyslu otáčení přehozením těch drátů.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1446 Příspěvek od Ancistrus01 »

koupím BlueSeries 30A regl

xpertvis píše:K tomu reglu si pribal pre istotu aj nejaky UBEC, lebo je vysoka sanca ze ten na regulatore fungovat nebude. Bohuzial sa to stalo mne, a hodne dalsim ludom.

Vem Turnigy Plush 25A a budeš to mít bez starostí, 30A je moc, zbytečně těžké ;)
Jindra Majer

#1447 Příspěvek od Jindra Majer »

Ahoj,
Prosím Vás s rychlo radu. Dnes jsem v Bete vyměnil motor a regulátor za Hobby King vybavení. Motor je z letadla Floater Jet a regulátor je Hobby King SS Series 25-30 A.

Vše jsem zapojil do Rx Optima 6 s rádiem Optic 6 Sport a nastal problém s funkčností křidélek. Směrovka a výškovka fungují normálně a pokud chci pohnout s křidélky tak je reakce s strašně pomala a úplně špatná. Potom ještě celý systém v letadle zapípá a vypadá jako když se regulátor restartuje. Zkusil jsem serva křidélek jednotlivě a fungují bez chyby ale jak jsou zapojené na Y kabelu tak je výsledek to co jsem popsal.

Za jakoukoliv radu budu velmi vděčný.

Díky,
Jindra
xpertvis

#1448 Příspěvek od xpertvis »

skus hybat vyskovkou a smerovkou naraz, ci sa budu chovat rovnako.
Vyzera to ze BEC nezvlada prudove zatazenie.
jag42

#1449 Příspěvek od jag42 »

[quote="Jindra Majer"]Ahoj,
Prosím Vás s rychlo radu....
Zkusil jsem serva křidélek jednotlivě a fungují bez chyby ale jak jsou zapojené na Y kabelu tak je výsledek to co jsem popsal.

Jestli je to nový model, je nutné křidélka rozhýbat ručně, aby šla lehce.
Pokud nejdou lehce, tak serva berou hodně proudu a BEC nestíhá. Jedno ještě utáhne, ale dvě už je na něj moc.
Jindra Majer

#1450 Příspěvek od Jindra Majer »

Díky za radu. Udělal jsem ještě nějaké testy a výsledky jsou...
Směrovka + výškovka - Funguje v pořádku
Výškovka + směrovka a jedno servo křidélek jsou už při pohybu výpadky
Pouze křidélka na Y kabelu nefunguje v žádném servo konektoru pokud jsou v pohybu.
Takže důvod je asi slabý BEC v ESC. Koupím jiný a uvidím.

Díky.
J.
Jindra Majer

#1451 Příspěvek od Jindra Majer »

Tak problém by v regulátoru s novým EMax 30 A vše funguje v pořádku. Koupit nejlevnější regulátor na HK byla chyba ale to že nerozhejbe 3 serva je divný. S rozhýbáním kormidel problém není Beta už má za sebou cca 20 letů s originálním motorem a reglem.
xpertvis

#1452 Příspěvek od xpertvis »

regulator nemusis zahadzovat. Mozes odpajkovat tie vadne stabilizatori, a kup nejaky UBEC.

Problem je, ze na regulatori davaju vacsinou 1A stabilizatori, a kazdy ma trosicku ine vystupne napetie. Davaju tam nejake odpori medzi ne, aby ten rozdiel vykompenzovali, ale asi to nestaci, a stabilizatori sa pobiju. Ked kupis 3A UBEC, tak je tam jeden stabilizator, a ten funguje. Aspon taka je moja teoria.
Mne sa tiez stalo, ze na lacnom ESC mi nefungoval BEC. Nechapal som, preco mi serva cukaju, a prijimac sa resetuje, vsak ESC bol fungel novy. Asi hodinu som nad tym dumal, lebo chybu som hladal vsade inde.
Ovik88

Beta 1400 - spousty dotazu :-)

#1453 Příspěvek od Ovik88 »

Zdravim vas,
pred tydnem jsem si poridil betu 1400 jakozto letadlo pro zacatecniky a mam par dotazu, tak jestli bude nechco ochotny mi odpovedet budu vam vdecny. Je mozny ze na vetsinu mych otazek uz zde bylo odpovezeno ale prochazet vlakno ohledne bety ktere ma 90 stranek se mi az tak nechce :oops:
pozn. Betujsem si koupil v setu. http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=46829

ted k mym dotazum

1) Baterka po vybiti letanim je celkem dost zahrata a nafoukla. je to normlani?

2) co je u baterky parametr 20C, a zda-li pri porizovani baterky musim hledet na tuhle hodnotu? ma vliv na regulator/motor?

3)Taktez jestli nova baterka s vetsi kapaci musi mit napeti 11.1 jako setovy typ, aby byla zachovana kompatibilita s motorem/regulatorem?

4) nabijec dodavany v setu nabiji baterku cca 4 hodiny. Je mozne sehat rychlejsi nabijec za rozumnou cenu?

5) pri nabijeni ma "balance charger" svitit jak zelena led tak cervena. jenze me pri nabijeni zelena led problikava s dlouhym intervalem. je mozne ze pouzivam spatne trafo? Trafo mam nastaveno na 12V ale kolik Amper pozaduji nastavit nejde. trafo uvadi 500mA (6 VA) max. je to dostatecne trafo?

6) Jakou poridit vhodnou baterku pro delsi lety pro teto model?

Vsem pripadnym prispevatelum dekuji za ochotu pomoct zacatecnikovi. :wink:

Charger mam obdobny asi jako je tento:
Obrázek
pert
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - spousty dotazu :-)

#1454 Příspěvek od pert »

Zadej si bydliště a třeba se tě nějáký modelář v okolí ujme a pomůže ti v začátku.

LETU ZDAR
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#1455 Příspěvek od pepe* »

no, myslím, že pročíst celé vlákno o betce, by ti určitě hodně pomohlo. Věnuj tomu pár večerů :wink:
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“